Τι Είναι Η Βιοαιθανόλη : Συλλέξαμε την καλύτερη πηγή για αυτό το θέμα και σας την παραθέτουμε μαζί με άλλες πληροφορίες.
Η βιοαιθανόλη είναι το πρώτο καύσιμο που χρησιμοποιήθηκε ως υποκατάστατο της βενζίνης σε κινούμενα οχήματα. Παράγεται κυρίως από την αλκοολική ζύμωση της ζάχαρης. Μπορεί επίσης να παραχθεί βιομηχανικά από την χημική αντίδραση του αιθυλενίου με ατμό. Στην Ελλάδα οι ενεργειακές καλλιέργειες από τις οποίες μπορεί να παραχθεί βιοαιθανόλη είναι οι παραδοσιακές: σιτάρι, κριθάρι, αραβόσιτος, ζαχαρότευτλα κι η «νέα» καλλιέργεια του γλυκού σόργου. Ενδιαφέρον για την παραγωγή βιοαιθανόλης στον ελλαδικό χώρο έχει εκφράσει η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης....
Πηγή spirossoulis.com >>>
Χρήστες που ενδιαφέρθηκαν για το παραπάνω βρήκαν χρήσιμα και τα:
Το ροδέλαιο δεν είναι τοξικό και γι’ αυτό είναι από τα λίγα αιθέρια έλαια, που δίνονται άφοβα στα παιδιά. Είναι το περισσότερο χρησιμοποιούμενο αιθέριο έλαιο στην αρωματοποϊία, ενώ χρησιμοποιείται για καλλυντικά, για aroma therapy, ως ηρεμιστικό και αντικαταθλιπτικό και ως ήπιο αντισηπτικό. Το ροδέλαιο χρησιμοποιείται για τη παρασκευή του Αγίου Μύρου από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, ενώ χρησιμοποιείται και για αρωματισμό των τροφίμων. Λεβάντα… μια «κυρία» ανάμεσα στα μέλη της οικογένειας των χειλανθών Η λεβάντα είναι μια “κυρία” ανάμεσα στα μέλη της οικογενείας των χειλανθών. Το άρωμά της είναι ένα από τα ευγενέστερα αρώματα της φύσης. Το όνομά της προέρχεται από το ιταλικό “lavare”, δηλαδή πλένω – καθαρίζω. Η άγρια λεβάντα κατάγεται από την Περσία και τη Νότια Γαλλία, όπου φύεται σε ορεινές πλαγιές και σε μεγάλο υψόμετρο. Αγαπά τα πετρώδη και άγονα εδάφη, ευδοκιμώντας σε μέρη που λίγα φυτά επιβιώνουν. Αψηφώντας τους βαρείς χειμώνες “ξεδιπλώνει” κάθε καλοκαίρι, εκ νέου, τα υπέροχα μπλε άνθη της, μαγεύοντας την περιοχή με το θείο άρωμά τους. Σε υψόμετρο 900-1800 μ. ευδοκιμούν δύο είδη άγριας λεβάντας: Lavandula officinalis και η Lavandula angustifolia. Η πρώτη είναι ένα πολύτιμο “διαμάντι” της φύσης. Μικροκαμωμένη, με λίγα άνθη, δίνει το καλύτερο αιθέριο έλαιο. Έχει το πιο ευγενές άρωμα και τις περισσότερες – αναρίθμητες – σχεδόν θεραπευτικές ιδιότητες. Το αιθέριο της έλαιο είναι άριστης ποιότητας και συναντάται σπάνια στο εμπόριο. Ονομάζεται “Lavandulae extra” ή “Lavande offendis extra”. Το δεύτερο είδος, η angustifolia είναι ένα φυτό πιο μεγάλο και με πιο πλούσια ανθοφορία. Η συγκομιδή και επεξεργασία των ανθέων αυτών