Τι Είναι Ο Δροσερός Αέρας Κουνούπια : Συλλέξαμε την καλύτερη πηγή για αυτό το θέμα και σας την παραθέτουμε μαζί με άλλες πληροφορίες.
Τι Είναι Ο Δροσερός Αέρας Κουνούπια
Ο δροσερός αέρας είναι εχθρός των κουνουπιών, γι αυτό η χρήση κλιματιστικών και ανεμιστήρων (ιδίως της οροφής) απωθεί τα κουνούπια. Ο αέρας δεν πρέπει να πηγαίνει κατευθείαν στο σώμα του παιδιού. Αρώματα Αρώματα με έντονη μυρωδιά ιδιαίτερα λουλουδιών πρέπει να αποφεύγοντα γιατί ελκύουν τα κουνούπια. Κατανάλωση τροφών με κάλιο Η λήψη τροφών με πλούσιο κάλιο (π.χ. μπανάνα) προκαλεί παραγωγή γαλακτικού οξέος που ελκύει τα κουνούπια. Το ίδιο ισχύει και για τους ενήλικες που καταναλώνουν μπύρα. Αντίθετα η λήψη τροφών πλούσιων σε βιταμίνη Β1 φαίνεται να απωθεί τα κουνούπια. Προστατευτικά πλέγματα Η τοποθέτηση ειδικών πλεγμάτων (σήτες) στα παράθυρα και τις πόρτες είναι ένας πρακτικός τρόπος να κρατούνται τα κουνούπια έξω από το σπίτι Λαμπτήρες Οι λαμπτήρες κίτρινου χρώματος ελκύουν λιγότερο τα κουνούπια. Εντομοαπωθητικά Κυκλοφορούν στη αγορά διάφορα εντομοαπωθητικά σε διάφορες μορφές που έχουν σαν βάση διάφορα βότανα και φυτά και που είναι κατάλληλα από βρεφική ηλικία. – Κερί με σιτρονέλα – Αρωματικά κουτάκια – Φιδάκια από σιτρονέλα – Αυτοκόλλητα σιτρονέλλας – Πλακίδια για ηλεκτρικές συσκευές – Spay και lotion που μπορούν να μπουν κατευθείαν στο ...
Πηγή socialista.com.cy >>>
Χρήστες που ενδιαφέρθηκαν για το παραπάνω βρήκαν χρήσιμα και τα:
Τι Είναι Οι Τρίφτερες Προπέλες
Οι τρίφτερες προπέλες είναι οι πιο διαδεδομένες και χαρακτηρίζονται από καλές επιδόσεις. Σε ομαλές συνθήκες διατηρούν καλά την ισχύ ενώ προσφέρουν υψηλές τελικές ταχύτητες. Οι τετράφτερες έλικες εξασφαλίζουν γρηγορότερο πλανάρισμα ενώ προσφέρουν σταθερότητα στο σκάφος σε χαμηλότερες ταχύτητες και βελτιωμένη ταχύτητα στις μεσαίες στροφές διατηρώντας ίδιες στροφές λειτουργίας με τις τρίφτερες. Επίσης, προσφέρουν καλύτερο χειρισμό σε χαμηλές ταχύτητες και πιο ομαλή πλεύση από τις τρίφτερες. Τέλος, οι πεντάφτερες προπέλες προσφέρουν πιο γρήγορο πλανάρισμα, πολύ ομαλή πλεύση και καλύτερη επιτάχυνση. Σπηλαίωση Σπηλαίωση χαρακτηρίζεται το φαινόμενο κατά το οποίο σχηματίζονται κενοί χώροι κοντά στα πτερύγια της έλικας, διακόπτοντας τη συνεχή ροή του νερού σε αυτήν. Ως εκ τούτου τα πτερύγια δεν λειτουργούν σε μια συμπαγή μάζα νερού αλλά σε ένα αφρώδες μίγμα μικρότερης πυκνότητας με επακόλουθο την αύξηση της ολίσθησης και την μείωση της απόδοσης της προπέλας. Συνήθως, στις περιπτώσεις σπηλαιώσεως, δεν δημιουργείται η ανάλογη αύξηση της ώσης σε σημαντική αύξηση του ανά λεπτό αριθμού στροφών της έλικας και ταυτόχρονα παρατηρείται μείωση στην απόδοση. Η σπηλαίωση παρουσιάζεται όταν οι προπέλες στρέφονται με μεγαλύτερη ταχύτητα από την κανονική, ή όταν τα πτερύγια είναι πιο στενά από το απαιτούμενο πλάτος, οπότε προκύπτει μια ανεπαρκής επιφάνεια. Σπηλαίωση παρουσιάζεται ωστόσο και στην περίπτωση που οι προπέλες δεν είναι τοποθετημένες σωστά, με αποτέλεσμα την μη ομαλή του νερού προς και από τα πτερύγια, ακόμα και αν ή επιφάνειά τους είναι στα σωστά όρια. Επίσης, αν η άκρη των πτερυγίων βρίσκεται πολύ κοντά