Τι Είναι Το Οίδημα Πόδια : Συλλέξαμε την καλύτερη πηγή για αυτό το θέμα και σας την παραθέτουμε μαζί με άλλες πληροφορίες.
Το οίδημα είναι συνεχές ή είναι χειρότερο το πρωί ή το απόγευμα; Τι βελτιώνει το πρήξιμο; Τι επιδεινώνει το πρήξιμο; Το οίδημα βελτιώνετε όταν ανυψώνετε τα πόδια σας; Τι άλλα συμπτώματα έχετε; Οι διαγνωστικές εξετάσεις που μπορεί να εκτελεστούν περιλαμβάνουν: Αιματολογικές εξετάσεις, όπως γενική αίματος και βιοχημική ΗΚΓ Ακτινογραφία θώρακα ή των άκρων Ανάλυση ούρων Η συγκεκριμένη θεραπεία θα κατευθυνθεί έναντι της υποκείμενης αιτίας που θα βρεθεί. Μπορεί να χορηγηθούν διουρητικά. Αυτά είναι αποτελεσματικά στη μείωση του οιδήματος αλλά έχουν παρενέργειες. Η οικιακή περίθαλψη για καλοήθεις αιτίες οιδήματος των κάτω άκρων θα πρέπει να επιχειρηθεί αρχικά, πριν τη φαρμακευτική θεραπεία υπό ιατρική παρακολούθηση. Πρόληψη Αποφύγετε την παρατεταμένη ορθοστασία ή καθιστική θέση. Όταν ταξιδεύετε με αεροπλάνο, να τεντώνεται τα πόδια σας συχνά και να σηκώνεστε να βαδίζετε όταν είναι δυνατό. Όταν οδηγείτε, να σταματάτε και να τεντώνεται και να περπατάτε κάθε μία ώρα, περίπου. Αποφύγετε τα στενά ρούχα ή τις καλτσοδέτες γύρω από το μηρό σας. Να ασκήστε τακτικά. Χάστε βάρος εάν πρέπει. Θυμηθείτε: Αυτό το εργαλείο δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές. Προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν είναι υποκατάστατο για την επαγγελματική ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή θεραπεία. Ποτέ μην αγνοήσετε επαγγελματικές ιατρικές συμβουλές βασιζόμενοι σε κάτι που έχετε διαβάσει στο iatronet.gr. Αν έχετε έκτακτη ιατρική ανάγκη καλέστε αμέσως το γιατρό σας ή καλέστε το 166....
Πηγή iatronet.gr >>>
Χρήστες που ενδιαφέρθηκαν για το παραπάνω βρήκαν χρήσιμα και τα:
Τι Είναι Τα Περισσότερα Φάρμακα
Τα περισσότερα φάρμακα είναι λιποδιαλυτά και ο ηπατικός μεταβολισμός τους τα καθιστά υδροδιαλυτά. Kάθε φάρμακο μπορεί να παρουσιάσει δυνητικά ηπατοτοξικότητα, που κλινικώς συχνά δε μπορεί να διαφοροδιαγνωσθεί εύκολα από ηπατοπάθειες άλλης αιτιολογίας. H συχνότερη μορφή φαρμακευτικής ηπατοτοξικότητας οφείλεται σε ιδιοσυγκρασιακή αντίδραση. Eκδηλώνεται σε λίγα σχετικώς άτομα που παρουσιάζουν γενετικώς καθορισμένη, ευαισθησία σε κάποιον από τους μεταβολίτες του φαρμάκου. H ηπατοτοξικότητα αυτή είναι απρόβλεπτη, δεν εξαρτάται από τη δόση του φαρμάκου, ενώ είναι αδύνατος ο έλεγχος ή η αναπαραγωγή της σε ζώα- μοντέλα. H συνέχιση της χορήγησης του φαρμάκου σε περιπτώσεις οξείας ηπατοκυτταρικής βλάβης εκθέτει τον ασθενή στον κίνδυνο ανάπτυξης κεραυνοβόλου ηπατίτιδας ή χρονίας ηπατίτιδας. Οι ηπατικές παθήσεις (κλινικο-παθολογοανατομική έκφραση) είναι: •Oξεία και χρονία ηπατίτιδα •Oξεία και χρονία χολόσταση •Λίπωση (μικρο- και μεγαλο-φυσαλιδώδης) •Ίνωση-κίρρωση •Aπόφραξη ηπατικών φλεβών ή πυλαίας •Καλοήθη και κακοήθη νεοπλάσματα Ο συνήθης εργαστηριακός έλεγχος του ήπατος και των χοληφόρων περιλαμβάνει τον προσδιορισμό της χολερυθρίνης, των αμινοτρανσφερασών, της αλκαλικής φωσφατάσης και της γ-γλουταμινικής τρανσπεπτιδάσης (γ-GT). Ο έλεγχος αυτός δεν εκφράζει την ηπατοκυτταρική λειτουργία αλλά την βλάβη των ηπατοκυττάρων ή/και του επιθηλίου των χοληφόρων. O εκτενέστερος εργαστηριακός έλεγχος του ήπατος περιλαμβάνει την εξέταση της συνθετικής ικανότητας (μέτρηση της λευκωματίνης του ορού και του χρόνου προθρομβίνης) και την αναζήτηση αντιγόνων ή/και αντισωμάτων των ιογενών ηπατιτίδων, αυτοαντισωμάτων, διαταραχών των ανοσοσφαιρινών κλπ. Kάθε διαταραχή των εξετάσεων του ήπατος πρέπει να διερευνάται, γιατί μπορεί να υποδηλώνει σοβαρή ηπατική νόσο. Tο σύνδρομο Gilbert (οικογενής έμμεση υπερχολερυθριναιμία) αποτελεί τη συχνότερη αιτία έμμεσης υπερχολερυθριναιμίας (περίπου 6% του γενικού πληθυσμού). Οι αμινοτρανσφεράσες του ορού αποτελούν δείκτες ηπατοκυτταρικής νέκρωσης (κυτταρόλυσης). H συχνότερη αιτία αύξησης των αμινοτρανσφερασών είναι η μη αλκοολική λιπώδης νόσος του ήπατος. Η κατ΄εξοχήν κλινική αξία της γ-GT συνίσταται στον καθορισμό της ηπατικής προέλευσης της αυξημένης αλκαλικής φωσφατάσης (Χολοστατικά σύνδρομα). Ηπατίτιδα λέγεται η νέκρωση και φλεγμονή του ηπατικού παρεγχύματος. Διακρίνεται σε οξεία (διάρκεια < 6 μήνες) και χρονία (> 6 μήνες). Τα αίτια της οξείας ηπατίτιδας είναι : •Oξεία ιογενής ηπατίτιδα (HAV, HBV, HCV, HDV, HEV) •Hπατίτιδα από ηπατιτιδομιμητικούς ιούς (CMV, ιός Epstein-Barr, ιός της ιλαράς και ερυθράς, parvo, herpes 6 κλπ) •Φάρμακα, τοξικές ουσίες, βότανα •Iσχαιμική ηπατίτιδα •Αυτοάνοσες •Παροξύνσεις χρονίων ηπατίτιδων (HBV, αυτοάνοσες) Οι ιοί της ηπατίτιδας Β, C και D μεταδίδονται παρεντερικά και προκαλούν οξεία και χρόνια λοίμωξη, ενώ οι ιοί Α και Ε μεταδίδονται με την κοπροανοστοματική οδό και δεν προκαλούν χρονιότητα. Η διάγνωση της οξείας ή χρόνιας ιογενούς ηπατίτιδας στηρίζεται στην ανεύρεση των κατάλληλων ορολογικών δεικτών σε συνδυασμό με την αναζήτηση ορισμένες φορές των πυρηνικών οξέων του ιού με ευαίσθητες τεχνικές μοριακής βιολογίας. Η αντιμετώπιση της οξείας ηπατίτιδας είναι συμπτωματική. Στη θεραπευτική προσέγγιση της χρόνιας ηπατίτιδας Β, βασικός στόχος είναι η επίτευξη μακροχρόνιας ιολογικής ύφεσης, ενώ στη χρόνια ηπατίτιδα C στόχος της θεραπείας είναι η εκκρίζωση του ιού. H πρόληψη της λοίμωξης από τους ηπατοτρόπους ιούς στηρίζεται στην ενημέρωση των ομάδων αυξημένου κινδύνου σχετικά με τους τρόπους μετάδοσης και κυρίως στην εφαρμογή προγραμμάτων εμβολιασμού έναντι των ιών ηπατίτιδας Α και Β. Τα αίτια ...
