Τι Είναι Η Σκπ : Συλλέξαμε την καλύτερη πηγή για αυτό το θέμα και σας την παραθέτουμε μαζί με άλλες πληροφορίες.
Η ΣΚΠ είναι μια προοδευτική αυτοάνοση διαταραχή. Αυτό σημαίνει ότι το σύστημα που έχει σχεδιαστεί για να κρατήσει το σώμα σας υγιές λανθασμένα επιτίθεται σε μέρη του σώματός σας που είναι ζωτικής σημασίας για την καθημερινή λειτουργία. Το προστατευτικό κάλυμμα των νευρικών κυττάρων καταστρέφεται, κάτι που οδηγεί σε μειωμένη λειτουργία του εγκεφάλου και της σπονδυλικής στήλης.
Πηγή madata.gr >>>
Χρήστες που ενδιαφέρθηκαν για το παραπάνω βρήκαν χρήσιμα και τα:
Τι Είναι Η Θυρεοειδίτιδα Hashimoto
Η θυρεοειδίτιδα Hashimoto είναι συνηθέστερη σε άτομα που πάσχουν και από άλλες αυτοάνοσες διαταραχές, όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα. - Χαμηλή τεστοστερόνη Τα χαμηλά επίπεδα της ορμόνης στους άνδρες συνδέονται με μεταβολές στη σύσταση του σώματος, συγκεκριμένα με αύξηση του λιπώδους ιστού και συρρίκνωση της μυϊκής μάζας. Οι παραπάνω παθήσεις αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά με τη βοήθεια φαρμακευτικής αγωγής, οπότε ορθή διάγνωση από τον γιατρό κρίνεται απαραίτητη ώστε να τεθεί το πρόβλημα υπό έλεγχο και να αποφευχθεί η περαιτέρω αύξηση του βάρους. Πηγή: ourlife....
Πηγή fightlife.gr >>>
Η κοινή ακμή, η οποία είναι αυτή που απασχολεί τον περισσότερο κόσμο, έχει το μοναδικό χαρακτηριστικό των φαγεσώρων, ανοιχτών (μαύρα στίγματα) και κλειστών (μικρά λευκωπά επάρματα) που γεμίζουν τον τριχοσμηγματογόνο θύλακο και είναι η πιο ήπια εκδήλωσή της. Κυριότεροι τύποι ακμής Στη φλεγμονώδη μπορεί να δημιουργηθούν βλατίδες, δηλαδή μικρά κόκκινα σπυράκια, και φλυκταινίδια, σπυράκια με πύον. Πιο έντονες και συχνά επώδυνες φλεγμονώδεις βλάβες είναι τα οζίδια και οι κύστεις, που μπορεί να παραμείνουν στο δέρμα για αρκετές εβδομάδες. Στη μη φλεγμονώδη ακμή παρατηρούνται μόνο οι φαγέσωρες, ανοιχτοί ή κλειστοί όπως προαναφέραμε, χωρίς εξέλιξη στις βλάβες της φλεγμονώδους ακμής . Η πιο συνηθισμένη μορφή είναι η «κοινή ακμή» και εντοπίζεται σε περιοχές πλούσιες σε σμηγματογόνους αδένες (...
