Ποιά Είναι Η Ιαπωνία: Συλλέξαμε την καλύτερη πηγή για αυτό το θέμα και σας την παραθέτουμε μαζί με άλλες πληροφορίες.
Ποιά Είναι Η Ιαπωνία
Η Ιαπωνία είναι η πατρίδα μου και γι’ αυτό μου αρέσει να διαδίδω τη γιαπωνέζικη κουλτούρα μέσα από τη δουλειά μου. Τα δείπνα “Ουμάμι και Σακέ” που διοργανώνουμε έχουν στόχο να παρουσιάσουν στον κόσμο την έννοια του ουμάμι, που αποτελεί την πέμπτη γεύση (πέρα από το αλμυρό, το γλυκό, το πικρό και το ξινό). Πρόκειται για μια γεμάτη, στρογγυλή, απροσδιόριστη και μακρά γεύση, η οποία συχνά επισκιάζεται από τις άλλες τέσσερις, που είναι πιο έντονες και εκρηκτικές. Αυτά, λοιπόν, τα δείπνα άρχισαν στο Λονδίνο και συνεχίστηκαν στο Ντουμπάι, στο Κέιπ Τάουν, στη Νέα Υόρκη και γίνονται τώρα και στην Ελλάδα. Θέλω, λοιπόν, να διδάξω τη γιαπωνέζικη παράδοση στις δυτικές χώρες, οι οποίες μου έδωσαν την ευκαιρία να δουλέψω και να μάθω τόσα πράγματα». Για την οικογένειά σας μαγειρεύετε; «Μόνο μία φορά τον χρόνο, την Πρωτοχρονιά. Τα εστιατόρια την ημέρα αυτή στο Λος Αντζελες είναι κλειστά, οπότε η οικογένειά μου, καθώς και όλοι οι υπάλληλοί μου με τις οικογένειές τους έρχονται στο σπίτι μου και κάνω μπάρμπεκιου. Στο σπίτι έχω και ένα σούσι μπαρ, αλλά είναι δύσκολο να κάνω σούσι για 50 άτομα. Κάνω, λοιπόν, μπάρμπεκιου και σασίμι ή ρολς για όλη την οικογένεια Νόμπου, τους συγγενείς, τους φίλους και τους συνεργάτες». Τελικά πιστεύετε ότι η επιτυχία σας ήταν αποτέλεσμα μιας μακράς και επίπονης διαδικασίας; «Κοιτάξτε. Τη δουλειά μου την αγαπώ πολύ και εκτιμώ πραγματικά τη ζωή μου και το γεγονός ότι έχω την υγεία μου, την οικογένειά μου και πολλούς ανθρώπους γύρω μου. Κάθε μέρα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ. Κάποιοι άνθρωποι αναζητούν την ευκολία και προσπαθούν να πετύχουν γρήγορα και εύκολα. Η ζωή όμως ποτέ δεν είναι εύκολη. Πρώτα πρέπει να ανεβείς το πρώτο σκαλί, έπειτα το δεύτερο, το τρίτο... Πολλοί όμως θέλουν να τα ανέβουν δυο δυο. Τρέχουν ακόμη και στις κυλιόμενες σκάλες! Κάθε άνθρωπος, βέβαια, έχει τον δικό του τρόπο ζωής και τη δική του φιλοσοφία. Εγώ άρχισα στα 18 μου, πήγα στο Περού, στην Αργεντινή και στην Αλάσκα, όπου το εστιατόριό μου κάηκε! Ημουν τόσο απελπισμένος, που σκέφτηκα σοβαρά να αυτοκτονήσω. Η οικογένειά μου όμως με εμπόδισε και με βοήθησε να ξανασταθώ στα πόδια μου. Γι’ αυτό τώρα θεωρώ τον εαυτό μου ευτυχισμένο και εκτιμώ κάθε στιγμή της ζωής μου. Ο εύκολος δρόμος είναι ίσως πιο διασκεδαστικός, αλλά συχνά αποδεικνύεται καταστρεπτικός. Για μένα τα πιο σημαντικά πράγματα στην πορεία ενός ανθρώπου είναι να εκτιμά αυτό που ζει και να έχει υπομονή, αγάπη και πάθος. Αυτά είναι που φέρνουν επιτυχία και ευτυχία στη ζωή». O Νομπουγιούκι Ματσουχίσα βρέθηκε στην Αθήνα με την ευκαιρία των δύο ειδικών δείπνων «Ουμάμι και Σακέ» που διοργανώθηκαν από το εστιατόριο Matsuhisa Athens και το περιοδικό «Αθηνόραμα Umami». Ο Νόμπου συνοδευόταν από την Kumiko Ninomiya, διευθύντρια του Umami Information Center, τον Hazu Fumio, παραγωγό των Hokusetsu Sake, και τον ελβετό σομελιέ Paolo Basso....