Τι Είναι Τα Αβγά : Συλλέξαμε την καλύτερη πηγή για αυτό το θέμα και σας την παραθέτουμε μαζί με άλλες πληροφορίες.
Τα αβγά είναι μια τροφή μικρή σε μέγεθος αλλά σας εξασφαλίζει πολλές θρεπτικές ουσίες. Γι αυτό λέμε ότι τα αβγά έχουν μεγάλη θρεπτική αξία. Είναι πολύ πλούσια σε πρωτεΐνη υψηλής ποιότητας, κάτι που σημαίνει ότι περιέχουν όλα τα απαραίτητα αμινοξέα στις σωστές ποσότητες για το σώμα σας. Περιέχουν βιταμίνες Β (B1, B3, B12, φολικό οξύ και βιοτίνη), Α, Ε και D. Περιέχουν μέταλλα όπως σελήνιο, ψευδάργυρο, φώσφορο και σίδηρο. Τα περισσότερα από τα συστατικά αυτά βρίσκονται στον κρόκο, αν και το ασπράδι του αβγού είναι εκείνο που περιέχει την περισσότερη πρωτεΐνη. Ωφέλειες για την υγεία Χάρη στα συστατικά τους και ειδικά στο περιεχόμενό τους σε πρωτεΐνη, είναι θαυμάσια για τους αθλητές, τις εγκύους και τα παιδιά . Οι βιταμίνες Β που περιέχουν σας βοηθούν να εξασφαλίσετε ενέργεια, να ισορροπήσετε το νευρικό σας σύστημα και να βελτιώσετε τη λειτουργία του εγκεφάλου . Το περιεχόμενό τους σε βιταμίνη D σας βοηθάει να ...
Πηγή pylinews.gr >>>
Χρήστες που ενδιαφέρθηκαν για το παραπάνω βρήκαν χρήσιμα και τα:
Το λεμόνι είναι ένα φυσικό αντιοξειδωτικό, έχει διουρητική δράση και βοηθάει στην απομάκρυνση των τοξινών από το σώμα ενώ όταν συνδυαστεί με το τζίντζερ, η δράση του απογειώνεται! Το τζίντζερ, μεταξύ άλλων, ενεργοποιεί τον μεταβολισμό και αυξάνει την καύση του λίπους, ενώ παράλληλα δημιουργεί μια αίσθηση τόνωσης και ευεξίας! Πώς θα το ετοιμάσεις: Ρίξε σε ένα μεγάλο ποτήρι νερό τον φρεσκοστυμμένο χυμό 1/2 λεμονιού. Πρόσθεσε μισό κουταλάκι του γλυκού φρέσκια ρίζα τζίντζερ την οποία θα έχεις τρίψει στον τρίφτη και... voila! Έχεις έτοιμο το τέλειο αποτοξινωτικό "...
Πηγή mcnews.gr >>>
Τι Είναι Τα Χόρτα Που Στο Μαγείρεμα
Τα χόρτα που είναι καλλιέργειας ή μαζεμένα από κάμπο βράζουν πιο γρήγορα από τα άγρια ορεινά. Προσαρμόζουμε το χρόνο μαγειρέματος ανάλογα με το πόσο τραγανά μάς αρέσουν. 2ος Τρόπος - σε ελάχιστο νερό: Βάζουμε τα χόρτα σε μια μεγάλη κατσαρόλα με 1 φλιτζ. καφέ νερό, σκεπάζουμε και βράζουμε για περίπου 10 - 12 λεπτά. Ετσι διατηρούν πιο συμπυκνωμένη τη γεύση τους, καθώς στην ουσία βράζουν μέσα στο ζουμί τους. Με αυτόν τον τρόπο τα χόρτα θα βγουν σκουροπράσινα. Πώς τα βραστά χόρτα θα μείνουν πράσινα; Οι επαγγελματίες κάνουν ένα κόλπο για να διατηρήσουν το χρώμα των χορταρικών ζωντανό. Λίγο πριν γίνουν τα χόρτα, γεμίζουμε ένα πολύ μεγάλο μπολ με κρύο νερό και μπόλικα παγάκια. Μόλις γίνουν, τα μεταφέρουμε με τρυπητή κουτάλα στο μπολ με το παγωμένο νερό. Στη συνέχεια τα στραγγίζουμε καλά. Εναλλακτικά, τα μεταφέρουμε, μόλις γίνουν, σε μπολ που έχουμε στερεώσει σε ένα μεγαλύτερο με νερό και παγάκια (για να μη χρειαστεί να τα στραγγίξουμε). Ετσι, σταματά ο βρασμός και διατηρούν το ζωηρό πράσινο χρώμα τους. Πόσο νερό να βάλουμε στο μαγείρεμα; Ενας γενικός κανόνας λέει πως τα χορτομαγειρέματα δεν χρειάζονται πολύ νερό, καθώς τα χορταράκια θα βγάλουν και τα δικά τους ζουμιά κατά το μαγείρεμα. Συνήθως δεν χρειάζεται παρά να προσθέσουμε ελάχιστο υγρό. Αν