-
-
-
-
-
-
Home - Επικοινωνία - Προσωπικά Δεδομένα
Τι Είναι Το Κουνούπι Anopheles Gambiae
Το κουνούπι (Anopheles gambiae) είναι ο αποκλειστικός φορέας μετάδοσης του παράσιτου της ελονοσίας. Τα κουνούπια-φορείς εμφανίζουν σταδιακά ανησυχητική ανθεκτικότητα στα υπάρχοντα φάρμακα και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκτιμά ότι πάνω από 3,4 δισεκατομμύρια άνθρωποι (περίπου ο μισός πληθυσμός της Γης) κινδυνεύουν να κολλήσουν τη νόσο, ενώ τουλάχιστον 627.000 πεθαίνουν κάθε χρόνο, κυρίως παιδιά στην Αφρική.Όπως δήλωσε ο ερευνητής του Imperial Νικολάι Γουϊντμπίχλερ, «από τη στιγμή που τα τροποποιημένα κουνούπια εμφανίζονται σε ένα μέρος, τα αρσενικά θα αρχίσουν να παράγουν κυρίως γιούς και οι γιοί τους θα κάνουν το ίδιο, οπότε στην ουσία κάνουν μόνα τους τη δουλειά (σ.σ. της εξολόθρευσής τους) αντί για εμάς».Εξάλλου, όπως είπε ο Κριζάντι, εωσότου συμβεί η δραματική κατάρρευση του πληθυσμού των κουνουπιών μακροπρόθεσμα λόγω της αδυναμίας αναπαραγωγής τους, η νέα μέθοδος παρέχει και βραχυπρόθεσμο όφελος, αφού τα αρσενικά κουνούπια, που είναι πια περισσότερα, δεν τσιμπάνε τους ανθρώπους, οπότε δεν μεταδίδουν το παράσιτο της νόσου.Το επόμενο βήμα θα είναι η πραγματοποίηση μεγαλύτερων δοκιμών σε ανοικτό πλέον χώρο, αν και αυτό αναμένεται να γίνει μετά από μερικά χρόνια, αφού πρώτα γίνουν περισσότερα εργαστηριακά πειράματα. Προς το παρόν, υπάρχει αβεβαιότητα αν τα μεταλλαγμένα κουνούπια θα τα καταφέρουν εξίσου καλά στη φύση, όσο και στο εργαστήριο.Υπάρχει επίσης το ερωτηματικό, αν τα άγρια κουνούπια μπορούν να αναπτύξουν κάποια νέα αντίσταση στον οργανισμό τους. Επίσης, μη κυβερνητικές οργανώσεις, όπως η Genewatch, εξέφρασαν την ανησυχία τους, μήπως η απελευθέρωση ενός μεταλλαγμένου κουνουπιού στη φύση γυρίσει «μπούμερανγκ», εξαφανίζοντας μεν ένα είδος κουνουπιών, αλλά ανοίγοντας τον δρόμο σε άλλα είδη εντόμων (υπάρχουν πάνω από 3.000 γνωστά είδη κουνουπιών) και τελικά κάνοντας τα πράγματα χειρότερα από πριν....
