-
-
-
-
-
-
Home - Επικοινωνία - Προσωπικά Δεδομένα
Τι Είναι Οι Πρόωρες Γεννήσεις
Οι πρόωρες γεννήσεις είναι ένα θέμα που πρέπει να αφορά όλη την κοινωνία, γιατί σχετίζονται άμεσα με την επιβίωση και την ανάπτυξη των παιδιών. Οι πολιτικές υγείας πρέπει να θέσουν ως πρωταρχικό στόχο την πρόληψη των πρόωρων γεννήσεων και τη βελτίωση της περιγεννητικής υγείας, καθώς πολλές παθήσεις της ενήλικης ζωής συνδέονται με την πρόωρη γέννηση και μπορούν να προληφθούν με βελτίωση της φροντίδας των νεογέννητων. Δείτε βίντεο για τα πρόωρα μωρά, από την Ημερίδα του Βήματος του Ασθενή. Περισσότερα για το Ηλιτόμηνον και το EFCNI, μπορείτε να δείτε στις παρακάτω σελίδες:...
Πηγή iatronet.gr >>>
Χρήστες που ενδιαφέρθηκαν για το παραπάνω βρήκαν χρήσιμα και τα:
Ποιές Είναι Οι Γενετικές Παθήσεις
Οι γενετικές παθήσεις είναι πιο συχνές από ό,τι πολλοί από μας πιστεύουμε. Περίπου 1 στα 700 μωρά γεννιέται με σύνδρομο Down, και αυτά τα στατιστικά δεδομένα συνεχώς αυξάνονται, καθώς αυξάνεται η ηλικία της μητέρας. Αυτό που πολλοί άνθρωποι δε γνωρίζουν είναι πως το σύνδρομο Down, δεν κληρονομείται από τη μητέρα ή τον πατέρα. Πρόκειται στην κυριολεξία για ένα τυχαίο λάθος, στην κυτταρική διαίρεση, τη στιγμή της σύλληψης, το οποίο προκαλεί ένα επιπλέον αντίγραφο του χρωμοσώματος 21 στο μωρό. Σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις, το σύνδρομο Down προκαλείται, επειδή κάποια από τις γενετικές πληροφορίες των γονέων μεταβιβάζεται στο παιδί με διαφορετικό τρόπο.Το τεστ Clarigo™ NIPT Ένα αξιόπιστο NIPT τεστ, υψηλής ευαισθησίας, με εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά ψευδώς θετικών αποτελεσμάτων, 100 % ασφαλές και με μηδενικό ρίσκο είναι το Clarigo™ NIPT της Science Labs. Μπορεί να γίνει μεταξύ 8ης και 10ης εβδομάδας της κύησης, συνδυαστικά μαζί με υπερηχογράφημα, αποτελώντας το βέλτιστο έλεγχο (που σαφώς υπερέχει των συμβατικών επιλογών ελέγχου), για συγκεκριμένες γενετικές παθήσεις, όπως η τρισωμία 21 (Σύνδρομο Down), η τρισωμία 18 (Σύνδρομο Edwards) και η τρισωμία 13 (Σύνδρομο Patau).To είναι η πρώτη Ελληνική Εταιρεία Μοριακής Γενετικής και Βιοτεχνολογίας, που παρέχει τη δυνατότητα σε ζευγάρια, να πραγματοποιήσουν την πιστοποιημένη κατά CE-IVD δοκιμασία Μη Επεμβατικού Προγεννητικού Ελέγχου στην Ελλάδα και μάλιστα πρόσφατα βραβεύτηκε γι' αυτό.Επίσημη αναγνώριση της κλινικής αξίας του ΝΙΡΤ Καθώς η κλινική αξία του Μη Επεμβατικού Προγεννητικού Ελέγχου (NIPT) αναγνωρίζεται από όλο και περισσότερες επιστημονικές ιατρικές εταιρείες της Αμερικής και της Ευρώπης, για τη σημασία του στην ανίχνευση μερικών από τις πιο συνήθεις γενετικές παθήσεις και τρισωμίες, πρόσφατα, οι κατευθυντήριες οδηγίες του Αμερικανικού Κολεγίου Ιατρικής Γενετικής και Γονιδιωματικής (ACMG) συνιστούν την ενημέρωση όλων των εγκύων για την αξία και τα κλινικά οφέλη διενέργειας του NIPT σε κάθε κύηση, ανεξάρτητα από την ηλικία της μητέρας και από το αν η κύηση θεωρείται «υψηλού ...