Πηγή iator.gr >>>
Τι Είναι Η Χρόνια Ιγμορίτιδα
Η χρόνια ιγμορίτιδα είναι μια συχνή πάθηση κατά την οποία οι κοιλότητες γύρω από τις ρινικές διόδους (ιγμόρεια) παθαίνουν φλεγμονή και οίδημα για περίοδο τουλάχιστον οκτώ εβδομάδων, παρά τις προσπάθειες θεραπείας. Γνωστή και ως ρινοκολπίτιδα, η χρόνια ιγμορίτιδα προκαλεί συσσώρευση βλέννας στα ιγμόρεια. Αυτό με τη σειρά του οδηγεί σε δυσκολία στην αναπνοή, πρήξιμο στο πρόσωπο, πόνο, ταχυπαλμία και πονοκέφαλο. Αίτια Ρινικοί πολύποδες: Είναι η ανάπτυξη ιστών που κλείνουν τις ρινικές διόδους και τα ιγμόρεια. Αλλεργικές αντιδράσεις: Ένας από τους παράγοντες εκδήλωσης αλλεργίας είναι και η μυκητιασική λοίμωξη των ρινικών κόλπων. Σκολίωση ρινικού ...
Πηγή entertv.gr >>>
Τι Είναι Το Ιαπωνικό Kyolic
Το Ιαπωνικό Kyolic που είναι συνώνυμο του ‘ωριμασμένου εκχυλίσματος σκόρδου’ το όποιο έχει υποστεί ψυχρή συμπίεση, είναι άοσμο υγρό η ξηρή σκόνη που έχει υποστεί ωρίμανση σε αλκοόλη και είναι γεμάτο από ενώσεις του θειου. Ορισμένοι ερευνητές το προτιμούν διότι περιέχει μια τιτλοδοτημένη, σταθερή ποσότητα ενός από τα φαρμακολογικά ενεργά συστατικά του σκόρδου,της S-αλλυκυστεινης. Το Kyolic δεν περιέχει αλλισίνη. Το γερμανικό συμπλήρωμα σκόρδου με την εμπορική ονομασία Kwai είναι επίσης ένα καλά δοκιμασμένο παρασκεύασμα ξηρού σκόρδου, το όποιο,αντίθετα με το Kyolic, αναφέρεται ότι απελευθερώνει αλλισἰνη και βασίζει μεγάλο μέρος των ιαματικών ιδιοτήτων του σε αυτή την ουσία. Είναι επικαλυμμένο και διασπάται στην εντερική οδό και όχι στο στομάχι. Σε καλά σχεδιασμένες μελέτες και το Kwai και το Kyolic είχαν ως αποτέλεσμα τη μείωση των επιπέδων της χοληστερόλης στο αίμα και της αρτηριακής πίεσης και την παράγωγη αντιοξειδωτικών και αντισηπτικών αποτελεσμάτων. Αξίζει να σημειωθεί ότι,όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί, η λήψη των συμπληρωμάτων σκόρδου είναι καλυτέρα να γίνεται με τα γεύματα. Το σκόρδο που προτιμώ να χρησιμοποιώ, εδώ και αρκετά χρόνια, είναι της Forever γιατί περιέχει και θυμάρι και λεκιθίνη. Οι μελέτες έχουν δείξει ότι, τα συστατικά του σκόρδου, με του θυμαριού βοηθούν τον μεταβολισμό να μετατρέψει τα λίπη σε ενέργεια. Τρία δισκία σκόρδο θυμάρι, τρις φορές την ημέρα με το γεύμα έχουν πολύ καλή αντιοξειδωτική αλλά και ενδυναμωτική δράση. Μπορείς να διαλέξεις όποιο από τα σκευάσματα επιθυμείς, αλλά και φρέσκο σκόρδο φυσικά. Ποια ποσότητα σκόρδου είναι αρκετή; Δυο η τρεις σκελίδες σκόρδου ημερησίως είναι αρκετές για να δώσουν στα κύτταρα σας την τονωτική ένεση που θα διαφυλάξει τη νεότητα σας. Ποιό σκόρδο είναι ισχυρό; Η αντιγηραντική