-
-
-
-
-
-
Home - Επικοινωνία - Προσωπικά Δεδομένα
Τι Είναι Η Κατάθλιψη Στην Τρίτη Ηλικία
Η κατάθλιψη στην τρίτη ηλικία είναι πολύ σημαντικό να αναγωρίζεται και να θεραπεύεται. Η επιδείνωση της ποιότητας ζωής, η σημαντική δυσφορία που προκαλεί, καθώς και η λειτουργική έκπτωση που συνοδεύουν την κατάθλιψη, καθιστούν απαραίτητη τη γρήγορη διάγνωση. http://health.in.gr/elderly/news/article/?aid=1500066440 Επικίνδυνους συνδυασμούς φαρμάκων παίρνουν εν αγνοία τους οι ηλικιωμένοι http://health.in.gr/elderly/news/article/?aid=1500066440 Tue, 22 Mar 2016 10:04:43 GMT Ειδήσεις Η πολυφαρμακία εκθέτει τους ηλικιωμένους σε δυνητικά επικίνδυνους συνδυασμούς φαρμάκων, και μάλιστα εν αγνοία τους, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο JAMA Internal Medicine....
Πηγή health.in.gr >>>
Χρήστες που ενδιαφέρθηκαν για το παραπάνω βρήκαν χρήσιμα και τα:
Τι Είναι Οι Περισσότερες Αλλεργικές Αντιδράσεις Στο Φαγητό
Οι περισσότερες αλλεργικές αντιδράσεις στο φαγητό είναι σχετικά ήπιες και σπάνια μπορεί να έχουν σοβαρές επιπτώσεις. Ποιες τροφές μπορεί να προκαλέσουν αλλεργία; Παρότι όλα τα τρόφιμα μπορούν να προκαλέσουν αλλεργία, στην Ευρώπη 14 τρόφιμα φαίνεται να παρουσιάζουν το μεγαλύτερο κίνδυνο για πρόκληση αλλεργίας, γι’ αυτό είναι απαραίτητο να εφαρμόζεται γι’ αυτά ειδική νομοθεσία σχετικά με τη σήμανσή τους στις συσκευασία τους. Τα βασικά αλλεργιογόνα τρόφιμα είναι το αυγό, τα φιστίκια, το γάλα, τα δημητριακά που περιέχουν γλουτένη, το διοξείδιο του θείου (που χρησιμοποιείται ως αντιοξειδωτικό και συντηρητικό, π.χ. στα ξερά φρούτα, το κρασί, τις επεξεργασμένες πατάτες), τα λούπινα (κατηγορία οσπρίων), τα μαλάκια, η μουστάρδα, οι ξηροί καρποί με κέλυφος, τα οστρακοειδή, το σέλινο, το σουσάμι, η σόγια και τα ψάρια. Νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης Εφόσον δεν υπάρχει θεραπεία για την τροφική αλλεργία, η μοναδική λύση είναι, εάν έχουμε εκδηλώσει αλλεργική αντίδραση σε κάποιο ή κάποια τρόφιμα, να αποφεύγουμε την κατανάλωσή τους. Για να διασφαλίσει η ΕΕ ότι υπάρχει διαθέσιμο το αναγκαίο επίπεδο ενημέρωσης, έχει επιβάλλει την ξεκάθαρη αναφορά των 14 κύριων αλλεργιογόνων τροφών στις ετικέτες όλων των συσκευασμένων τροφίμων, όταν χρησιμοποιούνται σε οποιαδήποτε ποσότητα στο συσκευασμένο τρόφιμο (εκτός από το διοξείδιο του θείου, το οποίο δεν είναι απαραίτητο να αναγράφεται αν περιέχεται στο συσκευασμένο τρόφιμο σε συγκεντρώσεις κάτω από 10 mg/kg). Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση ένα προϊόν που δεν περιέχει στη συνταγή του, για παράδειγμα, ξηρούς καρπούς, να παρασκευάζεται στον ίδιο χώρο με κάποιο τρόφιμο που περιέχει ξηρούς καρπούς, με αποτέλεσμα τελικά το προϊόν αυτό να περιέχει ίχνη ξηρών καρπών και, συνεπώς, να περιέχει τα ...
Πηγή iator.gr >>>
Το φολικό οξύ είναι σημαντικό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης για την εξασφάλιση της ορθής ανάπτυξης του νευρικού σωλήνα του εμβρύου, αλλά και για την υγεία της καρδιάς. Προσλαμβάνετε 400 μικρογραμ. (mcg) την ημέρα. Cranberries και χυμός cranberry Οι προανθοκυανιδίνες που βρίσκονται στα cranberries, αποτρέπουν τα βακτήρια να κολλούν στα τοιχώματα της ουροδόχου κύστης, με αποτέλεσμα να εμποδίζουν λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος. Νέα έρευνα έδειξε, επίσης, ότι τα cranberries (βακκίνια) βοηθούν στην καρδιαγγειακή υγεία. Νερό Αν και δεν πρόκειται για τροφή, το νερό είναι σημαντικό για όλες τις μεταβολικές εργασίες στο σώμα. Βοηθά επίσης στην πέψη, στην απώλεια βάρους και βελτιώνει την εμφάνιση του δέρματος. Πρέπει να πίνουμε 8-10 ποτήρια νερό την ημέρα, αλλά η κατανάλωση τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό (όπως φρούτα και ορισμένα λαχανικά) συμβάλει επίσης στην ενυδάτωσή μας. Ξηροί καρποί Οι ξηροί καρποί είναι πλούσιοι σε μονοακόρεστα λιπαρά, τα οποία βοηθούν στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης, αλλά και σε πολυακόρεστα λίπη, τα οποία βοηθούν στην πρόληψη των καρδιακών παθήσεων. Επίσης, οι ξηροί καρποί είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης, ασβεστίου, φωσφόρου, ψευδαργύρου, χαλκού, σελήνιου, φυλλικού οξέως, βιταμίνης Ε και βιταμίνης Α. Έχουν όμως πολλές θερμίδες και γι’ αυτό θα πρέπει να τους καταναλώνουμε με μέτρο. Αυτό σημαίνει 28 φιστίκια, 14 μισά καρύδια και μόνο 7 καρύδια Βραζιλίας. Πράσινα φυλλώδη λαχανικά Αυτή η κατηγορία των λαχανικών περιλαμβάνει τα πάντα, από το κατσαρό μαρούλι, μέχρι το σπανάκι και τη ρόκα. Αυτά τα λαχανικά παρέχουν σημαντικές θρεπτικές ουσίες καθώς και φυτικές ίνες (προσπαθήστε να τρώτε 20 έως 35 γραμ. κάθε μέρα) στον οργανισμό μας. Προσπαθήστε να τρώτε τουλάχιστον τρεις μερίδες λαχανικών κάθε μέρα. Φρούτα-Λαχανικά πλούσια σε βιταμίνη C Περιλαμβάνουν τα εσπεριδοειδή, τις φράουλες, τις κόκκινες και πράσινες πιπεριές, το λάχανο, το ...
Πηγή mcnews.gr >>>
Η αχαλασία είναι μια χρόνια νόσος του οισοφάγου η οποία προκαλεί μακροχρόνια δυσκολία στην κατάποση, επιδεινώνεται με τον χρόνο, και το φαγητό γίνεται από απόλαυση βάσανο.
Πηγή tovima.gr >>>