Τι Είναι Η Προσεγμένη Διατροφή : Συλλέξαμε την καλύτερη πηγή για αυτό το θέμα και σας την παραθέτουμε μαζί με άλλες πληροφορίες.
Τι Είναι Η Προσεγμένη Διατροφή
Η προσεγμένη διατροφή είναι σημαντική διότι σχεδόν 95% των υποδοχέων της “ορμόνης της ηρεμίας”, της σεροτονίνης, βρίσκεται στο εσωτερικό τοίχωμα του εντέρου» λέει η δρ Ούμα Ναϊντού, ψυχίατρος στο Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης και διδάσκουσα στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ. «Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο διερευνάται ακόμα και το ενδεχόμενο να μπορούν ορισμένα τρόφιμα, όπως τα προβιοτικά, να θεραπεύσουν τις αγχώδεις διαταραχές ή και την κατάθλιψη ακόμα». Η δρ Ναϊντού τονίζει ότι εκτός από τις βασικές διατροφικές οδηγίες που είναι η ισορροπημένη διατροφή, η κατανάλωση άφθονων υγρών (ακόμα και η μικρή αφυδάτωση μπορεί να επηρεάσει την ψυχική διάθεση) και ο περιορισμός της κατανάλωσης καφεΐνης και αλκοόλ, υπάρχουν ορισμένες άλλες λεπτομέρειες που μπορεί να κάνουν τη διαφορά. «Ο πάσχων πρέπει να καταναλώνει σύνθετους υδατάνθρακες (δηλαδή προϊόντα ολικής άλεσης), διότι μεταβολίζονται πιο αργά και έτσι διατηρούν σχετικά σταθερά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, με αποτέλεσμα να δημιουργείται αίσθημα ηρεμίας» λέει. «Τα τρόφιμα με απλούς υδατάνθρακες, όπως όσα περιέχουν ζάχαρη και τα γλυκά, ασκούν την αντίθετη δράση». ...
Πηγή ygeia.tanea.gr >>>
Χρήστες που ενδιαφέρθηκαν για το παραπάνω βρήκαν χρήσιμα και τα:
Τι Είναι Το Λίπος Στην Κοιλιά
Το λίπος στην κοιλιά δεν είναι μόνο το πιο επιβλαβές λίπος στο σώμα μας, το οποίο και συνδέεται με πολλές ασθένειες, είναι ταυτόχρονα και αντιαισθητικό και εκείνο, που τόσο οι άντρες, όσο και γυναίκες πασχίζουν να εξαφανίσουν. Το υπερβολικό λίπος γύρω από το στομάχι μπορεί να οδηγήσει σε ανάπτυξη της καρδιακής νόσου, της υπέρτασης, σε μεταβολικές δυσλειτουργίες, άσθμα, τη νόσο Alzheimer, την αθηροσκλήρωση και σε προβλήματα γονιμότητας. Εάν έχετε πάρα πολύ λίπος στην κοιλιά, θα πρέπει σε γενικές γραμμές να αλλάξετε τρόπο ζωής. Δηλαδή να προσπαθήσετε να κόψετε την κατανάλωση ζάχαρης, να πίνετε αρκετό νερό και να κοιμάστε καλά. Επίσης, θα πρέπει να αλλάξετε διατροφικές συνήθειες σας και να προσπαθήσετε να καταναλώνετε τροφές πλούσιες σε βιταμίνες, μέταλλα και ...
