Τι Είναι Το Τετράγωνο Πόδι : Συλλέξαμε την καλύτερη πηγή για αυτό το θέμα και σας την παραθέτουμε μαζί με άλλες πληροφορίες.
Τι Είναι Το Τετράγωνο Πόδι
Το τετράγωνο πόδι Όταν όλα τα δάχτυλα είναι σχεδόν ίδια σε μήκος, τότε το άτομο λέγεται ότι έχει ένα «τετραγωνικό πόδι». Επίσης γνωστό ως «πόδι αγρότη», αυτός ο τύπος ποδιού είναι το πιο ορθογώνιο σε εμφάνιση. Οι άνθρωποι με αυτόν τον τύπο ποδιού έχουν την τάση να είναι ήρεμοι. Ως αποτέλεσμα αυτού, είναι πολύ αξιόπιστοι και πρακτικοί. 3. Το Ελληνικό πόδι Επίσης γνωστό ως «πόδι της φλόγας» το πιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό για αυτό το είδος ποδιού είναι το εκτεταμένο δεύτερο δάχτυλο (είναι μεγαλύτερο από το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού). Οι άνθρωποι με το ελληνικό πόδι τείνουν να είναι ενθουσιώδεις. Το ελληνικό πόδι είναι κάτι συνηθισμένο για τους καλλιτέχνες και τους αθλητές. 4. Το τεντωμένο πόδι Αυτά τα πόδια έχουν μια μάλλον λεπτή εμφάνιση. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα δάχτυλα των ποδιών είναι συμπιεσμένα μαζί. Το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού είναι γενικά το μεγαλύτερο από όλα τα δάχτυλα των ποδιών και στη συνέχεια το μέγεθος εκλεπτύνει με κάθε δάχτυλο του ποδιού. Οι άνθρωποι με αυτόν τον τύπο ποδιών τείνουν να εκτιμούν την προστασία της ιδιωτικής τους ζωής, ενώ είναι μυστικοπαθείς. 5. Αδυναμία διαχωρισμού του μικρού δαχτύλου Οι άνθρωποι που είναι σε θέση να διαχωρίσουν το μικρό δάκτυλο του ποδιού τους τείνουν να προτιμούν τη ρουτίνα και τη δομή, ώστε να έχουν μια αίσθηση ασφάλειας. Είναι πολύ αξιόπιστοι και πιστοί, που τους καθιστά ιδανικούς συντρόφους. 6. Δυνατότητα να διαχωρίζουν το μικρό δαχτυλάκι Σε αντίθεση με αυτούς που δεν μπορούν να διαχωρίσουν το μικρό δάκτυλο του ποδιού τους, αυτοί οι άνθρωποι δείχνουν μια ανάγκη για αλλαγή στη ζωή τους. Η ρουτίνα και η δομή τους καθιστά δυσαρεστημένους, που οδηγούν σε αυτούς να είναι πολύ τολμηροί. Αυτοί οι άνθρωποι επίσης βαριούνται εύκολα. 7. Το μικρό δάχτυλο στο πλάι του ποδιού. Οι άνθρωποι που έχουν το μικρό δάκτυλο του ποδιού τους στο πλάι τείνουν να ...
