Τι Είναι Το Ps : Συλλέξαμε την καλύτερη πηγή για αυτό το θέμα και σας την παραθέτουμε μαζί με άλλες πληροφορίες.
Το PS είναι ένα οικονομικό, ελαφρύ πλαστικό με διάφορες χρήσεις. Χρησιμοποιείται πιο συχνά στην παραγωγή ποτηριών και δοχείων φαγητού μίας χρήσης από φελιζόλ. Απελευθερώνει καρκινογόνες ουσίες όταν θερμαίνεται. Είναι εντελώς ακατάλληλο για μακροχρόνια χρήση σαν δοχείο νερού ή φαγητού. PC Συχνά χρησιμοποιείται στην παραγωγή μπουκαλιών νερού για αθλητές και δοχείων φαγητού και είναι το πιο επικίνδυνο πλαστικό που μπορείτε να συναντήσετε. Αυτή η κατηγορία σχεδιάστηκε για το PC και άλλα πλαστικά, γι’ αυτό τα πρωτόκολλα ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης δεν έχουν τυποποιηθεί σε αυτή την κατηγορία. Ωστόσο, ενέχει τον κίνδυνο έκπλυσης χημικών στα τρόφιμα ή τα ποτά που είναι συσκευασμένα με PC που δημιουργήθηκαν με τη χρήση BPA (Bisphenol A). Credit: brightside....
Πηγή crazynews.gr >>>
Χρήστες που ενδιαφέρθηκαν για το παραπάνω βρήκαν χρήσιμα και τα:
Τι Είναι Το Ρρ Πολυπροπυλένιο
Το ΡΡ (πολυπροπυλένιο) είναι η καλύτερη επιλογή υλικού για τη βιομηχανία τροφίμων και ποτών, ειδικότερα για φιάλες μωρών. 6. PS (πολυστυρένιο) PS (πολυστυρένιο) ανακαλύφθηκε τυχαία το 1839 από τον Eduard Simon, ένα φαρμακοποιό από τη Γερμανία. Είναι ένα αρωματικό πολυμερές υλικό που μπορεί να απελευθερώσει στυρόλιο στα τρόφιμα. Αυτό το υλικό πρέπει να αποφεύγεται, ως επικίνδυνο για την υγεία του εγκεφάλου, παρεμβαίνει στα οιστρογόνα των γυναικών, με αποτέλεσμα προβλήματα στην αναπαραγωγή και στην ανάπτυξη του νευρικού συστήματος. 7. Άλλο (συνήθως πολυκαρβονικά) Χρησιμοποιείται για φιάλες πόσιμου νερού, εξαρτήματα αυτοκινήτων, οικιακές συσκευές, υπολογιστές, ηλεκτρικές συσκευές και πλαστικά υλικά συσκευασίας. Συναντώνται στους παρακάτω τέσσερις τύπους: SAN-styrene acrylonitrile ABS - acrylonitrile butadiene styrene PC - polycarbonate ...
