-
-
-
-
-
-
Home - Επικοινωνία - Προσωπικά Δεδομένα
Τι Είναι Η Μαρμότα Monax Ή Αλλιώς Groundhog
Η μαρμότα monax ή αλλιώς groundhog, είναι ένα είδος σκίουρου που ζει στη Βόρεια Αμερική. Στην ουσία είναι παχύσαρκοι σκίουροι που φτιάχνουν τεράστιες φωλιές κάτω από το έδαφος ικανές να καταπιούν ολόκληρα σπίτια. Αν και η παχυσαρκία δεν είναι ασύνηθες φαινόμενο στην Αμερική, αυτά τα συμπαθή και χορτοφάγα τρωκτικά χρειάζονται το λίπος για να πέφτουν σε χειμερία νάρκη. Γι’ αυτό από το 1800 στις 2 Φεβρουαρίου γιορτάζεται το Groundhog day. Ο μύθος λέει ότι στη συγκεκριμένη ημερομηνία οι σοφοί αυτοί σκίουροι ξυπνούν από τη νάρκη τους και βγαίνουν από τη φωλιά τους για να ρίξουν μια ματιά στον κόσμο. Αν δουν τη σκιά τους στο έδαφος ξαναμπαίνουν μέσα και αυτό ...
Πηγή popaganda.gr >>>
Χρήστες που ενδιαφέρθηκαν για το παραπάνω βρήκαν χρήσιμα και τα:
Τι Είναι Η Υπεράκτια Αιολική Ενέργεια
Η υπεράκτια αιολική ενέργεια είναι μια σχετικά ακριβή μορφή παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, με τα ρεύματα και το αλμυρό νερό των ωκεανών να δημιουργούν δύσκολες συνθήκες για την κατασκευή και λειτουργία ανεμογεννητριών. Ωστόσο, τα υπεράκτια αιολικά πάρκα μπορούν να κατασκευαστούν σε μεγαλύτερη κλίμακα και να αξιοποιήσουν ισχυρότερους ανέμους από ό,τι οι ανεμογεννήτριες στην ξηρά. Η τεχνολογία κρίνεται ως απαραίτητη για την Ε.Ε., ώστε να επιτευχθεί ο στόχος περικοπής των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά 80-95% έως το 2050, δήλωσαν οι υπουργοί. Οι δέκα χώρες δεσμεύτηκαν για την εναρμόνιση των ρυθμιστικών πλαισίων, το διαμοιρασμό τεχνικών πληροφοριών και τη βελτίωση του διακρατικού συντονισμού σχετικά με την υποδομή του απαιτούμενου δικτύου.
Πηγή energyin.gr >>>
Ποιός Είναι Ο Δεύτερος Τεχνολογικός Νεολογισμός
Ο δεύτερος τεχνολογικός νεολογισμός είναι η παρουσία ρομπότ στο χώρο φόρτωσης τα οποία θα αναλαμβάνουν επιγείως την παράδοση και την παραλαβή πακέτων απαλλάσσοντας τον οδηγό από τη διαδικασία του να βγει από το όχημά του. Τα δύο ρομπότ του concept car τα οποία έχουν εξελιχθεί με την Starship Technologies με βάση το παραπάνω σκεπτικό έχουν εμβέλεια «εργασίας» 3,2 χλμ. και μπορούν να μεταφέρουν πακέτα βάρους έως και 10 κιλά. Το τρίτο gadget του Vision Van αφορά τον χώρο φόρτωσης και ένα καινοτόμο σύστημα που μεγιστοποιεί την σωστή εκμετάλλευση του υφιστάμενου χώρου. Το σύστημα ονομάζεται Project Slider και έγκειται σε ένα σοφιστικέ σαρωτή-φορτωτή ο οποίος αφού κατατάξει τα πακέτα βάσει μεγέθους και προορισμού χάρη σε ένα διασυνδεδεμένο σύστημα ταξινόμησης τα τοποθετεί αυτόματα σε έξυπνα ράφια τα οποία φορτώνονται αυτούσια στο van. Όταν ο οδηγός φτάσει στον προορισμό παράδοσης ενός πακέτου το "έξυπνο" ράφι με το προς παράδοση πακέτο αναδύεται αυτόματα απαλλάσσοντας τον οδηγό από το ψάξιμο αλλά και την ανάγκη να εισέλθει στον χώρο φόρτωσης με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εξοικονόμηση χώρου. Αντιστοίχως, κατά την παραλαβή ενός πακέτου, η παρουσία μιας σειράς αισθητήρων στο χώρο φόρτωσης θα υποδεικνύουν στον οδηγό τον ιδανικό χώρο τοποθέτησής του προκειμένου να μην διαταραχθεί η σειρά των παραδόσεων-παραλαβών και οι χρονοβόρες ανακατατάξεις-αναζητήσεις. Παράλληλα, με κάθε παραλαβή θα γίνεται update στο δρομολόγιο υποδεικνύοντας στον οδηγό τη βέλτιστη διαδρομή για την επόμενη παραγγελία του. Όλες αυτές οι τεχνολογικές παράμετροι θα ελέγχονται από έξυπνες εφαρμογές οι οποίες θα επιτρέπουν στον οδηγό να κάνει αυτομάτως και παραγγελίες τις οποίες θα λαμβάνει επιτόπου με κάποιον από τους παραπάνω τρόπους σε περίπτωση που κάποιο από τα μεταφερόμενα είδη εκλείψει ή λάβει καθ’οδόν κάποια επιπλέον παραγγελία. Με δεδομένους όλους τους παραπάνω φουτουριστικούς νεολογισμούς που δίνουν ένα δείγμα του μέλλοντος από τα van της γερμανικής φίρμας μάλλον δεν χρειάζεται να αναφερθεί καν ότι το πρωτότυπο μοντέλο είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητο προσφέροντας αυτονομία 270 χλμ....