Πηγή taz.gr >>>
Χρήστες που ενδιαφέρθηκαν για το παραπάνω βρήκαν χρήσιμα και τα:
Ποιά Είναι Η Μάζα Της Γης
Η μάζα της γης είναι πολύ μεγάλη σε σχέση με την επιφάνειά της και καλύπτεται από υλικά χαμηλής θερμικής αγωγιμότητας, με αποτέλεσμα η θερμότητά της να συγκρατείται στο εσωτερικό της. Η ύπαρξη υψηλής γεωθερμικής βαθμίδας σε κάποια περιοχή δεν είναι η μοναδική συνθήκη-προϋπόθεση για την ύπαρξη εκμεταλλεύσιμου γεωθερμικού πεδίου. Η γεωθερμική ενέργεια είναι πρωτογενώς αποθηκευμένη μέσα στα πετρώματα, είναι διασκορπισμένη μέσα στη μάζα τους και πρέπει να συγκεντρωθεί και να μεταφερθεί στην επιφάνεια της γης προκειμένου να χρησιμοποιηθεί το μεταλλικό νερό (σε υγρή ή αέρια φάση) που περιέχεται μέσα σε πορώδη πετρώματα ή σε συστήματα ρηγμάτων αποτελεί το μέσο που μεταφέρει τη θερμότητα από τα πετρώματα αυτά στην επιφάνεια της γης. Έτσι, η παραγωγικότητα μιας θερμικής περιοχής προσδιορίζεται και συχνά καθορίζεται από την υδρολογία των γεωλογικών σχηματισμών. Δεν έχουν όμως όλες οι θερμικές περιοχές κατάλληλη υδρολογία που αποτελεί τη δεύτερη συνθήκη για την ύπαρξη εκμεταλλεύσιμου γεωθερμικού πεδίου. Κατά συνέπεια, ένα φυσικό γεωθερμικό πεδίο είναι συνδυασμός θερμών πετρωμάτων και ύπαρξης νερού που να κυκλοφορεί μέσα σ’ αυτά. Το γεωθερμικό ρευστό προέρχεται από τις κατακρημνίσεις. Το νερό από τις βροχές και τα χιόνια εισχωρεί στο έδαφος και σιγά-σιγά προχωρεί στο εσωτερικό της γης φτάνοντας σε βάθη μέχρι και 5 km. Στην πορεία του θερμαίνεται λόγω της υψηλής θερμικής ροής και στη συνέχεια βρίσκει διόδους μέσα από ρήγματα και ρωγμές και επιστρέφει στην επιφάνεια. Από αναλύσεις βασισμένες σε ραδιοϊσότοπα βρέθηκε ότι ο κύκλος του νερού σε ένα γεωθερμικό σύστημα διαρκεί περίπου 500 χρόνια. Η περιοχή τροφοδοσίας του συστήματος μπορεί να βρίσκεται πολύ κοντά στο πεδίο ή σε μεγάλη από αυτό απόσταση μέχρι και 200 km, οπότε και η διαδρομή του ρευστού ποικίλλει ανάλογα με τις εκάστοτε συνθήκες. Η συγκεντρωμένη στο εσωτερικό της γης θερμότητα μεταφέρεται κοντά στην επιφάνειά της μέσω γεωλογικών φαινομένων, δημιουργώντας έτσι υπέρθερμες περιοχές με γεωθερμική βαθμίδα μεγαλύτερη από 700 C/km. Το σημαντικότερο από αυτά τα γεωλογικά ...
Πηγή geonews.gr >>>
Τι Είναι Οι Λιαστές Ντομάτες
Οι λιαστές ντομάτες είναι επίσης πλούσιες σε αντιοξειδωτικά,και βιταμίνη C. Επιπλέον, οι ντομάτες περιέχουν λυκοπένιο. Το λυκοπένιο είναι και μία ισχυρή αντιοξειδωτική ουσία που μπορεί να προστατέψει από κάποιες μορφές καρκίνου, καθώς και καρδιακές νόσους. Όταν οι ντομάτες μαγειρεύονται απελευθερώνεται περισσότερο λυκοπένιο και είναι από πιο καλό για την υγεία. Αποξηραμένα Βερίκοκα Τα αποξηραμένα βερίκοκα περιέχουν βιταμίνη Α, κάλιο, αλλά και 7,5 mg σιδήρου ανά φλιτζάνι, καλύπτοντας το 42% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης. Αποξηραμένα βότανα Το αποξηραμένο θυμάρι περιέχει 124 mg σιδήρου ανά 100g, ενώ ο δυόσμος, η ρίγανη, η δάφνη, το κύμινο, ο άνηθος και η μαντζουράνα σε αποξηραμένη μορφή είναι πολύ καλές πηγές σιδήρου. Ηλιόσπορος Αποτελεί τη νούμερο 1 πηγή βιταμίνης Ε, αλλά και καλή πηγή θειαμίνης και μαγνησίου. Ταυτόχρονα, ο σίδηρος που βρίσκουμε στον ηλιόσπορο φτάνει τα 7,4 mg ανά φλιτζάνι, καλύπτοντας το 41% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης. Πασατέμπο Οι σπόροι κολοκύθας (πασατέμπο) περιέχουν 20,7 mg σιδήρου ανά φλιτζάνι (δηλαδή το 115% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης) και 4,2 mg (23% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης) σε περίπου 30 γραμμάρια σπόρων. Συν του ότι εκτός από το θέμα του σιδήρου, ο πασατέμπος περιέχει πολύτιμα λιπαρά οξέα που ευεργετούν την καρδιά, ενώ είναι πλούσιος σε φυλλικό οξύ και φυτικές ίνες. Tips για μεγαλύτερη απορρόφηση: Συνδυάστε τις τροφές υψηλής περιεκτικότητας σε σίδηρο με: Τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνη C και Β-καροτένιο, όπως χυμό πορτοκαλιού, φράουλες, πιπεριές, ντομάτες, μπρόκολο, λάχανο, κρεμμύδι, πεπόνι, χόρτα, σπανάκι, μαρούλι κλπ. Η βιταμίνη C αυξάνει την απορρόφηση του σιδήρου. Όταν, λοιπόν, τρώτε μπριζόλα, νοστιμίστε τη με λεμόνι. Λευκό κρασί: Το μηλικό οξύ που περιέχει αυξάνει επίσης την απορρόφηση του σιδήρου. Αποφύγετε να συνδυάζετε τροφές πλούσιες σε σίδηρο με: Τσάι, καφέ, αναψυκτικά τύπου κόλα, κόκκινο κρασί: Περιέχουν τανίνες, οι οποίες δυσχεραίνουν την απορρόφηση του σιδήρου. Κρόκο αυγού. Ο κρόκος του αυγού περιέχει μια φωσφοπρωτεΐνη, την φωσβιτίνη. Αυτή περιέχει φωσφορυλιωμένη σερίνη η οποία συνδέεται με τον τρισθενή σίδηρο και μειώνει με την σειρά της την απορρόφηση του. Επίσης, έρευνες έχουν δείξει ότι όταν διπλασιάζεται η ποσότητα αλβουμίνης(πρωτεΐνης του αυγού) σ’ ένα γεύμα, η απορρόφηση του σιδήρου μπορεί να μειωθεί από 1,4% έως 2,3%. Τελικά, ένα βρασμένο αυγό, μπορεί να μειώσει την απορρόφηση του σιδήρου μέχρι και 28%. Γαλακτοκομικά ή άλλες τροφές πλούσιες σε ασβέστιο, το οποίο δεσμεύει το σίδηρο. Η λήψη ασβεστίου πάνω από 40 mg την ημέρα μπορεί να μειώσει την απορρόφηση του σιδήρου μέχρι και 70%. Ασβέστιο δεν περιέχουν μόνο τα γαλακτοκομικά προϊόντα αλλά και πολλά ακόμη όπως είναι το σπανάκι, οι σαρδέλες, τα ξερά φασόλια, τα αμύγδαλα, το μπρόκολο, τα σύκα. Φυτικές ίνες, για παράδειγμα προϊόντα ολικής άλεσης, καθώς και αυτές με τη σειρά τους μειώνουν την απορρόφηση του σιδήρου από τον οργανισμό. Πηγές: www.mydiatrofi.gr www.real.gr www. iatropedia.gr www.onmed.gr Κράτα ...
Πηγή iator.gr >>>
Η παστερίωση είναι μια διαδικασία η οποία καταστρέφει τα παθογόνα στο φαγητό, σκοτώνει τα μικρόβια που μπορεί να μεταφέρουν ασθένειες και αποτρέπει το γάλα από το να ξινίσει γρήγορα. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, κάθε μόριο γάλατος θερμαίνεται μέχρι μια συγκεκριμένη θερμοκρασία και κρυώνει γρήγορα. Το πρόβλημα είναι ότι με την παστερίωση σκοτώνονται επίσης και τα καλά βακτήρια (προβιοτικά) αλλά και μερικά θρεπτικά συστατικά, όπως η βιταμίνη C και το ιώδιο. Καταστρέφονται ακόμη και τα ένζυμα του γάλατος. Αυτά τα ένζυμα που έχουν χαθεί δυσκολεύουν την απορρόφηση του ασβεστίου και του φωσφόρου. Οι χώρες με τη μεγαλύτερη κατανάλωση σε γάλα έχουν και τα υψηλότερα ποσοστά οστεοπόρωσης. Μας λένε ότι το γάλα βοηθά τα κόκαλα μας να είναι γερά και υγιή, αλλά πρόσφατες μελέτες δείχνουν το αντίθετο. Το γάλα που παράγεται από τέτοιες αγελάδες περιέχει ως και 20 παυσίπονα, αντιβιοτικά και ορμόνες ανάπτυξης σε κάθε ποτήρι, ενώ μελέτες το έχουν ...
Πηγή crazynews.gr >>>
Δημιουργία Σελίδας: 02/01/2017