Τι Είναι Τα Κορεσμένα Λίπη : Συλλέξαμε την καλύτερη πηγή για αυτό το θέμα και σας την παραθέτουμε μαζί με άλλες πληροφορίες.
Τι Είναι Τα Κορεσμένα Λίπη
Τα κορεσμένα λίπη είναι στην πλειονότητά τους ζωικής προέλευσης. Ετσι τροφές πλούσιες σε κορεσμένα λίπη είναι το κόκκινο κρέας και τα προϊόντα του (όπως σαλάμι, λουκάνικο, μπέικον κτλ.), το γάλα και τα προϊόντα του (όπως σκληρά τυριά, βούτυρο, κρέμα γάλακτος), αλλά και ορισμένα φυτικής προέλευσης έλαια (όπως το φοινικέλαιο και το έλαιο καρύδας). Επίδραση αντίστοιχη με εκείνη των κορεσμένων λιπών στα επίπεδα χοληστερόλης έχουν και τα τρανς λιπαρά τα οποία χρησιμοποιούνται στην παρασκευή και στην επεξεργασία των τροφίμων. (Η ανάγνωση του περιεχομένου στη συσκευασία βοηθά να αποφασίσουμε…) Τα παρεξηγημένα Αθώο το αβγό! Μπορεί να περιέχει χοληστερόλη, αλλά δεν ανεβάζει τι δική μαςΓια χρόνια οι ασθενείς με υψηλά επίπεδα χοληστερόλης απέφευγαν την κατανάλωση τροφών που περιείχαν υψηλά επίπεδα χοληστερόλης, όπως παραδείγματος χάριν τα αβγά και οι γαρίδες. Αυτού του είδους η χοληστερόλη όμως, την οποία οι ειδικοί ονομάζουν διατροφική χοληστερόλη, δεν φαίνεται να έχει επίδραση στα επίπεδα της χοληστερόλης στο αίμα μας. Ειδικότερα, διαπιστώθηκε ότι η διατροφική χοληστερόλη μετατρέπεται σε αδιάλυτους εστέρες της χοληστερόλης και απεκκρίνεται από τον οργανισμό. Με άλλα λόγια, τα άτομα με υψηλά επίπεδα χοληστερόλης δεν έχουν κανέναν λόγο να αποφεύγουν την κατανάλωση αβγών ή θαλασσινών....
Πηγή iator.gr >>>
Χρήστες που ενδιαφέρθηκαν για το παραπάνω βρήκαν χρήσιμα και τα:
Τι Είναι Το Οξυγόνο Για Το Κύτταρο
Το οξυγόνο είναι το «καύσιμο» του κυττάρου για να τελέσει τις πολύπλοκες χημικές αντιδράσεις του, αλλά και τις λεπτές ψυχολογικές και συγκινησιακές καταστάσεις. Ένας οργανισμός που έχει επάρκεια σε οξυγόνο τελεί όλες τις λειτουργίες του τέλεια τόσο σε σωματικό ,όσο και σε πνευματικό και ψυχικό επίπεδο. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής έχει απομακρύνει τους περισσότερους από την επαφή με τους φυσικούς ρυθμούς ,αλλά κυρίως από την επίγνωση της ίδιας της ύπαρξης μας. Πόσοι από εμάς αντιλαμβάνονται τον τρόπο που αναπνέουμε; Έχουμε παρατηρήσει ότι ή αγωνία, η ένταση, ο θυμός, ο φόβος και άλλα αρνητικά συναισθήματα κάνουν την αναπνοή μας βιαστική, ρηχή, ακανόνιστη ακόμα και ασθματική; Ενώ αντίθετα μια αργή και ήσυχη αναπνοή οδηγεί στην ηρεμία και τη γαλήνη; Ένας άνθρωπος που μαθαίνει να αναπνέει αργά, τελικά θα μάθει να αναπνέει και βαθειά. Η διαδικασία αυτή θα γεμίσει ολόκληρους τους πνεύμονες , και όχι μόνο το ένα τρίτο όπως συμβαίνει συνήθως. Επιπλέων με αυτόν τον τρόπο γίνεται ένα διαρκές μασάζ των κοιλιακών οργάνων το οποίο προωθεί την καλύτερη οξυγόνωση του αίματος. Καλύτερα οξυγονωμένο αίμα σημαίνει καλύτερη υγεία. Τεχνική αναπνοής: Η εκπαίδευση της αναπνοής πρέπει να αρχίσει σιγά- σιγά χωρίς να πιέζουμε το σώμα μας. Χαλαρά αλλά σταθερά ξεκινάμε με τρία λεπτά μία ή δύο φορές την ημέρα και σταδιακά αυξάνουμε σε ένα μήνα στα δέκα λεπτά. Νωρίς το πρωί και κατά τη δύση του ήλιου είναι η ιδανικότερη στιγμή. (Προσωπικά θεωρώ και χρησιμοποιώ την τεχνική και στη μέση της ημέρας ,όπου ένα δεκάλεπτο αρκεί για να αναζωογονήσει το σώμα και το νου καλυτέρα και από δίωρο ύπνο). Στάδιο πρώτο Σε ένα ήσυχο σημείο ας στρέψουμε την προσοχή μας στο να παρατηρούμε απλά την αναπνοή μας. Χωρίς να κάνουμε τίποτα άλλο. Παρατηρούμε τον αέρα να εισέρχεται στο σώμα μας και να εξέρχεται από αυτό. Προσοχή απλώς παρατηρούμε ! ...