ισχύς του σκόρδου εξαρτάται από το μέγεθος της σκελίδας και την ποιότητα του εδάφους στο οποίο καλλιεργήθηκε. Για παράδειγμα, το σκόρδο που αναπτύχτηκε σε χώμα πλούσιο σε σελήνιο περιέχει ιδιαίτερα υψηλή συγκέντρωση του ιχνοστοιχείου σελήνιο, που ενισχύει τις αντιγηραντικές ιδιότητες του βολβού. Γι αυτό λέω, Σκόρδο, ΠΆΝΤΑ, ΜΟΝΟ … ΜΟΝΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ και φυσικά ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ και ΟΧΙ Κινέζικο. Θα αναφέρουμε εδώ, τις ισοδύναμες ποσότητες σκόρδου που περιέχονται στις φρέσκες σκελίδες σκόρδου, στη σκόνη σκόρδου και στα δισκία σκόρδου προκειμένου να μπορεί να συγκρίνει κάνεις τις διάφορες μορφές του προϊόντος που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Δυο η τρεις φρέσκες σκελίδες σκόρδου ισοδυναμούν με ένα κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε μορφή σκόνης (όπως είναι αυτό που υπάρχει στα μπουκαλάκια των μπαχαρικών) με τέσσερις ταμπλέτες κονιορτοποιημένου σκόρδου του ενός γραμμαρίου (1000mg) όπως είναι οι ταμπλέτες του προϊόντος της εταιρείας Kwai, με τέσσερις κάψουλες σκόρδου Kyolic η ένα κουταλάκι του γλυκού εκχυλίσματος σκόρδου Kyolic. Ποια είναι η μεγίστη ασφαλής ποσότητα που μπορούμε να καταναλώνουμε; Το ωμό σκόρδο μπορεί να είναι τοξικό σε υψηλές δόσεις, ειδικά σε ένα καταβεβλημένο σώμα με εξαντλημένο ανοσοποιητικό. Όμως ο κίνδυνος αυτός είναι πολύ μικρός όταν το σκόρδο μαγειρεύεται ελαφρά. Η κατανάλωση ποσότητας μεγαλύτερης των πέντε σκελίδων σκόρδου ημερησίως μπορεί να προκαλέσει διάρροια, αέρια, τυμπανισμό. Η κατανάλωση περισσότερο από 20 gr σκόρδου ημερησίως (ποσότητα που ισοδυναμεί με επτά έως δέκα σκελίδες σκόρδου) μπορεί να προκαλέσει γαστρική αιμορραγία. Μέτρο, ΝΟΥΣ και ισορροπία επιβάλλεται και εδώ. Η Υπερβολή είναι σε όλα καταστροφική και δρα ενάντια σε αυτό που η ισορροπία προστατεύει και ενισχύει. Η ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΣΚΟΡΔΟΥ > Ενισχύει τη λειτουργία και ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος. > Μειώνει τα επίπεδα της χοληστερόλης, σχεδόν όπως κάνουν και ορισμένα από τα συνθετικά φάρμακα που χορηγούνται με συνταγή γιατρού. > Λειτούργει ως αντιπηκτικό, αραιώνοντας το αίμα και αποτρέποντας τη λειτουργία των επικινδύνων θρόμβων. > Προστατεύει τους γερασμένους εγκεφάλους από τη διανοητική δυσλειτουργία, που περιλαμβάνει την απώλεια μνήμης, τη μειωμένη ικανότητα σκέψης και μάθησης, την κατάθλιψη και την άνοια. > Αναστέλλει τις κυτταρικές μεταβολές που οδηγούν στην εμφάνιση του καρκίνου και συμβάλλει στην καταστροφή των