των δυο συγγενικών φυτών γίνεται κάθε χρόνο, Ιούλιο και Αύγουστο, με το χέρι. Λίγοι είναι πια οι άνθρωποι που ανεβαίνουν κάθε καλοκαίρι στις ορεινές και βραχώδεις αυτές πλαγιές για να συλλέξουν τα μυρωδάτα άνθη. Τα φορτώνονται στη πλάτη τους και τα κατεβάζουν με τα πόδια στην κοιλάδα, όπου διυλίζεται το υπέροχο αυτό αιθέριο έλαιο. Καταλαβαίνει εύκολα κάποιος, λοιπόν, γιατί το πολύτιμο αυτό έλαιο είναι σπάνιο και πολύ ακριβό. Επειδή, όμως, το άρωμα της λεβάντας είναι ένα από τα πιο αγαπημένα, λίγο μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο φτιάχτηκε ένα τρίτο είδος λεβάντας. Η λεγόμενη Lavandin, διασταύρωση της άγριας λεβάντας των γαλλικών βουνών και της ισπανικής “Lavandula latifolia“. Το είδος “Lavandin” είναι υβρίδιο και συνήθως καλλιεργείται το κλωνοποιημένο είδος “Lavandin Grosso”. Το προσόν αυτής της λεβάντας είναι η πλούσια ανθοφορία της και η δυνατότητα μαζικής καλλιέργειας στις πεδιάδες. Οι στόχοι του Συνεταιρισμού Πρώτη προτεραιότητα του συνεταιρισμού αποτελεί η απορρόφηση των ήδη εγκεκριμένων κονδυλίων για την απόκτηση μεγαλύτερου αποστακτήρα έναντι του σημερινού, η ανέγερση μονάδων τυποποίησης και επεξεργασίας αρωματικών και φαρμακευτικών ειδών και η επέκταση των καλλιεργειών και σε άλλα φαρμακευτικά και αρωματικά είδη, όπως, ρίγανη φασκόμηλο, σάλβια σκλαρέα, τσάϊ βουνού, χαμομήλι, θυμάρι, μέντα, βασιλικός, λεβάντα, μάραθος, μελισσόχορτο, ύσσωπος, μαντζουράνα, βαλσαμόχορτο, σινάπια, καλέντουλα, εχινατσέα, γλυκύρριζα, τανάτσεα και μπελαντόνα. Τα αρωματικά – φαρμακευτικά φυτά στη Δυτική Μακεδονία Σύμφωνα με το Δρα. Βιολογίας ΑΠΘ, Γιώργο Κωφίδη, (Διεύθυνση Γεωργικής Ανάπτυξης Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας), στο Νομό Γρεβενών, βάσει των τελευταίων στοιχείων που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καλλιεργούνται:20 στρέμματα ρίγανη, οκτώ στρέμματα λεβάντα, 6 στρέμματα τσάϊ του βουνού και 3 στρ. Μέντα. Στο Νομό Καστοριάς, αντίστοιχα, 14 στρ. λεβάντα, 8 στρ. δίκταμο, 4,5 στρ.μέντα-μελισόχορτο και 3,5 στρ. τριανταφυλλιά. Στο Νομό Κοζάνης, καλλιεργούνται:3.000 στρ. κρόκος, 200 στρ. τριανταφυλλιά, 90 στρ. τσάι του βουνού, 75 στρ. λεβάντα, 35 στρ. ρίγανη, 10 στρ. μελισόχορτο, 8 στρ. μέντα και από 4 στρ. χαμομήλι, βασιλικό και θυμάρι. Τέλος, στο Νομό Φλώρινας καλλιεργούνται:40 στρ. χαμομήλι, 20 στρ. μελισόχορτο, 8 στρ. τριανταφυλλιά, 6 στρ. φασκόμηλο απο 6 στρ. τσάι του βουνού, μάραθος, μαϊντανός και άνηθος, 4 στρ. βασιλικός, 3 στρ. μέντα και 2 στρ, γλυκάνισος. ΑΠΕ-...