Πηγή pliroforiodotis.gr >>>
Ποιοί Είναι Οι Κίνδυνοι Της Καθιστικής Ζωής
Οι κίνδυνοι της καθιστικής ζωής δεν είναι πλέον μυστικό για κανέναν και υπάρχουν κυριολεκτικά χιλιάδες εκθέσεις και ντοκιμαντέρ, που επισημαίνουν τους κινδύνους μιας ζωής χωρίς άσκηση. 5. ΑϋπνίαΕίναι εξαιρετικά σημαντικό να κοιμόμαστε καλά τη νύχτα. Μία από τις πιο κοινές παρανοήσεις σχετικά με την έλλειψη ύπνου είναι ότι θα δημιουργήσει μόνο μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια, όμως οι πραγματικοί κίνδυνοι της έλλειψης ύπνου πάνε πολύ πέρα από την αισθητική. Κατά μέσο όρο, ένας υγιής ενήλικας θα πρέπει να κοιμάται περίπου 7 ώρες κάθε βράδυ, προκειμένου να παραμείνει σε νοητική εγρήγορση την επόμενη μέρα. Αν δεν κοιμόμαστε αρκετά, κατά πάσα πιθανότητα θα αισθανόμαστε κουρασμένοι και υποτονικοί όλη την ημέρα, και θα έχουμε επίσης την τάση να τρώμε περισσότερο από το κανονικό. 6. ΑντηλιακόΈνα άλλο κοινό λάθος είναι να μη χρησιμοποιούμε αντηλιακό που μας προστατεύει από τις επικίνδυνες ακτίνες UVB. Ενώ πολλές γυναίκες βασίζονται στο μακιγιάζ για την προστασία από τον ήλιο, είναι εξαιρετικά σημαντικό να χρησιμοποιούμε αντηλιακό, που μας προστατεύει από διευρυμένους πόρους, καφέ κηλίδες και λεπτές γραμμές . 7. ΤσιγάροΤο κάπνισμα είναι η πιο ανθυγιεινή συνήθεια που αναμφίβολα θα επιταχύνει τη διαδικασία γήρανσης. Το μακροχρόνιο κάπνισμα κιτρινίζει τα δόντια, καταστρέφει το δέρμα, προκαλεί ρυτίδες και φυσικά αυξάνει τον κίνδυνο για καρκίνο του στόματος και του πνεύμονα. Εκτός από αυτό, είναι επίσης γνωστό ότι το κάπνισμα αυξάνει τον κίνδυνο για καρδιακή νόσο. Πείτε μας τη γνώμη σας: ...
