Τι Είναι Το Αποσμητικό : Συλλέξαμε την καλύτερη πηγή για αυτό το θέμα και σας την παραθέτουμε μαζί με άλλες πληροφορίες.
Το αποσμητικό είναι ένα από τα πιο σημαντικά είδη υγιεινής για τους περισσότερους. Εάν ξεχάσετε να βάλετε το πρωί, είναι πολύ πιθανό να παρατηρήσετε μία άσχημη οσμή να έρχεται από τις μασχάλες σας σε κάποια στιγμή της μέρας. Γι’αυτό και σχεδόν το 1/3 των ανθρώπων έχει ένα αποσμητικό σπίτι. Αλλά μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και με πολλούς άλλους τρόπους: 1. Αποτρέψτε τον ιδρώτα κάτω από το στήθoς Απλά βάλτε αποσμητικό κάτω από το στήθoς σας το πρωί. Αυτό μπορείτε να το κάνετε και σε άλλα μέρη του σώματος, ανάλογα από το πού ιδρώνετε πιο συχνά. 2. Ενάντια ...
Πηγή stroumfaki.gr >>>
Χρήστες που ενδιαφέρθηκαν για το παραπάνω βρήκαν χρήσιμα και τα:
Τι Είναι Η Ινσουλινοθεραπεία
Η ινσουλινοθεραπεία είναι απαραίτητο να συνδυάζεται με την κατάλληλη διατροφική αγωγή, διότι σε αντίθετη περίπτωση μπορεί να οδηγήσει σε χαμηλή γλυκόζη αίματος (υπογλυκαιμία), δηλαδή γλυκόζη αίματος λιγότερο από 70 mg/dl (3.9 mmol/l). Η υπογλυκαιμία είναι ένα πολύ συχνό φαινόμενο σε άτομα με διαβήτη, συνήθως λόγω της αναντιστοιχίας στην ισορροπία μεταξύ ινσουλίνης, διατροφής και φυσικής δραστηριότητας. Επομένως, η αποτελεσματική διαχείριση του διαβήτη περιλαμβάνει μια λεπτή ισορροπία της διατροφικής πρόσληψης, ελαχιστοποιώντας ταυτόχρονα την υπεργλυκαιμία και αποφεύγοντας την υπογλυκαιμία. Μια συνεπής σε υδατάνθρακες διατροφή αποτελεί την ιδανική προσέγγιση που προτείνεται από αμερικανικές και καναδικές ενώσεις για τον διαβήτη. Η καλύτερη αντιμετώπιση για τη βελτίωση του γλυκαιμικού ελέγχου περιλαμβάνει τον συντονισμό των δοκιμών της γλυκόζης του αίματος, της χορήγησης ινσουλίνης και της χρονολόγησης του γεύματος. Η διατροφική φροντίδα αποτελεί καθοριστικό κομμάτι στην αποτελεσματική αντιμετώπιση του σακχαρώδους διαβήτη τύπου 1. Ο διαιτητικός στόχος θα πρέπει να εξατομικεύεται, με βασικό σκοπό τη γλυκαιμική ρύθμιση και την αποφυγή σοβαρών ή πολλαπλών ήπιων/μέτριων υπογλυκαιμιών. Οι βασικότεροι στόχοι της διατροφικής αντιμετώπισης περιλαμβάνουν: Τη σωστή εκπαίδευση στα ισοδύναμα και στο περιεχόμενο των τροφίμων σε υδατάνθρακες, ειδικά στα εντατικοποιημένα σχήματα ινσουλίνης και στις αντλίες. Την αποφυγή ανεπιθύμητων επιπλοκών. Την ύπαρξη αλλαγών στη διατροφή και στον τρόπο ζωής. Την προσαρμογή της ινσουλίνης στη δίαιτα, στο πλάνο γευμάτων και στη σωματική δραστηριότητα. Την επίτευξη επιπέδων γλυκόζης κοντά στις φυσιολογικές τιμές μέσω της δίαιτας σε συνδυασμό με την ινσουλίνη. Την επίτευξη ενός καλύτερου επιπέδου λιπιδίων στο αίμα. Τη γενικότερη βελτίωση της κατάστασης της υγείας των ατόμων με διαβήτη 1. Η δίαιτα στον διαβήτη τύπου 1 θα πρέπει: Να παρέχει ενέργεια (θερμίδες) ανάλογα με τις απαιτήσεις του ατόμου και το επίπεδο δραστηριότητάς του. Να παρέχει μια σταθερή αναλογία υδατανθράκων, με μειωμένα τα απλά σάκχαρα και αυξημένους τους σύνθετους υδατάνθρακες (π.χ. φυτικές ίνες). Να περιέχει αναλογικά λιγότερο λίπος και κυρίως μικρά ποσά κορεσμένων λιπαρών οξέων (από ζωικές τροφές). Να μην είναι υπερβολικά πλούσια σε πρωτεΐνες. Να είναι χαμηλή σε αλάτι. Τι περιμένουμε από τη μελλοντική έρευνα Οι πρόσφατες έρευνες διερευνούν τη σχέση μεταξύ του γονιδιακού πολυμορφισμού του υποδοχέα της βιταμίνης D και του διαβήτη τύπου 1 (Mohammadnejad et al. 2011). Στο επίπεδο αυτό, πιθανόν θα μπορούσε να συμβάλει η μετατόπιση των Τ βοηθητικών κυττάρων. Αν θα μπορούσε να βρεθεί ένας βιοχημικός μηχανισμός που να αποτρέπει την καταστροφή β κυττάρων από το ανοσοποιητικό σύστημα, τότε θα ήταν εφικτό να προληφθεί η έναρξη ή η εξέλιξη του διαβήτη τύπου 1....