βάλουμε περισσότερο και δούμε πως το υγρό δεν απορροφάται, υπάρχουν μερικοί τρόποι για να το ρυθμίσουμε: Μετά το τέλος του μαγειρέματος βάζουμε στην κατσαρόλα ένα μεγάλο παξιμάδι, που θα τραβήξει τα παραπανίσια υγρά. Βγάζουμε το ζουμί με μια βαθιά κουτάλα από την κατσαρόλα και φτιάχνουμε μια πιο δεμένη σάλτσα σε ένα κατσαρολάκι. Συμπυκνώνουμε το ζωμό βράζοντάς τον και, αν θέλουμε, προσθέτουμε 1/2 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ, που έχουμε αραιώσει σε ένα φλιτζανάκι κρύο νερό. Μόλις δέσει, επαναφέρουμε το ζωμό στην κατσαρόλα. Αν το φαγητό έχει μέσα κι άλλα λαχανικά, π.χ. καρότο, πατάτες, μπορούμε να βάλουμε στο μπλέντερ μερικά από αυτά τα λαχανικά μαζί με 1 - 2 κουτάλες από το υγρό και να τα πολτοποιήσουμε. Ρίχνουμε τον πολτό στην κατσαρόλα, σείουμε και αποσύρουμε. Πώς δεν θα βγάλουν νερά στις πίτες ή στις ομελέτες; Αφού τα πλύνουμε και τα αφήσουμε να στραγγίξουν λίγο, τα τρίβουμε με μια γενναία ποσότητα αλατιού, τα βάζουμε σε σουρωτήρι και τα αφήνουμε να στραγγίξουν για περίπου 20 λεπτά και να μαραθούν. Μετά τα πιέζουμε με τα χέρια μας, για να βγάλουν περισσότερα ζουμιά. Αλλος τρόπος είναι να τα σοτάρουμε, σε δόσεις, σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι, σε πολύ δυνατή φωτιά για 4 λεπτά, μέχρι να μαραθούν και να πιουν τα περισσότερα υγρά τους. Τι κάνουμε τις ρίζες; Οι σεφ μάς εξηγούν ότι στις ρίζες κρύβεται μεγάλο μέρος της νοστιμιάς του χόρτου, γι’ αυτό δεν τις πετάμε. Αφού κόψουμε το κάτω μέρος από τη ρίζα, κρατάμε τα υπόλοιπα κομμάτια, τα πλένουμε καλά και τα χρησιμοποιούμε ...
Πηγή Ingossip.gr >>>
Τα καβούρια είναι πλούσια σε ω-3 λιπαρά οξέα, που είναι ωφέλιμα για τη λειτουργία της καρδιάς, ενώ βοηθούν και τη μείωση της πίεσης. Ξέρατε ότι υπάρχουν πάνω από 6.500 είδη καβουριών; Ο κάβουρας είναι καρκινοειδές μαλακόστρακο, ανήκει στην οικογένεια Καρκινίδες και ζει κυρίως στη θάλασσα. Το σώμα του καλύπτεται γενικά από έναν σκληρό εξωσκελετό (με σχήμα πολυγωνικό ή στρογγυλό) και είναι εξοπλισμένο με ένα ζευγάρι δαγκάνες, Είναι γνωστά 6.793 είδη καβουριών, ωστόσο μερικά από τα πιο γνωστά είναι: η καβουρομάνα -που θεωρείται το πιο νόστιμο μαλακόστρακο του είδους του-, ο πάγουρας, ο πράσινος κάβουρας, ο σιδηροκάβουρας, ο κάβουρας της Αρκτικής, ο κοινός ευρωπαϊκός κάβουρας, ο γαλάζιος κάβουρας και τα βασιλικά καβούρια. Τα καβούρια στην κουζίνα Τα καβουράκια, λόγω της εξαιρετικά εύγευστης σάρκας τους, είναι μεζές ιδιαίτερα αγαπητός στους καλοφαγάδες. Γίνονται ωραιότατη σούπα με σπάνια νοστιμιά, ενώ μπορείτε να τα κάνετε και ψητά ή τηγανιτά, να βράσετε ή να τα μαγειρέψετε στον ατμό. Βέβαια, μιας και το καθάρισμα του ολόκληρου καβουριού είναι χρονοβόρα και όχι τόσο εύκολη διαδικασία, υπάρχει πάντα η καλή λύση της κονσέρβας, που δίνει πολλές νόστιμες επιλογές σερβιρίσματος. Με ψίχα καβουριού μπορείτε να φτιάξετε σάντουιτς, μακαρονάδες, σαλάτες και κροκέτες. Επιπλέον, μπορείτε να τους προσθέσετε σε ομελέτες και αλμυρά muffins για να τους δώσετε ακόμη πιο ξεχωριστή γεύση....
Πηγή entertv.gr >>>
Δημιουργία Σελίδας: 02/01/2017