Τι Είναι Η Ανθοθεραπεία : Συλλέξαμε την καλύτερη πηγή για αυτό το θέμα και σας την παραθέτουμε μαζί με άλλες πληροφορίες.
Η ανθοθεραπεία είναι απλή και ακίνδυνη εναλλακτική προσέγγιση. Από τότε που ανακαλύφθηκε μέχρι σήμερα χιλιάδες άνθρωποι έχουν ευεργετηθεί με την βοήθεια των ανθοϊαμάτων. Τα ανθοϊάματα όπως και όλες οι εναλλακτικές προσεγγίσεις δεν έρχονται να αντικαταστήσουν τις κλασικές ιατρικές θεραπευτικές μεθόδους έρχονται να τις συμπληρώσουν. Σε τι βοηθά η ανθοθεραπεία: Φοβίες Κρίσεις πανικού Κατάθλιψη Παχυσαρκία Βοηθά σε όλα τα ψυχοσωματικά προβλήματα Απαλλαγή από το άγχος και τις βλαβερές του συνέπειες Απαλλαγή από εθισμούς όπως αλκοόλ, κάπνισμα, χρήση ουσιών Στηρίζουν ασθενείς με χρόνιες παθήσεις Τα πλεονεκτήματα από τη χρήση των ανθοϊαμάτων Μπαχ σε σχέση με άλλες εναλλακτικές προσεγγίσεις: Η λήψη τους είναι εύκολη Για να πάρουμε τα αναθοϊάματα δεν χρειάζεται να αλλάξουμε κάτι στις καθημερινές μας συνήθειες π.χ στέρηση της καφεϊνης Δεν δημιουργούν παρενέργειες Προάγουν την αυτοθεραπεία Βοηθούν να ξεπεράσουμε το φόβο της ασθένειας Συχνά αυξάνουν την δυναμική άλλων θεραπειών Η συνεδρία με τον εναλλακτικό Πηγαίνοντας σε έναν εναλλακτικό για να σας δώσει ανθοϊάματα είναι ο καλλίτερος τρόπος να τα λάβετε. Μέσα από την προσωπική συνεδρία ο εναλλακτικός που έχει πιστοποιημένα πολύ καλή γνώση της ανθοθεραπείας θα φτιάξει το μπουκαλάκι σας μ’ ένα μείγμα ανθοϊαμάτων το οποίο θα είναι το κατάλληλο για εσάς. Η συνεδρία μοιάζει με αυτήν της ψυχοθεραπείας. Λίγα λόγια για τον Έντουαρντ Μπαχ Θα μπορούσα να μιλάω ώρες για τον Έντουαρντ Μπαχ γιατί η επαφή μου μαζί του μέσα από την δουλειά του με επηρέασε ως άνθρωπο και θεραπευτή. Ο Έντουαρντ Μπαχ Άγγλος ιατρός βακτηριολόγος υπήρξε εξαιρετικός επιστήμονας και υπέροχος άνθρωπος. Το όνομά του έγινε γνωστό όταν εφηύρε μία σειρά εμβολίων κάποια από τα οποία χρησιμοποιούνται ακόμη στις μέρες μας. Εργαζόταν ως ...