Πηγή organiclife.gr >>>
Το Prometheus-5 είναι μια μονάδα συμπαραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και θερμότητας (CHP) και έχει τη δυνατότητα να τροφοδοτείται με διάφορα καύσιμα (υγραέριο / προπάνιο, φυσικό αέριο, βιοαέριο) και να τα μετατρέπει σε ηλεκτρική και θερμική ενέργεια μέσω κελιών καυσίμου με ενδιάμεση παραγωγή υδρογόνου. Οι αγορές στις οποίες απευθύνεται το προϊόν περιλαμβάνουν κατοικίες εκτός ή εντός δικτύου, σταθμούς τηλεπικοινωνιών, σκάφη και φορτηγά αυτοκίνητα. Η νέα τεχνολογία της Helbio, μέσω του Prometheus-5, στοχεύει να συμβάλλει στην μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου τα οποία ευθύνονται για την ήδη παρατηρούμενη κλιματική αλλαγή, στην κατανεμημένη παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και θερμότητας, κυρίως σε περιοχές του πλανήτη που αντιμετωπίζουν δυσκολίες με υπάρχοντα δίκτυα καθώς και στην παραγωγή ανανεώσιμης ενέργειας με την χρήση οργανικών αποβλήτων, βιομάζας και βιοαερίου. Η προτεινόμενη τεχνολογία συνάδει με τη γενικότερη Ευρωπαϊκή και παγκόσμια πολιτική της προώθησης καθαρότερων και αποδοτικότερων τεχνολογιών παραγωγής ενέργειας και είναι σε συμφωνία με τον Ευρωπαϊκό οδικό χάρτη για μετάβαση προς μια οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα το 2050. Η χρηματοδότηση αφορά στη βιομηχανοποίηση και «εμπορικοποίηση» του Prometheus-5. Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος της Helbio ανέρχεται στα 1,71 εκ. ευρώ, εκ των οποίων η Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση είναι 1,2 εκ. ευρώ. Η διάρκεια του έργου είναι 2 έτη, με ημερομηνία έναρξης την 1/9/2016. Η εταιρεία Η αποτελεί εταιρεία υψηλής τεχνολογίας που ...
Πηγή greenbusiness.gr >>>
Το νάτριο είναι ένα από τα χημικά στοιχεία που βρίσκονται στο αλάτι. Το νάτριο ως συστατικό των τροφίμων Ως συστατικό τροφίμων, το νάτριο έχει πολλαπλές χρήσεις, όπως η διατήρηση της υγρασίας, η ενίσχυση της γεύσης και ως συντηρητικό. Ορισμένα κοινά πρόσθετα τροφίμων – όπως το γλουταμινικό μονονάτριο (MSG), το διττανθρακικό νάτριο (η μαγειρική σόδα), το νιτρώδες νάτριο και το βενζοϊκό νάτριο – περιέχουν, επίσης, νάτριο και συμβάλλουν (σε μικρότερες ποσότητες) στο συνολικό ποσό του νατρίου που αναφέρεται στη διατροφική ετικέτα. Παραδόξως, ορισμένες τροφές που δεν έχουν αλμυρή γεύση μπορεί να είναι υψηλής περιεκτικότητας σε νάτριο, γεγονός που αποδεικνύει ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε μόνο την αλμυρή γεύση για να κρίνουμε την περιεκτικότητα ενός τροφίμου σε νάτριο. Για παράδειγμα, ενώ κάποιες τροφές που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο (όπως τα τουρσιά και η σάλτσα σόγιας)έχουν αλμυρή γεύση, υπάρχουν πολλά τρόφιμα (όπως τα δημητριακά και τα γλυκά) που περιέχουν νάτριο, αλλά όχι αλμυρή γεύση. Επίσης, μερικά τρόφιμα που μπορεί να καταναλώσετε αρκετές φορές την ημέρα (όπως το ψωμί) μπορεί να προσθέσουν στην πρόσληψη μεγάλης ποσότητας νατρίου κατά τη διάρκεια της ημέρας, ακόμη και αν η ατομική μερίδα δεν είναι υψηλή σε νάτριο. Ελέγξτε τους διατροφικούς ισχυρισμούς στη συσκευασία Μπορείτε επίσης να ελέγξετε τους διατροφικούς