-
-
-
-
-
-
Home - Επικοινωνία - Προσωπικά Δεδομένα
Τι Είναι Η Κρυογονική Μέθοδος
Η κρυογονική μέθοδος είναι η διαδικασία της κατάψυξης και διατήρησης ενός ολόκληρου σώματος με την ελπίδα ότι η ανάνηψη και θεραπεία του θα είναι εφικτή κάποια στιγμή στο απώτερο μέλλον. Ο δικαστής Πίτερ Τζάκσον επισκέφθηκε την κοπέλα στο νοσοκομείο και της είπε ότι ήταν πολύ γενναίος ο τρόπος με τον οποίο αντιμετώπιζε την κατάστασή της. Η απόφασή του, είπε, δεν αφορούσε το δικαίωμα κάποιου να ακολουθήσει την κρυογονική κατάψυξη του σώματός του, αλλά τη διαμάχη μεταξύ των γονέων για το ποιος θα είχε την ευθύνη του σώματος της 14χρονης, αφότου εκείνη πέθαινε. Γενικά η κρυογονική είναι μια αμφιλεγόμενη διαδικασία και κανείς δεν ξέρει ακόμα εάν είναι εφικτό να επανέλθει στη ζωή ένας άνθρωπος από τη στιγμή που το σώμα του θα έχει παγώσει. Υπάρχουν εγκαταστάσεις στις ΗΠΑ και τη Ρωσία, όπου είναι τεχνητά δυνατό να διατηρηθεί ένα σώμα μέσα σε υγρό άζωτο σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες (κάτω από -130°C). Το κόστος της κρυογονικής κατάψυξης ενός σώματος για αόριστο χρονικό διάστημα υπολογίζεται σε περίπου 43.000€. Το γράμμα που έγραψε η 14χρονη προς τον δικαστή πριν πεθάνει «Μου ζητήθηκε να εξηγήσει γιατί θέλω να κάνω αυτό το ασυνήθιστο πράγμα. Είμαι μόνο 14 ετών και δεν θέλω να πεθάνω, αλλά ξέρω ότι πρόκειται να πεθάνω σύντομα. Νομίζω ότι η κρυογονική κατάψυξη μου δίνει την ευκαιρία να θεραπευτώ και να ξυπνήσω - ακόμη και σε εκατοντάδες χρόνια από τώρα. Δεν θέλω να θαφτώ υπόγεια. Θέλω να ζήσω και πιστεύω ότι στο μέλλον θα βρεθεί μια θεραπεία για τον καρκίνο μου και θα με ξυπνήσουν. Θέλω να έχω αυτή την ευκαιρία. Αυτή είναι η επιθυμία μου.» Πηγή: Iatropedia....
Πηγή alfavita.gr >>>
Χρήστες που ενδιαφέρθηκαν για το παραπάνω βρήκαν χρήσιμα και τα:
Ποιά Είναι Η Θερμοκρασία Της Φωτόσφαιρας
Η θερμοκρασία της φωτόσφαιρας είναι εύκολο να μετρηθεί, και ήταν ήδη γνωστή από τον 19ο αιώνα. Αντίθετα, το στέμμα εκπέμπει πολύ ασθενές φως και είναι ορατό μόνο κατά τη διάρκεια ολικών εκλείψεων ή με τη βοήθεια ενός ειδικού τηλεσκοπίου, που ονομάζεται στεμματογράφος. Το αποτέλεσμα είναι ότι η θερμοκρασία του στέμματος έγινε δυνατό να μετρηθεί μόλις στα μέσα του 20ού αιώνα, και βρέθηκε ότι είναι πάνω από 1.000.000 βαθμοί Κελσίου. Αυτή η μέτρηση έθεσε ένα από τα πιο δυσεπίλυτα προβλήματα της ηλιακής Φυσικής: Αφού η ενέργεια που θερμαίνει το στέμμα προέρχεται από τον Ηλιο, πώς