Οι γρήγορες δίαιτες είναι σίγουρα δελεαστικές, αλλά τα προσωρινά αποτελέσματά τους δεν αξίζουν τις αρνητικές περιπτώσεις που φέρνουν στο σώμα και την υγεία σας. Είναι καλύτερα να ακολουθήσετε μια σωστή διατροφή με σταθερή αλλαγή στο βάρος σας, αφού τα αποτελέσματα θα είναι πιο μόνιμα και πιο έντονα στο τέλος.
Τι Είναι Η Υψηλή Αρτηριακή Πίεση Υπέρταση
Η υψηλή αρτηριακή πίεση (υπέρταση) είναι μια κατάσταση κατά την οποία η αρτηριακή πίεση εξακολουθεί να βρίσκεται σε αυξημένα με την πάροδο του χρόνου. Η υπέρταση κάνει την καρδιά να δουλεύει σκληρότερα, και η υψηλή δύναμη της ροής του αίματος μπορεί να βλάψει τις αρτηρίες και τα όργανα του σώματος (όπως η καρδιά, τα νεφρά, τον εγκέφαλο, και τα μάτια). Δεδομένου ότι η αρτηριακή πίεση αυξάνεται φυσιολογικά με την ηλικία, ο περιορισμός της πρόσληψης νατρίου γίνεται ακόμα πιο σημαντικός όσο μεγαλώνουμε. Τα καλά νέα είναι ότι καταναλώνοντας λιγότερο νάτριο μπορούμε να μειώσουμε την αρτηριακή πίεση, η οποία με τη σειρά της, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο ανάπτυξης σοβαρών ιατρικών παθήσεων. Το κάλιο βοηθά! Γνωρίζατε εκτός από το νάτριο και το κάλιο επηρεάζει την αρτηριακή πίεση; Η καθημερινή πρόσληψη αρκετού καλίου βοηθά στην μείωση της αρτηριακής πίεσης μέσω της εξισορρόπησης μερικών βλαβερών συνεπειών που μπορεί να έχει το νάτριο στην αρτηριακή πίεση. Τροφές πλούσιες σε κάλιο είναι οι μπανάνες, χυμοί (καρότο, πορτοκάλι, ρόδι, και δαμάσκηνο), το γιαούρτι (χωρίς λιπαρά και χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά), οι πατάτες, το σπανάκι, οι γλυκοπατάτες, οι ντομάτες και τα προϊόντα ντομάτας, και τα λευκά φασόλια. 10 εύκολες συμβουλές για τη μείωση της κατανάλωσης νατρίου Διαβάστε τη διατροφική ετικέτα. Ετοιμάστε το δικό σας φαγητό. Προσθέστε γεύση, χωρίς την προσθήκη αλατιού αλλά με καρυκεύματα, βότανα και μπαχαρικά. Επιλέξτε νωπό κρέας, πουλερικά, και θαλασσινά, και όχι τις συσκευασμένες εκδοχές τους. Αγοράστε φρέσκα ή κατεψυγμένα λαχανικά (χωρίς σάλτσα ή καρύκευματα), ή κονσερβοποιημένα λαχανικά χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο ή χωρίς αλάτι. Ξεπλύνετε το αλάτι που περιέχεται στα κονσερβοποιημένα τρόφιμα, όπως τα φασόλια, ο τόνος και τα λαχανικά πριν από το φαγητό, αφαιρώντας έτσι ποσότητα νατρίου. Επιλέξτε ξηρούς καρπούς, σπόρους, και σνακ (όπως πατατάκια και κουλούρια) χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο ή χωρίς αλάτι. Μειώστε το μέγεθος της μερίδας σας -Λιγότερο φαγητό σημαίνει λιγότερο νάτριο. Κάντε τις επιλογές χαμηλότερου νατρίου στα εστιατόρια –Ζητήστε το γεύμα σας χωρίς αλάτι και τη σάλτσα στο πλάι και στη συνέχεια βάλτε λιγότερη ποσότητα από αυτή που θα σας πρόσφεραν. Ναταλία Ντελίκου Μπενέτου Κλινική Διαιτολόγος – ...
Πηγή iator.gr >>>