ισχυρισμούς στις συσκευασίες των τροφίμων και ροφημάτων ώστε να εντοπίζετε γρήγορα αυτά που μπορεί να περιέχουν λιγότερο νάτριο. Ένας οδηγός για τους ισχυρισμούς που μπορεί να συναντήσετε και τι σημαίνουν: Τι αναγράφεται Τι σημαίνει Χωρίς αλάτι / νάτριο Λιγότερο από 5mg νατρίου ανά μερίδα Πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο 35mg νατρίου ή λιγότερο ανά μερίδα Χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο 140mg νατρίου ή λιγότερο ανά μερίδα μειωμένο νάτριο Τουλάχιστον 25% λιγότερο νάτριο από το κανονικό προϊόν Χαμηλό σε νάτριο ή ελαφρώς αλατισμένο Τουλάχιστον 50% λιγότερο νάτριο από το κανονικό προϊόν Χωρίς προστιθέμενο αλάτι /Ανάλατο δεν προστίθεται αλάτι κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας – αλλά αυτά τα προϊόντα μπορεί να μην είναι χωρίς αλάτι / νάτριο, εκτός αν επισημαίνεται Νάτριο και υπέρταση Το νάτριο προσελκύει το νερό, και μια διατροφή πλούσια σε νάτριο προσδίδει νερό στην κυκλοφορία του αίματος, η οποία μπορεί να αυξήσει τον όγκο του αίματος και στη συνέχεια την αρτηριακή πίεση. Η υψηλή αρτηριακή πίεση (υπέρταση) είναι μια κατάσταση κατά την οποία η αρτηριακή πίεση εξακολουθεί να βρίσκεται σε αυξημένα με την πάροδο του χρόνου. Η υπέρταση κάνει την καρδιά να δουλεύει σκληρότερα, και η υψηλή δύναμη της ροής του αίματος μπορεί να βλάψει τις αρτηρίες και τα όργανα του σώματος (όπως η καρδιά, τα νεφρά, τον εγκέφαλο, και τα μάτια). Δεδομένου ότι η αρτηριακή πίεση αυξάνεται φυσιολογικά με την ηλικία, ο περιορισμός της πρόσληψης νατρίου γίνεται ακόμα πιο σημαντικός όσο μεγαλώνουμε. Τα καλά νέα είναι ότι καταναλώνοντας λιγότερο νάτριο μπορούμε να μειώσουμε την αρτηριακή πίεση, η οποία με τη σειρά της, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο ανάπτυξης σοβαρών ιατρικών παθήσεων. Το κάλιο βοηθά! Γνωρίζατε εκτός από το νάτριο και το κάλιο επηρεάζει την αρτηριακή πίεση; Η καθημερινή πρόσληψη αρκετού καλίου βοηθά στην μείωση της αρτηριακής πίεσης μέσω της εξισορρόπησης μερικών βλαβερών συνεπειών που μπορεί να έχει το νάτριο στην αρτηριακή πίεση. Τροφές πλούσιες σε κάλιο είναι οι μπανάνες, χυμοί (καρότο, πορτοκάλι, ρόδι, και δαμάσκηνο), το γιαούρτι (χωρίς λιπαρά και χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά), οι πατάτες, το σπανάκι, οι γλυκοπατάτες, οι ντομάτες και τα προϊόντα ντομάτας, και τα λευκά φασόλια. 10 εύκολες συμβουλές για τη μείωση της κατανάλωσης νατρίου Διαβάστε τη διατροφική ετικέτα. Ετοιμάστε το δικό σας φαγητό. Προσθέστε γεύση, χωρίς την προσθήκη αλατιού αλλά με καρυκεύματα, βότανα και μπαχαρικά. Επιλέξτε νωπό κρέας, πουλερικά, και θαλασσινά, και όχι τις συσκευασμένες εκδοχές τους. Αγοράστε φρέσκα ή κατεψυγμένα λαχανικά (χωρίς σάλτσα ή καρύκευματα), ή κονσερβοποιημένα λαχανικά χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο ή χωρίς αλάτι. Ξεπλύνετε το αλάτι που περιέχεται στα κονσερβοποιημένα τρόφιμα, όπως τα φασόλια, ο τόνος και τα λαχανικά πριν από το φαγητό, αφαιρώντας έτσι ποσότητα νατρίου. Επιλέξτε ξηρούς καρπούς, σπόρους, και σνακ (όπως πατατάκια και κουλούρια) χαμηλής ...
Πηγή iator.gr >>>
Δημιουργία Σελίδας: 02/01/2017