Πηγή iator.gr >>>
Τι Είναι Το Proxima Centauri
Το Proxima Centauri είναι «ερυθρός νάνος», ένα άστρο μικρότερο σε μέγεθος και φωτεινότητα από τον Ηλιο. «Είναι σίγουρο ότι προς το παρόν μοιάζει με σενάριο επιστημονικής φαντασίας να ταξιδέψουμε σε αυτόν τον πλανήτη αλλά οι άνθρωποι έχουν αρχίσει να το σκέφτονται οπότε δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο να στείλουμε εκεί κάποια αποστολή εξερεύνησης» δήλωσε ο Γκιλέμ Ανγκλάντα Εσκουντέ¸ επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας Η επίσκεψη Η ανακάλυψη του πλανήτη έρχεται λίγους μήνες μετά την ανακοίνωση ενός φιλόδοξου σχεδίου εξερεύνησης γειτονικών άστρων, το οποίο μάλιστα κέρδισε τη στήριξη του Στίβεν Χόκινγκ. Το σχέδιο που παρουσιάστηκε από τον εκκεντρικό ρώσο μεγιστάνα Γιούρι Μέλνερ προβλέπει την εκτόξευση ενός σμήνους από μικρά «ηλιακά ιστία» που θα επιταχύνονται με δέσμες λέιζερ στο 20% της ταχύτητας του φωτός. Αυτό θα τους επέτρεπε να φτάσουν στο Άλφα του Κενταύρου σε λίγα χρόνια, αντί σε 30 χιλιετίες που θα απαιτούνταν με τις σημερινές τεχνολογίες....
Πηγή tovima.gr >>>
Τι Είναι Η Ιονίζουσα Ακτινοβολία Ακτίνες X Ακτίνες Γ
Η ιονίζουσα ακτινοβολία (ακτίνες-x, ακτίνες-γ) είναι γνωστό ότι είναι επικίνδυνη για τον άνθρωπο , ενώ οι βιολογικές επιδράσεις της μη ιονίζουσας δεν είναι γνωστές και έτσι δεν μπορεί να αξιολογηθεί η επικινδυνότητά της. Η ενέργεια που εκπέμπεται από αυτές τις συσκευές είναι μη ιονίζουσα ακτινοβολία, που σημαίνει ότι δεν έχει τη δυνατότητα να διασπά χημικούς δεσμούς, δηλαδή δεν προκαλεί βλάβη στο DNA, το οποίο είναι μια πιθανή αιτία για την εμφάνιση καρκίνου. Αν και η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία δεν μπορεί να προκαλέσει άμεσα βλάβες, μπορεί έμμεσα να δημιουργήσει προβλήματα, ιδίως μετά από μακροχρόνια έκθεση. Πώς η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία επηρεάζει τον οργανισμό Η άνοδος της θερμοκρασίας αποτελεί την κύρια βιολογική επίδραση των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων. Αυτό το φαινόμενο αξιοποιείται στους φούρνους μικροκυμάτων και επιτρέπει να ζεσταίνουμε γρήγορα το φαγητό. Τα επίπεδα των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων στα οποία εκτίθεται ο άνθρωπος είναι πολύ χαμηλότερα από εκείνα που μπορεί να προκαλέσουν σημαντική αύξηση της θερμοκρασίας. Οι επιστήμονες ερευνούν την πιθανότητα επιδράσεων σχετικά με την αύξηση της θερμοκρασίας ακόμα και κάτω από το όριο, ως αποτέλεσμα της μακρόχρονης έκθεσης. Ποιες οι συνέπειες της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στον άνθρωπο Εδώ και αρκετά χρόνια υπάρχει ένας έντονος προβληματισμός για τις πιθανές βλαπτικές επιδράσεις της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας και για το λόγο αυτό έχουν γίνει πολλές μελέτες, οι οποίες όμως καταλήγουν σε αντίθετα αποτελέσματα. Ορισμένες από αυτές δείχνουν πως υπάρχει αυξημένος κίνδυνος για εμφάνιση καρκίνου του εγκεφάλου και του δέρματος, λευχαιμία, στειρότητα, απώλεια μνήμης, πονοκεφάλους, αϋπνία και κατάθλιψη. Κάποιες απλές οδηγίες ...
Πηγή torsion.gr >>>
Δημιουργία Σελίδας: 09/01/2017