Το ηφαιστειογενές έδαφος της Σαντορίνης είναι έκδηλο. Στο στόμα έχει ένταση και διάρκεια, που οφείλονται, κατά ένα σημαντικό ποσοστό, στο υψηλό αλκοόλ. Η οξύτητα θα μπορούσε να είναι υψηλότερη.Βουρβούλος (14%abv)Ένα αρκετά διαφορετικό κρασί. Η μύτη αποκτά πολυπλοκότητα και η αυστηρότητα μεταμορφώνεται σε φινέτσα. Το αλκοόλ, αν και υψηλό, έχει πιο διακριτική παρουσία. Η ένταση είναι χαμηλότερη, η οξύτητα εξακολουθεί να μην «δείχνει τα δόντια της».Ημεροβίγλι (14%abv)Μια πολύ καλή, τυπική Σαντορίνη. Οι θετικές εντυπώσεις ξεκινούν από τη μύτη που είναι πεντακάθαρη, κομψή και όμορφη. Στο στόμα έχουμε καλή ισορροπία ανάμεσα στην ένταση και στη φινέτσα, καθώς και, τυπικά, δυνατή οξύτητα.Φηρά (14%abv)Εδώ το Ασύρτικο κάνει «επίθεση αγάπης» προς τους οπαδούς του Riesling, καθώς η μύτη του έχει έκδηλα στοιχεία βενζολικών αρωμάτων. Το στόμα αφήνει εξίσου καλές εντυπώσεις, καθώς χαρακτηρίζεται από σωστή ένταση και τραγανή οξύτητα.Πύργος (13.5%abv)Εδώ έχουμε τον χαμηλότερο αλκοολικό τίτλο και την υψηλότερη οξύτητα όλου του γκρουπ. Όλα αυτά, μαζί με αρκετά διαφορετικό αρωματικό χαρακτήρα, με στοιχεία ζαχαρωμένων εσπεριδοειδών. Το πιο ευχάριστο και ταυτόχρονα το λιγότερο τυπικό από τα «7 Χωριά».Μεγαλοχώρι (14.9%abv)Επίδειξη ισχύος με ένα κρασί υπερβολικά πληθωρικό σε όλα του. Το υψηλό αλκοόλ είναι καταλυτικό. Η αρωματικότητα κλειστή και χαμηλή. Έχει σίγουρα να παίξει το ρόλο του σε ένα χαρμάνι, μόνο του όμως θα στεκόταν πολύ δύσκολα.Ακρωτήρι (14.5%abv)Το πιο «θαλασσινό» από όλα τα κρασιά. Το φρούτο πλαισιώνεται έντονα από ιώδιο, αλάτι και πέτρα σε μύτη και στόμα, όπου και η ένταση και η οξύτητα είναι σε πολύ καλά επίπεδα. Αν είχε λίγο χαμηλότερο αλκοόλ θα στεκόταν τέλεια και μόνο του.Η γενική ετυμηγορία ήταν εξαιρετικά θετική. Τα «7 Χωριά» είναι μια σπουδαία προσπάθεια που αναδεικνύει έμπρακτα το μεγαλείο του Ασύρτικου και του αμπελώνα της Σαντορίνης. Υπάρχει λόγος που τα κρασιά πωλούνται ως «σετ» και όχι χωριστά, και έτσι ακριβώς πρέπει να τα δοκιμάσει κανείς: συγκριτικά και το ένα δίπλα στο άλλο. Επί της ουσίας, τα «7 Χωριά» έχουν πολύ σημαντικό εκπαιδευτικό χαρακτήρα για τον έμπειρο οινόφιλο και αξίζουν συγχαρητήρια στον Πάρι Σιγάλα, τόσο για τη σύλληψη της ιδέας, όσο και για την υλοποίησή της.Τα «7 Χωριά» από το Κτήμα Σιγάλα είναι όλα κρασιά από 100% σταφύλι της ποικιλίας Ασύρτικο και φέρουν την ένδειξη ΠΟΠ Σαντορίνη. Διατίθενται από επιλεγμένα σημεία λιανικής πώλησης στην ενδεικτική τιμή των €170 (για όλο το σετ)....