Η γλουταθειόνη είναι ένα από τα κυριότερα αντιοξειδωτικά και μεταξύ άλλων εντυπωσιακών ιδιοτήτων που διαθέτει, συμβάλει στην εξουδετέρωση του ιδιαίτερα καταστροφικού λίπους που περιέχεται στις τροφές. Είναι γεγονός ότι το αβοκάντο περιέχει πολύ λίπος, αλλά το μεγαλύτερο μέρος του είναι «καλό» λίπος κι αποτελείται από μονοακόρεστα λιπαρά, τα οποία είναι ανθεκτικά στην οξείδωση. Επίσης, η κατανάλωση αβοκάντο μειώνει και βελτιώνει την ποιότητα της χοληστερόλης του αίματος καλύτερα από οποιαδήποτε δίαιτα με χαμηλά λιπαρά. Το φρούτο αυτό είναι πλούσιο σε κάλιο που έχει αγγειοπροστατευτικές ιδιότητες. Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνη C, βιταμίνη Κ, βιταμίνη Ε, καροτενοειδή, φυτικές ίνες, μαγνήσιο, κάλιο, μαγγάνιο, χαλκό και μονοακόρεστα λιπαρά. Ένα μέτριο (200 γρ.) αβοκάντο έχει 322 θερμίδες περίπου. Το αβοκάντο περιέχει μια σημαντική ποσότητα σε καροτενοειδή, όπως η γλυκοπατάτα, τα καρότα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά κ.α. Το σημαντικό και διαφορετικό είναι ότι τα καροτενοειδή απορροφούνται καλύτερα από τον οργανισμό σε συνδυασμό με το λίπος. Έτσι, τα αβοκάντο έχουν καλύτερη απορρόφηση καροτενοειδών σε σύγκριση με άλλα λαχανικά τα οποία θα πρέπει να τα καταναλώνουμε σε συνδυασμό με άλλες τροφές που περιέχουν λιπαρά, για την καλύτερη απορρόφησή τους. Επιπλέον, το αβοκάντο όχι μόνο συμβάλει στην απορρόφηση των καροτενοειδών αλλά βελτιώνει τη μετατροπή των συγκεκριμένων καροτενοειδών (σημαντικότερο το β-καροτένιο) σε ενεργό βιταμίνη Α. Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε φυτοθρεπτικά συστατικά και ειδικότερα ο πολτός που βρίσκεται κοντά στη φλούδα του, τα οποία προστατεύουν τον οργανισμό από τις κυτταρικές βλάβες και τις ασθένειες. Σε πρόσφατη έρευνα σχετικά με το αβοκάντο και τον κίνδυνο καρδιακής νόσου, βρέθηκαν μερικά σημαντικά οφέλη για την υγεία, τα οποία ίσως να είναι μοναδικά για αυτό το τρόφιμο. Το αβοκάντο είναι ένα τρόφιμο πλούσιο σε λιπαρά. Ένα φλιτζάνι αβοκάντο που αντιστοιχεί σε μια μερίδα, παρέχει 22 γρ. λίπους, και αυτά τα 22 γρ. ...