καρκινικών κυττάρων. > Καταστέλλει τη γενική επιδείνωση της φυσικής που προκαλείται από τις επιθέσεις των ελεύθερων ριζών στα κύτταρα. > Το σκόρδο περιέχει τουλάχιστον δώδεκα ισχυρότατες αντιοξειδωτικές ουσίες. Μην διατηρείτε το σκόρδο σε λάδι. ΌΧΙ στο σπίτι. Ανεξαρτήτως της ισχυρής του γεύσης, το σκόρδο είναι λαχανικό χαμηλής οξύτητας. Το pH μιας σκελίδας σκόρδου συνήθως ποικίλει από 5.3 μέχρι 6.3. Όπως και με όλα τα λαχανικά χαμηλής οξύτητας, το σκόρδο υποστηρίζει την ανάπτυξη και την επακόλουθη παραγωγή τοξινών από το βακτήριο Clostridium botulinum, όταν βρεθούν οι κατάλληλες συνθήκες. Οι συνθήκες αυτές περιλαμβάνουν εσφαλμένη κονσερβοποίηση στο σπίτι και λανθασμένη προετοιμασία και αποθήκευση του μείγματος λαδιού με τα φρέσκα χορταρικά και το σκόρδο. Η υγρασία, η θερμοκρασία δωματίου, η έλλειψη οξυγόνου και οι συνθήκες χαμηλής οξύτητας συμβάλλουν στην ανάπτυξη του Clostridium botulinum. Καθώς αυξάνεται, αυτό το βακτήριο παράγει μια ιδιαίτερα ισχυρή τοξίνη που προκαλεί την ασθένεια της βοτυλίασης. Αν δεν θεραπευτεί σύντομα, είναι δυνατό να επέλθει θάνατος μέσα σε λίγες μέρες από την κατανάλωση του τοξικού φαγητού. Μείγματα σκόρδου σε λάδι που μένουν αποθηκευμένα σε θερμοκρασία δωματίου παρέχουν τις κατάλληλες συνθήκες για την παραγωγή της τοξίνης της βοτυλίασης (χαμηλή τοξικότητα, χωρίς ελεύθερο οξυγόνο στο λάδι και ζεστή θερμοκρασία). Ο ίδιος κίνδυνος ισχύει και για το ψημένο σκόρδο που αποθηκεύεται σε λάδι. Προσοχή λοιπόν. Μπορείτε να καθαρίζετε σκελίδες από σκόρδα και να τα αποθηκεύετε σε γυάλινο βάζο στο ψυγείο για την χρήση 10-12 ημερών. Επίσης μπορείτε να βάλετε στο λάδι μερικές σκελίδες σκόρδο με δεντρολίβανο, φύλλα δάφνης, λίγα πιπέρια σε κόκκους και μικρές Cayenne (πιπεριά καγιέν). Αφήστε να ανακατευτούν τα αρώματα και οι γεύσεις, 8 ώρες και να το χρησιμοποιήσετε ΑΜΕΣΩΣ στις εππόμενες 5-8 ημέρες ωμό στις σαλάτες και στα φαγητά, για έξτρα άρωμα. Μην το αποθηκεύετε εκτός κι αν το κάνετε τουρσί, που όμως από το ξύδι χάνει μεγάλος μέρος απο τα οφέλη του. Στο φαγητό μπαίνουν, ολόκληρα, λίγο πριν κλείσουμε την φωτιά. Καλό είναι να τρώγονται ωμά, μια σκελίδα σκόρο ψιλοκομμένη ταιριάζει σε όλα τα φαγητά, σούπες, σαλάτες, βραστά. Επίσης βραστά ή ψητά, προτιμήστε να τα βάζετε μαζί με την φλούδα τους. Ψητά, τυλιγμένα σε αλουμινόχαρτο, με Cayenne (πιπεριά καγιέν) και αλειμμένα με λάδι, γίνονται υπέροχος μεζές. Από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα, το σκόρδο θεωρούνταν ως εξαίρετο φάρμακο και αφροδισιακό. Επίσης το είχαν σαν φυλακτό ενάντια στα κακά δαιμόνια και τους