Πηγή infokids.gr >>>
Η στέβια είναι τροπικό φυτό και δεν επιβιώνει το χειμώνα στη χώρα μας, με αποτέλεσμα ενδεχομένως να μην μπορεί να γίνει ανταγωνιστική καλλιέργεια, όπως σε άλλες χώρες που θεωρείται πολυετής καλλιέργεια. «Και να καταφέρουμε δηλαδή να αποκτήσουμε καλής ποιότητας καλλιέργεια, για να στηθεί η παραγωγή, το προϊόν θα χρειαστεί να είναι δέκα φορές πιο ακριβό από αυτό που εισάγουμε» σχολιάζει ο Αντώνης. Στη συνέχεια σκέφτηκαν να δημιουργήσουν μια αντιπροσωπεία αποκλειστικής εισαγωγής ενός έτοιμου γλυκαντικού στην Ελλάδα, αλλά και εκεί βρήκαν εμπόδια. «Ενώ δοκιμάσαμε πάρα πολλά προϊόντα δεν μας ικανοποιούσε κανένα γευστικά και αποφασίσαμε να συμμετάσχουμε σε ένα παγκόσμιο συνέδριο που είχε γίνει για τη στέβια για να δούμε αν μπορούμε να φτιάξουμε ένα ενδιαφέρον δικό μας προϊόν, το δικό μας brand». Σίγουρα η τάση της όσο το δυνατόν λιγότερης κατανάλωσης ζάχαρης ευνόησε την ιδέα τους, κάτι που επιβεβαιώνεται και από τα μαγαζιά λιανικής «Υπάρχει ένα πολύ δυναμικό κοινό αυτήν τη στιγμή που είτε είναι vegan, είτε τρώει sugar free και gluten free προϊόντα , οπότε μέσα σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η εταιρεία μας» δηλώνει ο Αντώνης. Οι ίδιοι εισάγουν καθαρή στέβια, η οποία είναι 300 φορές πιο γλυκιά από την ζάχαρη και λεπτόκοκκη σαν την πούδρα, χαρακτηριστικά που την αναγάγουν σε ένα πολύ δύσκολα διαχειρίσιμο υλικό. «Όταν το 95% της αγοράς εισάγει από την Κίνα, εμείς εισάγουμε την πρώτη ύλη από την Παραγουάη διότι εκεί η ενασχόληση με την στέβια γίνεται για περισσότερα από 1.500 χρόνια. Ξέρουν πάρα πολύ καλά το φυτό και το απόσταγμά του, ενώ οι Κινέζοι το έχουν πάει σε πιο μαζική παραγωγή- με ό,τι αυτό συνεπάγεται» εξηγεί ο CEO της Ιsostevia και συμπληρώνει: «στη συνέχεια, για να αραιώσουμε την πρώτη ύλη, χρησιμοποιούμε μια ουσία που βρίσκεται στα φρούτα και στα λαχανικά, έχει μηδενικό γλυκαιμικό δείκτη και μηδέν θερμίδες και κρατάει το χαρακτήρα που έχει η στέβια δίνοντάς της κρυσταλλική μορφή». Αυτή είναι και η απάντηση σε όσους λένε ότι η στέβια δεν είναι φυσικό προϊόν και έχουν δίκιο καθώς το 90% των σχετικών προϊόντων που έχουν τοποθετηθεί στην αγορά, είναι στέβια που έχει αραιωθεί είτε με τεχνητά γλυκαντικά, είτε με ζάχαρη ή με χημικά