Η "ημέρα επανάστασης της τροφής"- είναι μια παγκόσμια εκστρατεία για να τεθεί υποχρεωτική η πρακτική εκπαίδευση για την τροφή, μέσα στο σχολικό πρόγραμμα. Ο Τζέιμι Όλιβερ (Jamie Oliver) πιστεύει με πάθος ότι, εκπαιδεύοντας τα παιδιά για την σωστή διατροφή με διασκεδαστικό και ευχάριστο τρόπο, μπορούμε να τα εξοπλίσουμε με τις βασικές γνώσεις και δεξιότητες που χρειάζονται, για να έχουν πιο υγεινή και ευτυχισμένη ζωή, για αυτά και τη μελλοντική τους οικογένεια. Με όλες τις ασθένειες που σχετίζονται με την διατροφή να φτάνουν στα επίπεδα συναγερμού, δεν ήταν ποτέ πιο σημαντικό να διδάξουμε στα παιδιά για την τροφή, από που έρχεται και πως επηρεάζει το σώμα τους. Αναρτήθηκε από στις Τα καλά βακτήρια μπορούν να μας σώσουν από τον καρκίνο - και μάλιστα από καρκίνους που μας κληροδοτούν μέσω της διατροφής τους οι μαμάδες και οι γιαγιάδες μας! Μωρά «θωρακισμένα» από σοβαρές μορφές καρκίνου υπόσχεται μια νέα μελέτη που δείχνει τον σημαντικό ρόλο των προβιοτικών στην υγεία Μπορεί ένα προβιοτικό, ένα «καλό» βακτήριο να σώσει από πολύ κακούς καρκίνους που φαίνεται να κληροδοτούνται στους απογόνους από τη μητέρα ή και τη γιαγιά τους εξαιτίας των κακών διατροφικών επιλογών στην εγκυμοσύνη; Και όμως μπορεί, όπως έδειξαν πρωτοποριακά πειράματα σε ποντίκια ειδικών από το ΜΙΤ και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης. Αναρτήθηκε από στις Τι μπορείτε να κάνετε για να προστατευθείτε; Σας αρέσει να «ξεροψήνετε» τα τρόφιμα; Τότε θα πρέπει να γνωρίζετε ότι κατά τη διαδικασία αυτή αναπτύσσονται ετεροκυκλικές αμίνες και πολυαρωματικοί υδρογονάνθρακες (PAH), οι οποίοι αποτελούν σοβαρούς προ-οξειδωτικούς και καρκινογόνους παράγοντες. Επίσης, μην ψήνετε τα τρόφιμα σε «γυμνή» φλόγα! Το ψήσιμο στη θράκα είναι πραγματικά μία μια επιβλαβής πρακτική... Οι ετεροκυκλικές αμίνες παράγονται κυρίως σε κρέατα με λίγα λιπαρά και με ευαίσθητες πρωτεΐνες, όπως είναι τα πουλερικά και τα ψάρια. Ωστόσο, υπάρχει και ένα άλλο πρόβλημα πιο σοβαρό: το λίπος που στάζει στη θράκα πυρολύεται και από τον καπνό του παράγονται πολυαρωματικοί υδρογονάνθρακες (που είναι πολύ πιο επικίνδυνοι από τις ετεροκυκλικές αμίνες), οι οποίοι επαναδιαλύονται στον υπόλοιπο λιπαρό ιστό του κρέατος. Έχει υπολογιστεί ότι μια μπριζόλα στα κάρβουνα έχει τόσα καρκινογόνα, όσα 600 τσιγάρα! Ευτυχώς που το πεπτικό σύστημα είναι πιο ανθεκτικό από το αναπνευστικό. Αναρτήθηκε από στις Τα φυτοφάρμακα σε φρούτα και λαχανικά βλάπτουν το σπέρμα Η πρώτη μελέτη που συσχετίζει τα φυτοφάρμακα με την ανδρική γονιμότητα Οι άνδρες που συχνά τρώνε φρούτα και λαχανικά, τα οποία περιέχουν υψηλά επίπεδα ζιζανιοκτόνων, παρασιτοκτόνων και άλλων φυτοφαρμάκων, εμφανίζουν μικρότερη ποσότητα και χειρότερη ποιότητα σπέρματος και άρα πιθανώς (αλλά όχι σίγουρα) μειωμένη ικανότητα αναπαραγωγής, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα. Αναρτήθηκε από στις Το υδροκυάνιο, τα αντίδοτα και η απόπειρα δολοφονίας του Ρασπούτιν Από της απόψεως της τοξικολογικής, οι αρχαίοι γνώριζαν την δηλητηριώδη δύναμη των πικρών αμυγδάλων, χρησιμοποιώντας αυτά κατά Διοσκουρίδη, για να δηλητηριάζουν θανατηφόρα τις αλεπούδες. Νεώτερες παρατηρήσεις του Husemann αποδεικνύουν ότι 4-6 πικρά αμύγδαλα είναι ικανά να επιφέρουν τον θάνατο στα παιδιά, ενώ η θανατηφόρος δόση αυτών στον ενήλικα ανέρχεται στην ποσότητα των 50-60 πικρών αμυγδάλων. ...