Πηγή auto.in.gr >>>
Οι φαινόλες είναι χημικές ενώσεις που βρίσκονται στο ελαιόλαδο και του προσδίδουν την πικρή και καυτερή γεύση του. Δύο εξ αυτών, η ελαιοκανθάλη και η ελαιασίνη, έχουν αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις, καρδιοπροστατευτικές και νευροπροστατευτικές ιδιότητες. Μάλιστα, όταν ένα ελαιόλαδο έχει περιεκτικότητα μεγαλύτερη των 5 mg/kg παραγώγων τυροσόλης και υδροξυτυροσόλης, ανήκει στην κατηγορία των ελαιόλαδων που προστατεύουν από την οξείδωση των λιπιδίων του αίματος αν καταναλώνεται ημερησίως, σύμφωνα με συγκεκριμένο ευρωπαϊκό κανονισμό (432/2012). Το Pamako – τόσο το Pamako Blend όσο και το Pamako Monovarietal – σύμφωνα με αναλύσεις που έγιναν στον Τομέα Φαρμακογνωσίας και Χημείας Φυσικών Προϊόντων του Τμήματος Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, βρέθηκε να έχει κατά πολύ ανώτερες τιμές απ’ ό,τι ορίζει ο κανονισμός. Γι’ αυτό άλλωστε το ονομάσαμε και Pamako, που σημαίνει φάρμακο, αν μεταφράσουμε τα ιδεογράμματα της Γραμμικής Β που χρησιμοποιούσαν οι Μινωίτες, στα λατινικά! Και ξέρουμε πόσο πρωτοπόροι ήταν οι Μινωίτες στην παραγωγή ελαιόλαδου. Από ποιες ποικιλίες φτιάχνεται το κάθε προϊόν; Το Pamako Monovarietal είναι μονοποικιλιακό από 100% Τσουνάτη ποικιλία με έντονη την αίσθηση του καυτερού και αρώματα πράσινου χόρτου. Το Pamako Blend είναι από 60% Τσουνάτη και 40% Κορωνέικη ποικιλία με πιο έντονη πικράδα στη γεύση. Η Τσουνάτη είναι μια ποικιλία μικρόκαρπη η οποία βρίσκεται κυρίως στο δυτικό τμήμα της Κρήτης και δεν συναντάται πουθενά αλλού στον κόσμο. Τα ελαιόδεντρά μας στην ορεινή περιοχή του Σελίνου στον Νομό Χανίων είναι στην πλειονότητά τους άνω των 100 χρόνων. Ηταν αυτοφυείς αγριελιές οι οποίες στην πορεία μπολιάστηκαν με Τσουνάτης ποικιλίας ελαιόδεντρα. Αναφερθήκατε προηγουμένως σε νέες τεχνολογίες που «φέρατε» από το εξωτερικό. Μιλήστε μας για κάποια που ξεχωρίζετε. Πολύ σημαντικό κατ’ εμέ είναι το αργό, ένα αδρανές και άοσμο αέριο το οποίο χρησιμοποιούμε σε πολλά στάδια, από τη μάλαξη και την έκθλιψη του καρπού, μέχρι και την τυποποίηση του ελαιόλαδου. Για να γίνω όμως πιο επεξηγηματικός, θα έχετε ίσως ακούσει πως ο μεγαλύτερος εχθρός του ελαιόλαδου είναι το οξυγόνο. Οταν έρχεται σε επαφή με το οξυγόνο, το ελαιόλαδο χάνει πολλές από τις θρεπτικές ουσίες και τα αρώματά του. Συμπληρώνοντας τις δεξαμενές αποθήκευσης και μεταφοράς, αλλά και το κενό που υπάρχει στη φιάλη ανάμεσα στο προϊόν και τον φελλό με αργό εξασφαλίζουμε ότι ο «χυμός» θα φτάσει στο τραπέζι μας όσο το δυνατόν πιο φρέσκος, όπως την πρώτη ημέρα της παραγωγής του. Αν κάποιος σας έλεγε ότι θέλει να ασχοληθεί με την παραγωγή ελαιόλαδου, ...
Πηγή tovima.gr >>>