με αποτέλεσμα να έχουν και θερμίδες και να χάνουν τον φυτικό χαρακτήρα. Δηλαδή, αν ο καταναλωτής ήθελε κάτι τέτοιο, θα συνέχιζε να τρώει ασπαρτάμη ή μαλτιτόλη που βρίσκεται εδώ και χρόνια στο εμπόριο. Η διάθεση των προϊόντων Isostevia ξεκίνησε από τα φαρμακεία πριν από τρία χρόνια γιατί εκεί υπήρχε ζήτηση και στη συνέχεια πέρασε στα delicatessen και στα καταστήματα με βιολογικά προϊόντα. Σ ήμερα το δίκτυο διανομής έχει εισέλθει δυναμικά και στις αλυσίδες των σούπερ μάρκετ Μy Market, Market in, METRO, Θανόπουλος και Μπαλάσκας, ενώ μέχρι το τέλος του χρόνου η Isostevia θα βρίσκεται σε όλες τις υπόλοιπες μεγάλες αλυσίδες. Συνολικά, τόσο στα αστικά κέντρα όσο και στην επαρχία, υπάρχουν 2.500 σημεία πώλησης των προϊόντων της εταιρείας. Τα δυο αδέρφια από τη Λιβαδειά, ξεκίνησαν με κεφάλαιο 10.000 ευρώ , νοίκιασαν ένα ισόγειο σε πολυκατοικία και άρχισαν δειλά-δειλά, γεμίζοντας με τα χέρια τους τα βαζάκια και κολλώντας μόνοι τις ετικέτες. Σήμερα, τρία χρόνια μετά, το 2016 αναμένεται να κλείσει με περίπου 700.000 ευρώ τζίρο και με σοβαρές συζητήσεις για μεγάλες συμφωνίες στο εξωτερικό. Όπως δηλώνει χαρακτηριστικά ο Αντώνης Παναγώτας, «σε Γερμανία, Καναδά, Κύπρο και κάποιες χώρες στα Βαλκάνια όπου έχουμε δειγματίσει το προϊόν, έχουν μείνει όλοι ενθουσιασμένοι». Στην εταιρεία απασχολούνται 12 άτομα στην παραγωγή στη Λιβαδειά και είναι όλοι ντόπιοι με την τοπική κοινότητα να έχει αγκαλιάσει την προσπάθεια και να στηρίζει τόσα το προϊόντα, όσο και τους ίδιους τους ιδιοκτήτες. Όσο για τα ζαχαροπλαστεία Slim Bites, στην ουσία το άνοιγμα τους ήταν θέμα συγκυρίας. «Την εποχή που αρχίσαμε να ασχολούμαστε με την Isostevia, μια φίλη ήθελε να ανοίξει ζαχαροπλαστεία με γλυκά αποκλειστικά χωρίς ζάχαρη και ενώ είχε δοκιμάσει σχεδόν ό,τι υπάρχει στην αγορά, δεν είχε μείνει ευχαριστημένη» αναφέρει ο 35χρονος μηχανικός. Τα ...
Πηγή fortunegreece.com >>>
Η μορφίνη είναι χρήσιμη για την ανακούφιση του άλγους. Η ανάπαυση, η θερμότητα, η ησυχία και η επαρκής λήψη υγρών είναι επιτακτικά.ΠΡOΣOΧΗ: Τα φάρμακα που προκαλούν εμετό, τα ισχυρά οξέα και η πλύση στομάχου θα πρέπει να αποφεύγονται. Το ισοζύγιο υγρών και ηλεκτρολυτών θα πρέπει να παρακολουθείται προσεκτικά. Κύριος όρος ...
Πηγή iatronet.gr >>>