είναι δυνατόν αυτό να έχει θερμοκρασία 1.000.000 βαθμούς, όταν η φωτόσφαιρα έχει θερμοκρασία μερικές χιλιάδες βαθμούς; Η κατάσταση είναι ανάλογη με το να λέγαμε ότι βράζουμε νερό σε θερμοκρασία 100 βαθμούς πάνω σε ένα μάτι που δεν είναι «αναμμένο» και έχει θερμοκρασία μόνο 20 βαθμούς Κελσίου, μόνο που στην περίπτωση του Ηλίου η διαφορά θερμοκρασίας είναι πολύ μεγαλύτερη. Φούρνος μικροκυμάτων Οπως πολλοί θα θυμούνται από το σχολείο, σύμφωνα με τους νόμους της Θερμοδυναμικής η θερμότητα ρέει από τα θερμότερα προς τα ψυχρότερα σώματα. Στην περίπτωση του Ηλίου όμως, αυτό θα σήμαινε ότι η θερμότητα θα έπρεπε να ρέει από το στέμμα προς τη φωτόσφαιρα, δηλαδή να επιστρέφει στον Ηλιο και όχι να εκπέμπεται από αυτόν, πράγμα που είναι προφανώς άτοπο. Αρα θα πρέπει να αναζητήσουμε τον μηχανισμό θέρμανσης του στέμματος σε φαινόμενα περισσότερο πολύπλοκα από την απλή διάδοση της θερμότητας. Ενα από τα πρώτα φαινόμενα που προτάθηκαν από τους αστροφυσικούς ήταν η απορρόφηση από την ύλη του στέμματος ακτινοβολίας προερχόμενης από τα κατώτερα στρώματα του Ηλίου. Το φαινόμενο αυτό είναι μέρος πια της καθημερινότητάς μας, αφού χρησιμοποιείται για να θερμάνει τα φαγητά σε έναν φούρνο μικροκυμάτων. Μέσα στον φούρνο υπάρχει ένας πομπός μικροκυμάτων, και τα φαγητά ζεσταίνονται επειδή το νερό που περιέχουν απορροφά την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία ...
Πηγή tovima.gr >>>
Το PP είναι σκληρό και ελαφρύ και έχει τέλειες ικανότητες θερμικής αντίστασης. Όταν ζεσταίνεται δεν λιώνει. Γι’ αυτό είναι σχετικά ασφαλές. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί και κατά της υγρασίας, του γράσου και των χημικών. PS Το PS είναι ένα οικονομικό, ελαφρύ πλαστικό με διάφορες χρήσεις. Χρησιμοποιείται πιο συχνά στην παραγωγή ποτηριών και δοχείων φαγητού μίας χρήσης από φελιζόλ. Απελευθερώνει καρκινογόνες ουσίες όταν θερμαίνεται. Είναι εντελώς ακατάλληλο για μακροχρόνια χρήση σαν δοχείο νερού ή φαγητού. PC Συχνά χρησιμοποιείται στην παραγωγή μπουκαλιών νερού για αθλητές και δοχείων φαγητού και είναι το πιο επικίνδυνο πλαστικό που μπορείτε να συναντήσετε. Αυτή η κατηγορία σχεδιάστηκε για το PC και άλλα πλαστικά, γι’ αυτό τα πρωτόκολλα ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης δεν έχουν τυποποιηθεί σε αυτή την κατηγορία. Ωστόσο, ενέχει τον κίνδυνο έκπλυσης χημικών στα τρόφιμα ή τα ποτά που είναι συσκευασμένα με PC που δημιουργήθηκαν με τη χρήση BPA (...