στην επιφάνεια του νερού, μπορεί αυτά να «τραβήξουν» αέρα με αποτέλεσμα, εκτός από την κακή απόδοση να παρουσιαστεί και το φαινόμενο της σπηλαίωσης. Η σπηλαίωση επηρεάζεται από τους παρακάτω παράγοντες: - Σχήμα διατομής πτερυγίου, που επηρεάζει την κατανομή ταχύτητας και πιέσεως γύρω από αυτό. - Βάθος λειτουργίας της έλικας: Η αύξηση λειτουργίας του βάθους στο οποίο λειτουργεί η έλικα επιφέρει αύξηση της πιέσεως του περιβάλλοντος, επομένως μειώνει τις συνθήκες εμφανίσεως της σπηλαίωσης. - Ταχύτητα πτερυγίου: Η υψηλή ταχύτητα, η οποία προκαλείται από τον μεγάλο αριθμό στροφών σε συνδυασμό με την ακτίνα περιφοράς, ευνοεί τη σπηλαίωση. - Η αύξηση της αναπτυγμένης επιφάνειας προκαλεί δυσμενείς συνθήκες σπηλαιώσεως. Συνήθως η σπηλαίωση εμφανίζεται στα άκρα των πτερυγίων, ενώ μερικές φορές έχουμε σπηλαίωση κοντά στη ρίζα των πτερυγίων....
Πηγή archive.in.gr >>>
Τι Είναι Η Αιολική Ενέργεια
Η αιολική ενέργεια είναι η πιο ανταγωνιστική επιλογή για κατασκευή νέων σταθμών παραγωγής σε έναν αυξανόμενο αριθμό αγορών», συνέχισε ο Sawyer, «αλλά αν είναι να επιτευχθούν οι στόχοι της συμφωνίας του Παρισιού, αυτό σημαίνει το κλείσιμο των σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύση ορυκτών καυσίμων και την αντικατάστασή τους με αιολική, ηλιακή, υδροηλεκτρική, γεωθερμική και τη βιομάζα». Ελπίζουμε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα αντιληφθεί τη σημασία για τη χώρα μας της παγκόσμιας ανανεώσιμης κοσμογονίας και θα συμμετάσχει σε αυτήν ως ηγέτιδα και όχι ως ουραγός. Ιδιαίτερα τη στιγμή που η ταλαιπωρημένη εθνική οικονομία μας αναζητά ένα αναπτυξιακό φιλί ζωής και η χώρα μας είναι ευλογημένη με μοναδικούς ανανεώσιμους πόρους. Ο επιχειρηματικός, επιστημονικός και τεχνικός κόσμος της χώρας βρίσκεται στη γραμμή εκκίνησης πολύ καιρό τώρα, αναμένοντας το πράσινο φως για να κάνει αυτό που ξέρει πολύ καλά, προς όφελος όλων».
Πηγή energyin.gr >>>
Τι Είναι Ο Συνεχής Ομαλός Ρυθμός Σαν Ποδηλάτης
Ο συνεχής ομαλός ρυθμός είναι πολύ βασικό στοιχείο του ποδηλάτου γ’ αυτό όταν αυτός παρεμποδίζεται αυξάνεται η δυσκολία χρήση του ποδηλάτου (ειδικότερα σε ανηφορικά σημεία). Κυρίως για τις μεγαλύτερες ηλικίες που είναι πιο ευάλωτες, η διαδικασία της επανάκτησης της αρχικής ροής είναι αρκετά δύσκολη και κουραστική. Όλες λοιπόν αυτές οι παρατηρήσεις και προτάσεις δεν γίνονται σε καμία περίπτωση υπό τη χρήση της ταυτότητάς μου ως αρχιτέκτονας που απλά παρατηρεί τα ελαττωματικά σημεία των πόλεων, αλλά σαν καθημερινός άνθρωπος –των κατώτερων οικονομικών στρωμάτων– που θέλει να βελτιώσει πρώτα την πολιτισμική ποιότητα των συνανθρώπων του και μετά όλα τα υπόλοιπα. Αν δεν κρατήσουμε το σεβασμό και την αλληλεγγύη προς τους συνανθρώπους μας μέσα από καθημερινούς υγιείς διαλόγους και συμπεριφορές, τότε δεν υπάρχει κανένας τρίτος παράγοντας ή πρόσωπο που μπορεί να βελτιώσει την παραμικρή λεπτομέρεια. Κανένας κράτος και κανένας φορέας δεν μπορεί να εντοπίσει και να μιλήσει για τα καθημερινά προβλήματα που βιώνουμε όλες και όλοι μας μέσα στις ασφυκτικές πόλεις, πέραν από εμάς τους ίδιους.
Πηγή tovima.gr >>>
Δημιουργία Σελίδας: 12/01/2017