Πηγή iator.gr >>>
Χρήστες που ενδιαφέρθηκαν για το παραπάνω βρήκαν χρήσιμα και τα:
Τι Είναι Η Μαύρη Σοκολάτα
Η μαύρη σοκολάτα είναι από τα λίγα τρόφιμα με πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε σεροτονίνη. Άλλο τρόφιμο με υψηλή περιεκτικότητα σε σεροτονίνη είναι η μπανάνα. Περιέχει σε αφθονία το απαραίτητο αμινοξύ τρυπτοφάνη (περιεκτικότητα 300mgr σε 100γρ κακάο), η οποία μεταβολίζεται στη βιταμίνη Β3 (νιασίνη) και στην σεροτονίνη. Οταν τρώμε σοκολάτα επηρεάζεται το δίκτυο των νευροδιαβιβαστών, δηλαδή των χημικών αγγελιοδόρων του εγκεφάλου, που λειτουργούν μεταφέροντας ηλεκτρικά μηνύματα ανάμεσα στους νευρώνες του. Αυτά τα μηνύματα προκαλούν τις αλλαγές στις αισθήσεις και στα αισθήματα που νιώθουμε. Η σοκολάτα βοηθά στην διαχείριση του βάρους. Αν πάντα πιστεύατε ότι η σοκολάτα σας παχαίνει, αναθεωρήστε. Μελέτη απέδειξε ότι τα άτομα που τρώνε σοκολάτα τακτικά είναι πιθανότερο να είναι πιο αδύνατα από εκείνους που δεν τρώνε. Οι εθελοντές που παραδέχθηκαν ότι έτρωγαν σοκολάτα πέντε φορές την εβδομάδα ή περισσότερο, είχαν χαμηλότερο Δείκτη Μάζας Σώματος από εκείνους που έτρωγαν σπανίως. Η σοκολάτα, εξαιτίας όλων των θρεπτικών συστατικών που περιέχει, ασκεί προληπτική δράση ενάντια στον καρκίνο, στα καρδιαγγειακά νοσήματα και σε εκφυλιστικές παθήσεις. Τα κυριότερα λιπαρά οξέα της σοκολάτας είναι το ελαϊκό οξύ (35%- μονοακόρεστο), το λινελαϊκό (5%- πολυακόρεστο), το στεατικό (35%- κορεσμένο) και το παλμιτικό (25%- κορεσμένο). Η αναλογία αυτή των λιπαρών οξέων της σοκολάτας δεν επηρεάζει αρνητικά τα λιπίδια του αίματος, ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι η σοκολάτα υγείας δεν περιέχει χοληστερόλη. Το ασβέστιο, ο φώσφορος και το μαγνήσιο που περιέχονται στη σοκολάτα έχουν βρεθεί ότι προλαμβάνουν την υπέρταση και τα καρδιαγγειακά νοσήματα, ενώ συμμετέχουν στον μεταβολισμό των οστών και δοντιών (πρόληψη οστεοπόρωσης). Ακόμα ο χαλκός και ο σίδηρος αποτελούν δύο πολύ σημαντικά συστατικά στη σύνθεση της σοκολάτας προσφέροντας τις ευεργετικές τους ιδιότητες στον οργανισμό μας. Συγκεκριμένα ο χαλκός βοηθά στη σύνθεση μελανίνης στο δέρμα και τα μαλλιά και διεγείρει το κεντρικό νευρικό σύστημα, ενώ ο σίδηρος είναι απαραίτητος για τη σύνθεση της αιμοσφαιρίνης, η οποία μεταφέρει το οξυγόνο στα ερυθρά κύτταρα του αίματος. Η σοκολάτα περιέχει, επίσης, και αντιοξειδωτικές ουσίες, οι κυριότερες των οποίων είναι οι πολυφαινόλες, τις οποίες ο Αμερικάνικος Σύλλογος Διαιτολόγων τις ονομάζει θρεπτοφαρμακευτικές λόγω της συμβολής τους στη διατήρηση της καλής υγείας. Οι πολυφαινόλες, στις οποίες ανήκουν τα φλαβονοειδή, εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες του οξυγόνου που δημιουργούνται από τον φυσιολογικό μεταβολισμό και δημιουργούν βλάβες στην επιφάνεια των κυττάρων. Με αυτό τον τρόπο συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου ανάπτυξης αθηροσκλήρωσης και καρδιαγγειακών παθήσεων. Πιο πλούσια σε πολυφαινόλες είναι η σοκολάτα υγείας (τα 100γρ. περιέχουν 600mgr πολυφαινολών) και ακολουθούν το πράσινο τσάι (τα 240ml -ένα ποτήρι- περιέχει 400mgr πολυφαινολών) και το κρασί (τα 140ml -ένα ποτηράκι κρασιού- περιέχει 170mgr πολυφαινολών). Οι ψυχοδιεγερτικές ιδιότητες που αποδίδονται στη σοκολάτα οφείλονται στην περιεκτικότητά της σε φαινυλαιθυλαμίνη. Η ουσία αυτή σε υψηλά επίπεδα προκαλεί αισθήματα έλξης, ενθουσιασμού, επιπολαιότητας αλλά και φόβου. Λειτουργεί διεγείροντας τα κέντρα ευχαρίστησης του εγκεφάλου και φθάνει σε πολύ υψηλές τιμές κατά τον οργασμό. Επίσης, μετά την κατανάλωση της σοκολάτας απελευθερώνονται ενδορφίνες, φυσικά οπιοειδή, που έχουν αναλγητικές ιδιότητες και βελτιώνουν τη διάθεση. Κατάλληλο σνακ για αθλητές αλλά και μαθητές. Η σοκολάτα, εξαιτίας όλων των θρεπτικών συστατικών που περιέχει, λειτουργεί ως τονωτική και αγχολυτική και αποτελεί μια καλή επιλογή σνακ για τους περισσότερους ασκούμενους και αθλητές, αρκεί να καταναλώνεται με μέτρο, ακόμα και για καθημερινή χρήση. Ιδανικά θα μπορούσε να καταναλωθεί μετά από την προπόνηση ή τον αγώνα για τη γρήγορη αποκατάσταση του γλυκογόνου των μυών, σε σύντομο χρονικό διάστημα από το τέλος της προσπάθειας, όπου είναι αυξημένη και η αντίστοιχη ενζυμική δραστηριότητα στον μυϊκό ιστό. Μύθοι και αλήθειες Υπάρχουν πολλοί μύθοι και μισές αλήθειες σχετικά με τις επιδράσεις της σοκολάτας στο ανθρώπινο σώμα. Εδώ είναι τα τελευταία ευρήματα σε αρκετές από αυτές.
Πηγή taz.gr >>>
Τι Είναι Η Αποφρακτική Άπνοια
Η αποφρακτική άπνοια είναι η πιο συχνή διαταραχή (παρατεταμένη διακοπή)της αναπνοής κατά την διάρκεια του ύπνου και στην πλειοψηφία των περιπτώσεων συνοδεύεται από έντονο ροχαλητό. Εκτιμάται δε ότι το 6% των ενηλίκων πάσχει από την νόσο, με το 75% αυτών να παραμένει αδιάγνωστο! Από τους πάσχοντες οι μισοί είναι υπέρβαροι. Σε αναλογία η νόσος ταλαιπωρεί έναν στους 25 είναι άνδρες και μία στις 50 γυναίκες μέσης ηλικίας. Η νόσος δεν κάνει διακρίσεις καθώς πλήττει και τα παιδιά «Τα συμπτώματα της άπνοιας στα παιδιά συχνά γίνονται αντιληπτά από τους γονείς (ροχαλητό, θορυβώδης αναπνοή, ανήσυχος ύπνος), ενώ στους ενήλικες από τον σύντροφο τους» προσθέτει ο κ Αρτόπουλος. Οι επιπτώσεις στα παιδιά είναι κι αυτές αρκετές σημαντικές καθώς προκαλεί: • Αναπτυξιακή καθυστέρηση λόγω μη έκλυσης της αναπτυξιακής ορμόνης τη νύχτα . • Γνωστικές και μαθησιακές διαταραχές . • Υπνηλία κατά την διάρκεια της ημέρας . • Αίσθηση κόπωσης . • Διάσπαση της προσοχής . • Υπερκινητικότητα Διάγνωση και αντιμετώπιση της νόσου «Αν κάποιος ενημερωθεί από τον σύντροφο του ότι κόβεται συχνά και παρατεταμένα η αναπνοή του κατά τη διάρκεια του ύπνου, ενώ ταυτόχρονα νιώθει κόπωση και υπνηλία κατά την διάρκεια της ημέρας θα πρέπει άμεσα να απευθυνθεί σε γιατρό Ω.Ρ.Λ», εξηγεί ο κ Αρτόπουλος και προσθέτει, «Η διάγνωση για τον αν κάποιος πάσχει από την νόσο μπορεί να γίνει εύκολα με την μελέτη ύπνου, η οποία γίνεται σε ειδικό εργαστήριο». Κατά την διάρκεια της εξέτασης ο ασθενής κοιμάται ...