Πηγή press-news.gr >>>
Τι Είναι Το Υαλουρονικό Ένζυμο Hyaluronan Hydrogel
Το υαλουρονικό ένζυμο (hyaluronan hydrogel) είναι ο παράγοντας που δρα ως μαγνήτης, ώστε να προσελκύσει το ισχυρότερο και πιο υγιές σπέρμα. Από τα σπερματοζωάρια που δεσμεύονται στο πλακίδιο το εργαστήριο μπορεί να έχει ασφαλή κριτήρια για την επιλογή του κατάλληλου σπερματοζωαρίου, μια διαδικασία πολύ καλύτερη από την οπτική επιλογή. Το σπέρμα που δεσμεύεται από το υαλουρονικό ένζυμο παρουσιάζει χαμηλότερο ποσοστό κατακερματισμού του DNA του σπέρματος και συνεπώς υπάρχει σημαντικότερα χαμηλότερη πιθανότητα εμφάνισης χρωμοσωμιακών ανωμαλιών. Η μέθοδος PICSI θεωρείται πιο αποτελεσματική μέθοδος γονιμοποίησης σε σχέση με την μέθοδο ICSI για τα περιστατικά όπου υπάρχει υψηλό ποσοστό κατακερματισμού του DNA. Ειδικότερα ενδείκνυται στις εξής περιπτώσεις: προηγούμενες αποτυχίες ή χαμηλή ικανότητα γονιμοποίησης (μετά τη μέθοδο ICSI)κακή ποιότητα εμβρύων ή διακοπή της ανάπτυξής τους (από την 3η έως την 5η ημέρα)επανειλημμένη αποτυχία της εμφύτευσηςεπαναλαμβανόμενες αποβολέςασθενείς με υψηλό κατακερματισμό του DNA του σπέρματος Να σημειωθεί ότι σε περιπτώσεις που λαμβάνονται σπερματοζωάρια από τους όρχεις (όπου σημαντικό ποσοστό του σπέρματος δεν έχει μεγάλη κινητικότητα) και σε ασθενείς με κινητικότητα ≤1 εκατομμύριο, το τελικό δείγμα δεν είναι σε θέση να χρησιμοποιηθεί από αυτήν τη μέθοδο. Μονάδα Υποβοηθούμενης ΑναπαραγωγήςΣτη μονάδα Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής emBIO εφαρμόζονται όλες οι νέες μέθοδοι και θεραπευτικές τεχνικές και διεξάγονται κλινικοί, εργαστηριακοί έλεγχοι και διαγνωστικές εξετάσεις. Ηλίας Θ. Γάτος MDΧειρουργός, Γυναικολόγος - ΜαιευτήραςΕιδικός στην εξωσωματική γονιμοποίηση και ενδοσκοπική χειρουργικήτ. Επιμελητής Νοσοκομείων Hammersmith & Royal Free του ΛονδίνουΔιευθυντής Μονάδας Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής emBIO medical centerhttp: , e-mail:...
Πηγή vita.gr >>>
Τι Είναι Ο Γλυκαιμικός Δείκτης
Ο γλυκαιμικός δείκτης είναι ένα μέτρο αναφοράς για το πόσο γρήγορα ένα τρόφιμο ανεβάζει τη γλυκόζη στο αίμα. Ο γλυκαιμικός δείκτης αναφέρεται μόνο σε υδατάνθρακές, οι πατάτες και τα επεξεργασμένα δημητριακά φαίνεται να ανεβάζουν γρηγορότερα τη γλυκόζη στο αίμα και τα προϊόντα ολική άλεσης πιο αργά. Όσον αφορά το κομμάτι των υδατανθράκων είναι θετικό να επιλέγουμε τρόφιμα με χαμηλό γλλυκαιμικό δείκτη, πρέπει όμως να επιλέξουμε τρόφιμα στο σύνολο του αφού ο γλυκαιμικός δείκτης δεν αναφέρεται σε πρωτεϊνες και λιπαρά. Ο Διατροφολόγος Χάρης Δημοσθενόπουλος μας δίνει περισσότερες πληροφορίες για το γλυκαιμικό δείκτη και την επιρροή του στο σάκχαρο. Τι είναι ο γλυκαιμικός δείκτης; Όπως αναφέραμε και πιο πάνω ο γλυκαιμικός δείκτης δε πρέπει να συγχέεται με την ισορροπημένη διατροφή γιατί ακόμα και το παγωτό επειδή δεν έχει μόνο απλά σάκχαρα αλλά και πρωτεϊνες και λίπος θεωρείται ένα τρόφιμο με χαμηλό γυκαιμικό δείκτη, δε σημαίνει όμως ότι μπορεί να καταναλώνεται άφοβα σε μεγάλες ποσότητες. Στο διαβήτη είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε τα τρόφιμα με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη ή πως θα συνδυάσουμε για να έχουμε πιο αργή αύξηση της γλυκόζης. Η εξατομίκευση είναι κάτι πολύ σημαντικό για τη ρύθμιση του διαβήτη και μπορούμε σε κάποιες περιπτώσεις να ...
Πηγή https: >>>
Δημιουργία Σελίδας: 02/01/2017