Πηγή elzoni.gr >>>
Χρήστες που ενδιαφέρθηκαν για το παραπάνω βρήκαν χρήσιμα και τα:
Η ΒΡΑ είναι ύποπτη για βλάβες στο συκώτι, στα νεφρά, το αμυντικό σύστημα του οργανισμού,διαβήτη τύπου ΙΙ και καρκινογενέσεις. Έχουν αποσυρθεί απο την ΕΕ, τις ΗΠΑ, τον Καναδά και Αυστραλία τα πλαστικά μπιμπερό από ΒΡΑ . Κρεατικά στα κάρβουνα Κρέατα και προϊόντα κρέατος που υπερψήνωνται στα κάρβουνα το λίπος στην υψηλή θερμοκρασία της φλόγας λιώνει αντιδρά με ανθρακούχες ενώσεις και σχηματίζει καρκινογόνες ουσίες που απορροφώνται από το κρέας. Το ίδιο συμβαίνει και για το καρβουνιασμένο κρεας. Τα τμήματα του καρβουνιασμένου κρέατος πρέπει να αφαιρούνται και το κρέας πρέπει να ψήνεται σε απόσταση απο την φλόγα ή χρήση ηλεκτρικής συσκευής. Αφλατοξίνες Γάλα, γαλακτοκομικά προϊόντα, τυρί κλπ, σπόροι, ξηροί καρποί εάν δεν παστεριοποιηθούν κατάλληλα ή οι ξηροί καρποί και σπόροι αποθηκευτούν σε χώρους υγρούς και θερμούς αναπτύσσονται μύκητες που παράγουν μυκοτοξίνες τις αφλατοξίνες που ενοχοποιούνται για καρκίνο του ήπατος. Δυστυχώς εδώ ο καταναλωτής είναι εντελώς απροστάτευτος και επιτείνεται με την απουσία συστηματικών ελέγχων. Υπολείμματα φυτοφαρμάκων Τα υπολείμματα φυτοφαρμάκων αποτελούν πρόβλημα λόγω της μη συμμόρφωσης των αγροτών και της απουσίας ελέγχων από την πολιτεία. Τα υπολείμματα φυτοφαρμάκων είναι ύποπτα για βλάβες στο ορμονικό σύστημα του οργανισμού ,το κεντρικό νευρικό σύστημα και για καρκινογενέσεις. Τα αυξημένα ποσοστά καρκινογένεσης τα τελευταία χρόνια μεταξύ των αγροτών οφείλεται στην χρήση φυτοφαρμάκων χωρίς προφυλάξεις (γάντια, στολές, μάσκες κλπ). Η απουσία ελέγχων από την πολιτεία καθιστά τους καταναλωτές απροστάτευτους απο τους κινδύνους που εγκυμονούν τα υπολείμματα φυτοφαρμάκων των οποίων οι επιπτώσεις εμφανίζονται αργότερα.Μια συμβουλή προς καταναλωτές είναι να πλένουν καλά τα τρόφιμα αυτά, να ξεφλουδίζουν όσα ξεφλουδίζονται, να καταναλώνουν προϊόντα εποχής οχι θερμοκηπίου και σε περιπτώσεις βιολογικά προϊόντα. Ακρυλαμίδη Περισσότερο από δέκα χρόνια πριν στο Ινστιτούτο Καρολίνσκα της Σουηδίας ανακοίνωσαν Σουηδοί επιστήμονες οτι αμυλούχα τρόφιμα που θερμαίνονταν σε θερμοκρασίες μεγαλύτερες των 150 βαθμών Κελσίου σχηματίζονταν μια ουσία την ακρυλαμίδη και μάλιστα όσο υψηλότερη ήταν η θερμοκρασία τόσο μεγαλύτερη η ποσότητα της παραγόμενης ακρυλαμίδης. Έτσι παξιμάδια, δημητριακά πρωινού, κουραμπιέδες, τηγανητές πατάτες, φρυγανιές, τσίπς κάθε κατηγορίας, ποπ κόρν, κλπ κατά το ψήσιμο σχηματίζεται ακρυλαμίδη, η οποία θεωρείται ύποπτη καρκινογενέσεων. Η ακρυλαμίδη δεν υπάρχει στα τρόφιμα που αναφέρθηκαν, αλλά σχηματίζεται κατά το ψήσιμο από αντίδραση αμυλούχων συστατικών με το αμινοξύ ασπαραγίνη. Οι βιομηχανίες τροφίμων προσπαθούν να περιορίσουν το ποσοστό ακρυλαμίδης στα τρόφιμα είτε μειώνοντας την θερμοκρασία είτε με διάφορες άλλες μεθόδους. Το φαινόμενο παρακολουθείται από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων. Οι επιπτώσεις στον οργανισμό από τα τρόφιμα αυτά, δεν εμφανίζονται άμεσα αλλά χρόνια αργότερα, καλό θα είναι όμως να περιορίζουμε την κατανάλωση των προϊόντων αυτών ,να καταναλώνουμε τρόφιμα με αντικαρκινική δράση ,και να καταναλώνουμε τρόφιμα με πολλές φυτικές ίνες διότι διευκολύνουν τις κενώσεις και έτσι αποβάλλονται οι καρκινογόνες ουσίες πριν απορροφηθούν από το παχύ έντερο. Η αντικαρκινική δράση κατηγοριών τροφίμων θα δημοσιευθεί σε επόμενο κείμενο. Dr. Νίκος Κατσαρός Π. Πρόεδρος ΕΦΕΤ Π.Πρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Χημικών Επιστημονικός Συνεργάτης ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ. πηγή: medicalland....