Πηγή ygeiaonline.gr >>>
Η σεροτονίνη είναι μια ορμόνη-νευροδιαβιβαστής. Όταν υπάρχει αναφορά στην σεροτονίνη υπάρχει μια κοινή αίσθηση όλων ότι μιλάμε για την «ορμόνη της ευτυχίας». Βοηθάει στην ρύθμιση της διάθεσης, την άμβλυνση του άγχους και την αντιμετώπιση της κατάθλιψης. Βοηθά επίσης τον ύπνο, την σ3ξουαλική διάθεση, την επιθετικότητα και την όρεξη. Στην πραγματικότητα πολλά αντικαταθλιπτικά φάρμακα στοχεύουν στο να αυξήσουν τα επίπεδα της σεροτονίνης. Η μαύρη σοκολάτα είναι από τα λίγα τρόφιμα με πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε σεροτονίνη. Άλλο τρόφιμο με υψηλή περιεκτικότητα σε σεροτονίνη είναι η μπανάνα. Περιέχει σε αφθονία το απαραίτητο αμινοξύ τρυπτοφάνη (περιεκτικότητα 300mgr σε 100γρ κακάο), η οποία μεταβολίζεται στη βιταμίνη Β3 (νιασίνη) και στην σεροτονίνη. Οταν τρώμε σοκολάτα επηρεάζεται το δίκτυο των νευροδιαβιβαστών, δηλαδή των χημικών αγγελιοδόρων του εγκεφάλου, που λειτουργούν μεταφέροντας ηλεκτρικά μηνύματα ανάμεσα στους νευρώνες του. Αυτά τα μηνύματα προκαλούν τις αλλαγές στις αισθήσεις και στα αισθήματα που νιώθουμε. Η σοκολάτα βοηθά στην διαχείριση του βάρους. Αν πάντα πιστεύατε ότι η σοκολάτα σας παχαίνει, αναθεωρήστε. Μελέτη απέδειξε ότι τα άτομα που τρώνε σοκολάτα τακτικά είναι πιθανότερο να είναι πιο αδύνατα από εκείνους που δεν τρώνε. Οι εθελοντές που παραδέχθηκαν ότι έτρωγαν σοκολάτα πέντε φορές την εβδομάδα ή περισσότερο, είχαν χαμηλότερο Δείκτη Μάζας Σώματος από εκείνους που έτρωγαν σπανίως. Η σοκολάτα, εξαιτίας όλων των θρεπτικών συστατικών που περιέχει, ασκεί προληπτική δράση ενάντια στον καρκίνο, στα καρδιαγγειακά νοσήματα και σε εκφυλιστικές παθήσεις. Τα κυριότερα λιπαρά οξέα της σοκολάτας είναι το ελαϊκό οξύ (35%- μονοακόρεστο), το λινελαϊκό (5%- πολυακόρεστο), το στεατικό (35%- κορεσμένο) και το παλμιτικό (25%- κορεσμένο). Η αναλογία αυτή των λιπαρών οξέων της σοκολάτας δεν επηρεάζει αρνητικά τα λιπίδια του αίματος, ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι η σοκολάτα υγείας δεν περιέχει χοληστερόλη. Το ασβέστιο, ο φώσφορος και το μαγνήσιο που περιέχονται στη σοκολάτα έχουν βρεθεί ότι προλαμβάνουν την υπέρταση και τα καρδιαγγειακά νοσήματα, ενώ συμμετέχουν στον μεταβολισμό των οστών και δοντιών (πρόληψη οστεοπόρωσης). Ακόμα ο χαλκός και ο σίδηρος αποτελούν δύο πολύ σημαντικά συστατικά στη σύνθεση της σοκολάτας προσφέροντας τις ευεργετικές τους ιδιότητες