Πηγή iatropedia.gr >>>
Τι Είναι Η Πρόσληψη Αλατιού
Η πρόσληψη αλατιού είναι πολύ υψηλή σε πολλές χώρες λόγω της υψηλής πρόσληψης των επεξεργασμένων τροφίμων. Τα επεξεργασμένα τρόφιμα θα πρέπει να περιοριστούν για το σύνολο της οικογένειας και θα πρέπει να δοθούν πρακτικές συμβουλές για την ανάπτυξη δεξιοτήτων μαγειρέματος με φρέσκα τρόφιμα. Οι διατροφικές συμβουλές περιλαμβάνουν την ελαχιστοποίηση του αλατιού εκτός από το μαγείρεμα ή τα γεύματα και τη κατανάλωση προϊόντων/ τροφίμων χαμηλά σε αλάτι όπου είναι εφικτό. Αλκοόλ Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ είναι επικίνδυνη, λόγω της καταστολής της γλυκονεογένεσης και μπορεί να προκαλέσει παρατεταμένη υπογλυκαιμία σε νεαρά άτομα με διαβήτη (έως 10-12 ή περισσότερες ώρες μετά την κατανάλωση, ανάλογα με το ποσό κατανάλωσης). Η εκπαίδευση στα ακόλουθα σημεία θα πρέπει να τονιστεί, ειδικά όταν ένα παιδί ή νεαρό άτομο αρχίζει να συμπεριλαμβάνει το αλκοόλ στον τρόπο ζωής του. Πολλά είδη αλκοολούχων ποτών είναι διαθέσιμα, μερικά εκ των οποίων στοχεύουν ιδιαίτερα στους νέους. Η εκπαίδευση είναι απαραίτητη για την περιεκτικότητα σε αλκοόλη διαφορετικά ποτά. Τρόφιμα με υδατάνθρακες θα πρέπει να καταναλώνονται πριν ή / και κατά τη διάρκεια και / ή μετά την κατανάλωση αλκοόλ. Μπορεί να είναι επίσης απαραίτητο να προσαρμοστεί η δόση της ινσουλίνης ιδιαίτερα εάν κάποια μορφή άσκησης εκτελείται κατά τη διάρκεια / μετά την κατανάλωση. Η παροχή συμβουλών στους νέους θα πρέπει να περιλαμβάνει πρακτικούς τρόπους για να μειώσουν την πρόσληψη αλκοόλ όπως η χρήση μπύρας χωρίς αλκοόλ και γενικότερα το ποτό με μέτρο. Ειδική μέριμνα θα πρέπει να υπάρχει για την πρόληψη υπογλυκαιμίας την νύχτα, έχοντας ένα σνακ υδατανθράκων στο κρεβάτι και την παρακολούθηση των επιπέδων της γλυκόζης πιο συχνά από ό, τι συνήθως κατά τη διάρκεια της νύχτας και την επόμενη ημέρα, τουλάχιστον μέχρι το μεσημέρι. Ειδικά τρόφιμα για διαβητικούς Τα τρόφιμα αυτά δεν συνιστώνται επειδή δεν είναι αναγκαία, είναι ακριβά, έχουν συχνά υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, και μπορεί να περιέχουν γλυκαντικές ουσίες με καθαρτικά αποτελέσματα (αλκοόλες σακχάρων, όπως σορβιτόλη). Αν και οι διεθνείς διατροφικές οδηγίες συμβουλεύουν ότι μια μέτρια ποσότητα ζάχαρης μπορεί να καταναλωθεί, τα «τρόφιμα για διαβητικούς» είναι ακόμη προς πώληση σε ορισμένες χώρες. Τεχνητά και έντονα γλυκαντικά Γενικότερα το νερό θα πρέπει να ενθαρρύνεται αντί ζαχαρούχων ποτών και λικέρ.Τα ζαχαρούχα ποτά δεν ενδείκνυνται καθώς αυτά οδηγούν σε αύξηση βάρους και μπορεί να προκαλέσουν υπεργλυκαιμία καθώς και η δόση της ινσουλίνης συνήθως δεν ταιριάζει με τη ποσότητα υδατάνθρακα . Τα αναψυκτικά διαίτης είναι μια καλύτερη εναλλακτική λύση. Προϊόντα όπως γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά με γλυκαντικά μπορεί να είναι χρήσιμα, ιδιαίτερα για όσους είναι υπέρβαροι. Η σακχαρίνη, η νεοτάμη, η ασπαρτάμη,η ακεσουλφάμη Κ, τα παράγωγα κυκλαμικών (σε ορισμένες χώρες), η αλιτάμη, και η σουκραλόζη χρησιμοποιούνται σε προϊόντα χαμηλά σε ζάχαρη, «light» ή «διαίτης» για τη βελτίωση της γλυκύτητας και της γευστικότητας. Δεν υπάρχουν δημοσιευμένες επιστημονικές εκθέσεις που τεκμηριώνουν βλάβη από την πρόσληψη των τεχνητών γλυκαντικών ουσιών σε δόσεις που δεν υπερβαίνουν τις συνιστώμενες. ΒΙΒΛΟΓΡΑΦΙΑ Smart CE, Annan F, Bruno LPC, Higgins LA, Acerini CL. Nutritional management in children and adolescents with diabetes. Pediatric Diabetes 2014: 15 (Suppl. 20): 135–153....
Πηγή diatrofi.gr >>>
Δημιουργία Σελίδας: 27/12/2016