Πηγή thesspress.gr >>>
Τι Είναι Ο Γλυκαιμικός Δείκτης
Ο γλυκαιμικός δείκτης είναι ένα μέτρο αναφοράς για το πόσο γρήγορα ένα τρόφιμο ανεβάζει τη γλυκόζη στο αίμα. Ο γλυκαιμικός δείκτης αναφέρεται μόνο σε υδατάνθρακές, οι πατάτες και τα επεξεργασμένα δημητριακά φαίνεται να ανεβάζουν γρηγορότερα τη γλυκόζη στο αίμα και τα προϊόντα ολική άλεσης πιο αργά. Όσον αφορά το κομμάτι των υδατανθράκων είναι θετικό να επιλέγουμε τρόφιμα με χαμηλό γλλυκαιμικό δείκτη, πρέπει όμως να επιλέξουμε τρόφιμα στο σύνολο του αφού ο γλυκαιμικός δείκτης δεν αναφέρεται σε πρωτεϊνες και λιπαρά. Ο Διατροφολόγος Χάρης Δημοσθενόπουλος μας δίνει περισσότερες πληροφορίες για το γλυκαιμικό δείκτη και την επιρροή του στο σάκχαρο. Τι είναι ο γλυκαιμικός δείκτης; Όπως αναφέραμε και πιο πάνω ο γλυκαιμικός δείκτης δε πρέπει να συγχέεται με την ισορροπημένη διατροφή γιατί ακόμα και το παγωτό επειδή δεν έχει μόνο απλά σάκχαρα αλλά και πρωτεϊνες και λίπος θεωρείται ένα τρόφιμο με χαμηλό γυκαιμικό δείκτη, δε σημαίνει όμως ότι μπορεί να καταναλώνεται άφοβα σε μεγάλες ποσότητες. Στο διαβήτη είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε τα τρόφιμα με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη ή πως θα συνδυάσουμε για να έχουμε πιο αργή αύξηση της γλυκόζης. Η εξατομίκευση είναι κάτι πολύ σημαντικό για τη ρύθμιση του διαβήτη και μπορούμε σε κάποιες περιπτώσεις να ...
Πηγή https: >>>
Τι Είναι Η Παραγωγή Νέων Αντιβιοτικών
Η παραγωγή νέων αντιβιοτικών είναι σχεδόν ανύπαρκτη ή πραγματοποιείται σε πάρα πολύ αργούς ρυθμούς στην καλύτερη περίπτωση. «Δουλεύουμε μαζί με τα κράτη μέλη και τους διεθνείς εταίρους μας για να διασφαλίσουμε ότι θα ενισχυθεί η πρόληψη και ο έλεγχος της μικροβιακής αντοχής σε όλους τους τομείς στο πλαίσιο μιας ενιαίας πολιτικής υγείας ώστε να εξασφαλισθεί η διαθεσιμότητα νέων αντιμικροβιακών φαρμάκων για το μέλλον» τονίζει ο κ. Αντριουκαϊτις. Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα κατά των Αντιβιοτικών, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC), παρουσίασε τα αποτελέσματα έρευνας που δείχνουν ότι η αντίσταση των μικροβίων στα αντιβιοτικά συνεχίζει να αυξάνει, με οκτώ χώρες να αναφέρουν διαπεριφερειακή εξάπλωση και τρεις χώρες ενδημική κατάσταση. Αυτό σημαίνει ότι σε αυτές τις τρεις χώρες συνεχώς περισσότερα νοσοκομεία δέχονται επανειλημμένα που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν ούτε με αντιβιοτικά τελευταίας γενιάς. Δυστυχώς και στη Ελλάδα, σύμφωνα με τον καθηγητή Κλινικής Φαρμακολογίας Δημήτρη Κούβελα, ένα μεγάλο ποσοστό ασθενών με γρίπη, ή κάποια εποχιακή ίωση, έχει την τάση να προχωρά σε χρήση φαρμάκων, χωρίς μάλιστα τη συμβουλή ενός γιατρού ή φαρμακοποιού, κάτι το οποίο αντί να βοηθά, επιβαρύνει τον οργανισμό και την κοινωνία. «Η χρήση αντιβιοτικών για λάθος λόγους, όπως για το κρυολόγημα, τη γρίπη ή τον πονόλαιμο όχι μόνο δεν ωφελεί, αλλά μπορεί να προκαλέσει σειρά ...
Πηγή health.in.gr >>>
Δημιουργία Σελίδας: 27/12/2016