στον οργανισμό μας. Συγκεκριμένα ο χαλκός βοηθά στη σύνθεση μελανίνης στο δέρμα και τα μαλλιά και διεγείρει το κεντρικό νευρικό σύστημα, ενώ ο σίδηρος είναι απαραίτητος για τη σύνθεση της αιμοσφαιρίνης, η οποία μεταφέρει το οξυγόνο στα ερυθρά κύτταρα του αίματος. Η σοκολάτα περιέχει, επίσης, και αντιοξειδωτικές ουσίες, οι κυριότερες των οποίων είναι οι πολυφαινόλες, τις οποίες ο Αμερικάνικος Σύλλογος Διαιτολόγων τις ονομάζει θρεπτοφαρμακευτικές λόγω της συμβολής τους στη διατήρηση της καλής υγείας. Οι πολυφαινόλες, στις οποίες ανήκουν τα φλαβονοειδή, εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες του οξυγόνου που δημιουργούνται από τον φυσιολογικό μεταβολισμό και δημιουργούν βλάβες στην επιφάνεια των κυττάρων. Με αυτό τον τρόπο συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου ανάπτυξης αθηροσκλήρωσης και καρδιαγγειακών παθήσεων. Πιο πλούσια σε πολυφαινόλες είναι η σοκολάτα υγείας (τα 100γρ. περιέχουν 600mgr πολυφαινολών) και ακολουθούν το πράσινο τσάι (τα 240ml -ένα ποτήρι- περιέχει 400mgr πολυφαινολών) και το κρασί (τα 140ml -ένα ποτηράκι κρασιού- περιέχει 170mgr πολυφαινολών). Οι ψυχοδιεγερτικές ιδιότητες που αποδίδονται στη σοκολάτα οφείλονται στην περιεκτικότητά της σε φαινυλαιθυλαμίνη. Η ουσία αυτή σε υψηλά επίπεδα προκαλεί αισθήματα έλξης, ενθουσιασμού, επιπολαιότητας αλλά και φόβου. Λειτουργεί διεγείροντας τα κέντρα ευχαρίστησης του εγκεφάλου και φθάνει σε πολύ υψηλές τιμές κατά τον οργασμό. Επίσης, μετά την κατανάλωση της σοκολάτας απελευθερώνονται ενδορφίνες, φυσικά οπιοειδή, που έχουν αναλγητικές ιδιότητες και βελτιώνουν τη διάθεση. Κατάλληλο σνακ για αθλητές αλλά και μαθητές. Η σοκολάτα, εξαιτίας όλων των θρεπτικών συστατικών που περιέχει, λειτουργεί ως τονωτική και αγχολυτική και αποτελεί μια καλή επιλογή σνακ για τους περισσότερους ασκούμενους και αθλητές, αρκεί να καταναλώνεται με μέτρο, ακόμα και για καθημερινή χρήση. Ιδανικά θα μπορούσε να καταναλωθεί μετά από την προπόνηση ή τον αγώνα για τη γρήγορη αποκατάσταση του γλυκογόνου των μυών, σε σύντομο χρονικό διάστημα από το τέλος της προσπάθειας, όπου είναι αυξημένη και η αντίστοιχη ενζυμική δραστηριότητα στον μυϊκό ιστό. Μύθοι και αλήθειες Υπάρχουν πολλοί μύθοι και μισές αλήθειες σχετικά με τις επιδράσεις της σοκολάτας στο ανθρώπινο σώμα. Εδώ είναι τα τελευταία ευρήματα σε αρκετές από αυτές.
Πηγή taz.gr >>>
Δημιουργία Σελίδας: 03/02/2017