βρικόλακες καθώς και κατά του ματιάσματος. Υπάρχουν πολλές λαϊκές παραδόσεις σχετικά με το σκόρδο. Έτσι μία πλεξούδα από σκόρδα σε ένα σπίτι ή χωράφι διώχνει το μάτιασμα και την γλωσσοφαγιά. Άμα κάποιος θαυμάζει κάτι για να μη το ματιάζει συνηθίζεται η έκφραση «σκόρδα στα μάτια σου» έτσι αποτρέπεται το μάτιασμα. Στην έγκυο γυναίκα και στο νεογέννητο βρέφος τοποθετείται ένα σκόρδο για να φύγει το κακό μάτι. Την ημέρα της πρωτομαγιάς τρώνε σκόρδο για προληπτική εξουδετέρωση του κακού. Ακόμα και πλαστικά σκόρδα τοποθετούνται σε αυτοκίνητα για γούρι. Το σκόρδο είναι ένα φυτό Δυνατής διατροφικής αξίας και πραγματικά δίκαια κατέχει θέση πρωταγωνιστή την καθημερινή κουζίνα. Είπαμε το σκόρδο Δρα κατά πάντων, όπως και το Kalashnikov, άλλωστε. WILD GARLIC (ΑΓΡΙΟ ΣΚΟΡΔΟ) Το άγριο σκόρδο (Allium ursinum), ανήκει στην οικογένεια των λειριιδών (Liliaceae) και κατάγεται από την Ευρώπη και Ασία. Το άγριο οκόρδο ήταν ήδη γνωστό από το μεσαίωνα ως θεραπευτικό φυτό για ενοχλήσεις του γαστρεντερικού σωλήνα. Την αξία αυτού του φυτού για τους ανθρώπους της εποχής εκείνης φανερώνει μια Γερμανική παροιμία «Τρώγε πράσο την άνοιξη κι άγριο σκόρδο το Μάη και θα γλιτώσεις το γιατρό τη χρονιά την άλλη!» Ο βολβός του σκόρδου περιέχει τουλάχιστον τετρακόσιες χημικές ουσίες μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και πολλές αντιοξειδωτικές ουσίες, οι οποίες προσδίδουν στο σκόρδο τις εκπληκτικές, ισχυρές ιδιότητες του στην προφύλαξη των κυττάρων από τις οξειδωτικές βλάβες και στην προστασία ολοκλήρου του σώματος από την πρόωρη γήρανση. To άγριο σκόρδο θεωρείται πολλαπλάσια δραστικότερο από το κλασσικό σκόρδο Περιέχει και αποδίδει 23% περισσότερες θειούχες ενώσεις (με κυριότερη την αλισίνη) από το απλό σκόρδο. Η αλίσίνη προφυλάσσει από χοληστερίνη και αρτηριοσκλήρωση, προστατεύει την καρδιά και τα αγγεία και δρα σαν ασπίδα στα εγκεφαλικά επεισόδια, στα εμφράγματα, στις θρομβώσεις. Περιέχει και παρέχει περίπου 40% περισσότερο μαγνήσιο και 15% περισσότερο μαγγάνιο από το κλασσικό σκόρδο. Τα δυο αυτά μέταλλα είναι επίσης σημαντικά και απαραίτητα για την καλήυγεία του καρδιακού και του κυκλοφορικού συστήματος. Και είναι «φυσικά» άοσμο. Ακόμη και με την εξαιρετικά υψηλή περιεκτικότητα σε θείο, είναι φυσικά άοσμο μετά την κατανάλωση του. Αυτό συμβαίνει επειδή το θείο στο άγριο σκόρδο είναι συνδεμένο σε πρωτεΐνη, ενώ στο κοινό σκόρδο το θείο βρίσκεται σε “ελεύθερη” μορφή. Leave a Reply Cancel reply Your email address will not be published. Required fields are marked
Πηγή ypervasinews.gr >>>
Δημιουργία Σελίδας: 03/01/2017