Πηγή crazynews.gr >>>
Ποιά Είναι Η Επιλογή Της Γλάστρας
Η επιλογή της γλάστρας είναι άλλη μια υπόθεση. Μπορεί να μας προκαλεί εντύπωση, αλλά το καλύτερο δοχείο για τη γαρδένια είναι ο τενεκές, σαν αυτούς που χρησιμοποιούν οι γιαγιάδες στα ορεινά χωριά και στα αιγαιοπελαγίτικα νησιά. Αφού το φυτό κάνει τον κύκλο της ανθοφορίας, κάτι που συμβαίνει δυο φορές το χρόνο, στο τέλος της άνοιξης και στις αρχές του φθινοπώρου, κλαδεύουμε κόβοντας από κάθε κλαδί το ένα τρίτο. Καλό είναι να προσπαθείτε να δώσετε και ένα σχήμα στη γαρδένια σας καθώς την κλαδεύετε π.χ. μπάλα ή ομπρέλα. Προσοχή! Όταν δούμε ξερά, μαραμένα, κιτρινισμένα φύλλα και ο,τιδήποτε άλλο που δεν μας αρέσει κόβουμε ένα κλωναράκι και το πάμε στον ειδικό, αλλιώς υπάρχει κίνδυνος να χάσουμε το φυτό. —Φύτευση -Σε εδαφικό υπόστρωμα Κόβουμε ένα υγιές μόσχευμα από το μητρικό φυτό και το φυτεύουμε σε μείγμα τύρφης και περλίτη σε ίσα μέρη ή εναλλακτικά σε μείγμα από καστανόχωμα και άμμο σε αναλογία 4 προς 1. Για καλύτερα αποτελέσματα τα μοσχεύματα που κόβουμε είναι από κορυφές βλαστών μήκους 15 εκατοστών περίπου και μάλιστα με μπουμπούκι. Αφαιρούμε τα χαμηλότερα φύλλα αφήνοντας τα δύο κορυφαία. Γεμίζουμε ένα καθαρό γλαστράκι με το εδαφικό μείγμα, αφού καλύψουμε την τρύπα του με σπασμένα κεραμίδια ή χαλίκια. Τοποθετούμε το μόσχευμα μέσα στο χώμα και το πιέζουμε καλά με τα δάχτυλά μας για να έρθει σε επαφή το μόσχευμα με το χώμα. Αν χρησιμοποιήσουμε ορμόνη ριζοβολής, θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα. Ποτίζουμε και καλύπτουμε το γλαστράκι με ένα διάφανο ποτήρι ή μια σακούλα. Για να ριζοβολήσει, είναι απαραίτητο να βρίσκεται σε ατμοσφαιρα ζεστή και υγρή. Αν κάποια φορα σηκώσουμε το ποτήρι, θα πρέπει να ποτίσουμε για να αντικατασταθεί η χαμένη υγρασία. Χρειάζονται ένας ή δύο μήνες για να φανεί αν τα μοσχεύματα ριζοβόλησαν. -Σε νερό Αντί για χώμα η γαρδένια μπορεί να ριζοβολήσει σε νερό, ακόμη και σε ένα ποτήρι. Για το μόσχευμα ισχύει ότι και πριν. Εκείνο που έχει σημασία είναι να μπορέσουμε να το σταθεροποιήσουμε μέσα στο ποτήρι. Για να το πετύχουμε, κόβουμε ένα σκληρό χαρτόνι σε διαστάσεις λίγο μεγαλύτερες από το άνοιγμα του ποτηριού. Σχίζουμε λίγο το χαρτόνι στο κέντρο του και στη σχισμή στερεώνουμε το μόσχευμα, έτσι ώστε το τμήμα που δεν έχει φύλλα να βρίσκεται μέσα στο νερό. Μετά απλως περιμένουμε να ριζώσει. Αν μάλιστα βάλουμε μέσα στο δοχείο μερικά κομματάκια ξυλοκάρβουνο δεν θα χρειαστεί να αλλάξουμε καθόλου το νερό. Αν δεν το κάνουμε, θα πρέπει να αλλάζουμε το νερό κάθε εβδομάδα. Όταν εμφανιστούν αρκετές ρίζες, τότε μπορούμε πια να φυτέψουμε τη γαρδένια μας στο χώμα. econews Ετικέτες ...
Πηγή econews.gr >>>