Πηγή etolikomep.blogspot.gr >>>
Τι Είναι Η Υποκειμενικότητα
Η υποκειμενικότητα είναι σημαντική παράμετρος της νέας επέκτασης του αστικού πολιτισμικού τοπογραφικού που ονομάζεται παγκοσμιοποίηση. Ως όρος η παγκοσμιοποίηση δεν αναφέρεται μόνον αλλά και ανήκει στη μεταμοντέρνα εποχή, παρά τις διαφορετικές εκτιμήσεις για την ιστορική του αφετηρία. Ετσι, φέρει τα χαρακτηριστικά του μεταμοντέρνου συστήματος σκέψης: είναι ωσμωτικός στη δομή του, μετριοπαθής στο περιεχόμενό του και κατ' ουσίαν αόριστος. Το τελευταίο του χαρακτηριστικό μπορεί να δημιουργήσει την εντύπωση ότι η καθησυχαστική, δεξιωτική του υπόσταση δεν αποκλείεται να είναι δόλιος εκμαυλισμός που θα κάνει τον προσερχόμενο μια χαψιά. Αλλά αυτό ...
Πηγή tovima.gr >>>
Η «Ρωμαϊκό πόδι» είναι ο πιο κοινός τύπος ποδιού. Τα δάχτυλα είναι αναλογικά και είναι επίσης όλα ευθεία, με το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού να είναι το μεγαλύτερο. Οι άνθρωποι με αυτόν τον τύπο ποδιού τείνουν να είναι πολύ εξωστρεφείς και κοινωνικοί. Τείνουν επίσης να είναι πολύ χαρισματικοί. 2. Το τετράγωνο πόδι Όταν όλα τα δάχτυλα είναι σχεδόν ίδια σε μήκος, τότε το άτομο λέγεται ότι έχει ένα «τετραγωνικό πόδι». Επίσης γνωστό ως «πόδι αγρότη», αυτός ο τύπος ποδιού είναι το πιο ορθογώνιο σε εμφάνιση. Οι άνθρωποι με αυτόν τον τύπο ποδιού έχουν την τάση να είναι ήρεμοι. Ως αποτέλεσμα αυτού, είναι πολύ αξιόπιστοι και πρακτικοί. 3. Το Ελληνικό πόδι Επίσης γνωστό ως «πόδι της φλόγας» το πιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό για αυτό το είδος ποδιού είναι το εκτεταμένο δεύτερο δάχτυλο (είναι μεγαλύτερο από το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού). Οι άνθρωποι με το ελληνικό πόδι τείνουν να είναι ενθουσιώδεις. Το ελληνικό πόδι είναι κάτι συνηθισμένο για τους καλλιτέχνες και τους αθλητές. 4. Το τεντωμένο πόδι Αυτά τα πόδια έχουν μια μάλλον λεπτή εμφάνιση. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα δάχτυλα των ποδιών είναι συμπιεσμένα μαζί. Το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού είναι γενικά το μεγαλύτερο από όλα τα δάχτυλα των ποδιών και στη συνέχεια το μέγεθος εκλεπτύνει με κάθε δάχτυλο του ποδιού. Οι άνθρωποι με αυτόν τον τύπο ποδιών τείνουν να εκτιμούν την προστασία της ιδιωτικής τους ζωής, ενώ είναι μυστικοπαθείς. 5. Αδυναμία διαχωρισμού του μικρού δαχτύλου Οι άνθρωποι που είναι σε θέση να διαχωρίσουν το μικρό δάκτυλο του ποδιού ...
Πηγή taz.gr >>>