Πηγή taz.gr >>>
Ποιά Είναι Η Σχέση Της Γαρδένιας Με Το Νερό
Η σχέση της γαρδένιας με το νερό είναι ιδιαίτερη. Απεχθάνεται το στάσιμο νερό στο πιατάκι εξίσου με την ξηρασία. Πολύ χοντρικά υπολογίζουμε 5-6 φορές το μήνα πότισμα το καλοκαίρι, τις μισές την άνοιξη και το φθινόπωρο, ελάχιστα το χειμώνα. Το χώμα πρέπει να είναι πάντα ελαφρά νοτισμένο. Η επιφάνειά του πρέπει να φαίνεται υγρή όταν την αγγίζουμε, αλλά το πολύ πότισμα μπορεί να σκοτώσει το φυτό. Η γαρδένια δεν τα πάει καθόλου καλά με το χλώριο που περιέχει το νερό του δικτύου ύδρευσης. Επίσης δεν της αρέσουν καθόλου και τα άλατα. Γι” αυτό την ποτίζουμε μια φορά την εβδομάδα με νερό που έχουμε διαλύσει μέσα λίγο ξύδι ή με απιονισμένο νερό(αυτό για το σιδέρωμα). Και για να την απογειώσουμε ας ψεκάσουμε και τα φύλλα της με το ίδιο νερό. Λέγεται ότι πρέπει να την προστατεύουμε από το κρύο, ειδικά όταν η θερμοκρασία πέφτει κάτω από τους 10 βαθμούς Κελσίου, αλλά αντέχει και χαμηλότερες. Θέλει μόνο προστασία από τους άνεμους. Το καλοκαίρι είναι ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για τη γαρδένια. Κυριότερο μέλημα μας μετά το πότισμα είναι να την προστατεύουμε από τον καυτό ήλιο και για αυτό τη βάζουμε σε σκιερή θέση. —Πού την φυτεύουμε Μην φυτέψετε μια γαρδένια στο έδαφος! Θέλει έδαφος πλούσιο σε οργανική ουσία, αφράτο, με καλή στράγγιση, χωρίς ασβέστη. Κάτι τέτοιο είναι ανέφικτο να γίνει στο έδαφος, όποτε καταλήγουμε στη γλάστρα την όποια μπορούμε να γεμίσουμε με το κατάλληλο χώμα, αλλά και να μεταφέρουμε σε σκιερή και υπήνεμη θέση . Μην μπερδεύετε διάφορα χώματα που βρίσκετε στα μαγαζιά η στα χωράφια. Κατάλληλα χώματα για την γαρδένια είναι τα φυτοχώματα, όπως το καστανόχωμα και το αργιλόχωμα ή η ξανθιά τύρφη που προστίθεται και ως βελτιωτικό στράγγισης. Το βέλτιστο χώμα για τη γαρδένια είναι το καστανόχωμα, ενώ αποφεύγουμε την κοπριά διότι ανεβάζει το pH του εδάφους. Και μην ξεχνάτε τον υγρό σίδηρο, τουλάχιστον 2 φορές τον μήνα, άνοιξη και καλοκαίρι. Η επιλογή της γλάστρας είναι άλλη μια υπόθεση. Μπορεί να μας προκαλεί εντύπωση, αλλά το καλύτερο δοχείο για τη γαρδένια είναι ο τενεκές, σαν αυτούς που χρησιμοποιούν οι γιαγιάδες στα ορεινά χωριά και στα αιγαιοπελαγίτικα νησιά. Αφού το φυτό κάνει τον κύκλο της ανθοφορίας, κάτι που συμβαίνει δυο φορές το χρόνο, στο τέλος της άνοιξης και στις αρχές του φθινοπώρου, κλαδεύουμε κόβοντας από κάθε κλαδί το ένα τρίτο. Καλό είναι να προσπαθείτε να δώσετε και ένα σχήμα στη γαρδένια σας καθώς την κλαδεύετε π.χ. μπάλα ή ομπρέλα. Προσοχή! Όταν δούμε ξερά, μαραμένα, κιτρινισμένα φύλλα και ο,τιδήποτε άλλο που δεν μας αρέσει κόβουμε ένα κλωναράκι και το πάμε στον ειδικό, αλλιώς υπάρχει κίνδυνος να χάσουμε το φυτό. —Φύτευση -Σε εδαφικό υπόστρωμα Κόβουμε ένα υγιές μόσχευμα από το μητρικό φυτό και το φυτεύουμε σε μείγμα τύρφης και περλίτη σε ίσα μέρη ή εναλλακτικά σε μείγμα από καστανόχωμα και άμμο σε αναλογία 4 προς 1. Για καλύτερα αποτελέσματα τα μοσχεύματα που κόβουμε είναι από κορυφές βλαστών μήκους 15 εκατοστών περίπου και μάλιστα με μπουμπούκι. Αφαιρούμε τα χαμηλότερα φύλλα αφήνοντας τα δύο κορυφαία. Γεμίζουμε ένα καθαρό γλαστράκι με το εδαφικό μείγμα, αφού καλύψουμε την τρύπα του με σπασμένα κεραμίδια ή χαλίκια. Τοποθετούμε το μόσχευμα μέσα στο χώμα και το πιέζουμε καλά με τα δάχτυλά μας για να έρθει σε επαφή το μόσχευμα με το χώμα. Αν χρησιμοποιήσουμε ορμόνη ριζοβολής, θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα. Ποτίζουμε και καλύπτουμε το γλαστράκι με ένα διάφανο ποτήρι ή μια σακούλα. Για να ριζοβολήσει, είναι απαραίτητο να βρίσκεται σε ατμοσφαιρα ζεστή και υγρή. Αν κάποια φορα σηκώσουμε το ποτήρι, θα πρέπει να ποτίσουμε για ...
Πηγή econews.gr >>>
Δημιουργία Σελίδας: 02/01/2017