Οι πλαστικές ζαρντινιέρες είναι φθηνότερες. Οι ξύλινες, αν και δείχνουν πιο στιλάτες, ανεβάζουν πολύ το μπάτζετ.> Σε κάθε περίπτωση, βεβαιώσου ότι οι γλάστρες σου έχουν καλό σύστημα αποστράγγισης (και πρόσθεσε λίγο χαλίκι στον πάτο). Χωρίς επαρκή αποστράγγιση, οι καλλιέργειές σου θα πεθάνουν με αργό θάνατο εξαιτίας των αναερόβιων απορριμμάτων που θα κατακάθονται στον πυθμένα της γλάστρας.> Αγόρασε χώμα αναμεμειγμένο με ξύλινες προσμίξεις, όπως πριονίδι ή ροκανίδια. Γέμισε τα δοχεία με τόσο χώμα ώστε να μην ξεχειλίζει το νερό όταν τα ποτίζεις.> Το πόση παραγωγή μαρουλιών ή ρόκας μπορείς να έχεις, εξαρτάται από το χώρο που τους αφήνεις μεταξύ τους, ώστε να αναπνέουν μέσα στις ζαρντινιέρες. Για να κερδίσεις ακόμη περισσότερο χώρο στο μπαλκόνι για τα πιο απαιτητικά λαχανικά (αγκινάρες, φασόλια ή μπρόκολο), τοποθέτησε τις «εύκολες» καλλιέργειες (μάραθο, μαϊντανό, βασιλικό ή καρότο) σε κρεμαστά καλάθια.> Τα περισσότερα λαχανικά χρειάζονται τουλάχιστον πέντε ώρες ήλιο την ημέρα. Αλλά το λάχανο, το παντζάρι ή το σκόρδο ευδοκιμούν και σε στη σκιά.Πώς φυτεύεις> Το παν είναι οι καλοί σπόροι και βολβοί που θα αγοράσεις από ένα αξιόπιστο βιολογικό φυτώριο. Πριν φυτέψεις θα πρέπει να αφήσεις τους σπόρους να βλαστήσουν. Πώς γίνεται αυτό; Γέμισε ένα ταψί από το χώμα σου και βρέξε το καλά. Μετά, τοποθέτησε τους σπόρους δίπλα-δίπλα και ελάχιστα κάτω από το χώμα. ’φησε το ταψί σε μια μεριά με ήλιο και ζέστη, ρίχνοντας νερό όποτε βλέπεις να ξεραίνεται το χώμα.>Μετά από μερικές εβδομάδες, θα δεις με ενθουσιασμό τους βλαστούς να ξεπροβάλλουν. Μόλις σχηματίσουν μερικά φύλλα, τα αφαιρείς προσεκτικά από το δίσκο και τα τοποθετείς στις γλάστρες ...