-
-
-
-
-
-
Home - Επικοινωνία - Προσωπικά Δεδομένα
Τι Είναι Ο Μύκητας Στους Ελαιώνες
Ο μύκητας είναι ιδιαίτερα ζημιογόνος σε πυκνοφυτεμένους με κακό αερισμό ελαιώνες, σε αργιλώδη – μη στραγγιζόμενα εδάφη, σε συνθήκες υψηλής σχετικής υγρασίας και έντονων βροχοπτώσεων. Η καταπολέμηση μπορεί να γίνει το φθινόπωρο, όταν ο καρπός αρχίζει να ωριμάζει, με Ντοντίν, Βορδιγάλειο πολτό, Οξυχλωριούχο χαλκό, Υδροξείδιο του χαλκού και Θειϊκό τριβασικό χαλκό. Αν οι καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν είναι ευνοϊκές για το μύκητα θα χρειαστεί και δεύτερος ψεκασμός μετά από 25 περίπου ημέρες. Επιβάλλεται επίσης η συλλογή – απομάκρυνση του πεσμένου στο έδαφος καρπού, διότι αποτελεί πηγή μόλυνσης για το επόμενο έτος. Καρκίνωση Η ασθένεια οφείλεται σε βακτήριο που προσβάλει τα πληγωμένα δέντρα ξεκινώντας από πληγές που προκαλούνται από το ράβδισμα, κλάδεμα, παγετό και ευνοείται ιδιαίτερα από βροχερό καιρό. Το χαρακτηριστικότερο σύμπτωμα είναι η δημιουργία όγκων στους βλαστούς και τους βραχίονες. Συνίσταται να αποφεύγεται το ράβδισμα κατά τη συλλογή του καρπού, το κλάδεμα να γίνεται με ξηρό καιρό και να αφαιρούνται οι προσβεβλημένοι βλαστοί. Η πληγή πρέπει να επαλείφεται με βορδιγάλειο πάστα. Επίσης μετά από παγετό, χαλαζόπτωση να γίνεται άμεσα ψεκασμός με ένα χαλκούχο μυκητοκτόνο. Καπνιά Είναι η μαυρίλα στα φύλλα και τους βλαστούς που οφείλεται στη δευτερογενή ανάπτυξη μυκήτων πάνω σε μελιτώματα κοκκοειδών. Οι φθινοπωρινοί ψεκασμοί για τις μυκητολογικές ασθένειες της ελιάς μπορούν να καταπολεμήσουν και την καπνιά....
Πηγή agronews.gr >>>
Χρήστες που ενδιαφέρθηκαν για το παραπάνω βρήκαν χρήσιμα και τα:
Το cookie είναι ένα σύνολο δεδομένων το οποίο μπορεί να αποστέλλεται από το site στο browser του υπολογιστή σας και στη συνέχεια αποθηκεύεται στον υπολογιστή σας ως ανώνυμο ίχνος, μέσω του οποίου μπορεί να αναγνωριστεί ο υπολογιστής σας, αλλά όχι εσείς. Μερικές ιστοσελίδες της επιχείρηση Bazaar Κινητών χρησιμοποιούν cookies, που αποστέλλονται από την επιχείρηση Bazaar Κινητών ή τρίτους προμηθευτές της, ή άλλες τεχνολογίες με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτησή σας την επόμενη φορά που θα επισκεφθείτε το site. Μπορείτε να ορίσετε στο browser σας να εμφανίζεται ερώτηση πριν τη λήψη ενός cookie, ώστε να έχετε τη δυνατότητα να αποφασίζετε κάθε φορά αν θα το αποδεχθείτε. Μπορείτε επίσης να απενεργοποιήσετε εντελώς τα cookies στο browser σας. Ωστόσο, εάν το κάνετε, μερικά sites μπορεί να μη λειτουργούν κανονικά.
Πηγή bazaarkiniton.gr >>>
Τι Είναι Η Ένωση Ρεσβερατρόλη Resveratrol Rvt
Η ένωση ρεσβερατρόλη (resveratrol, RVT) είναι μια φυσική ουσία της κατηγορίας των φυτοαλεξινών (phytoalexins) με βασική δομή των στιλβενίων και που βρίσκεται στη φλούδα των σταφυλιών, στα μούρα (mulberries, blueberries, cranberries, bilberries), στα πεύκα, στον ευκάλυπτο, στα φιστίκια και στα φασόλια. H φλούδα των σταφυλιών περιέχει κατά πολύ τις μεγαλύτερες ποσότητες ρεσβερατρόλης. Αποτελεί ένα φυσικό συστατικό των φυτών με αντιβιοτική δράση για την προστασία από μύκητες και οξειδωτικές βλάβες. ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ 1 Αμπελουργία – Μανώλης Σταυρακάκης – εκδόσεις «ΤΡΟΠΗ» 2 Η Τέχνη της Αμπελουργίας – Αμπέλι Οινοποιίας – ΤΣΕΤΟΥΡΑΣ Λ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ – ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗ 3 Κοσμητολογία – Αναγνώστης Σ. Βέγκος- 2004 – Εκδότης: ΝΙΚΗΤΟΠΟΥΛΟΣ Ε & ΣΙΑ ΟΕ ΕΚΔ.INTERBOOKS 4 Βαλαβανίδης Α: “Ελεύθερες Ρίζες και ο Ρόλος τους στα Βιολογικά Συστήματα”, Εκδ. ΒΗΤΑ, Αθήνα, 2006, σσ. 29-63. 5 Frankel ΕΝ., Kanner J., German JB., Parks E., Kinsella JE., Lancet 1993, 341:454-456 6 Law M, Wald N., Br. Med J., 1999, 318:1471-1480. 7 Cayman Chemicals: “Product information: Resveratrol”. 8 Wollin SD, Jones PJ., J. Nutrition 2001, 131:1401-1404....
Πηγή embolos.gr >>>
Τι Είναι Οι Ολικές Φαινόλες Ενός Ελαίου
Ο όρος « ολικές φαινόλες » ενός ελαίου είναι αποδεκτός ως μέτρο της αντιοξειδωτικής του ικανότητας, όμως η «φαρμακευτική» του δράση μπορεί να προέρχεται από συγκεκριμένες ενώσεις. Ένα παράδειγμα είναι οι ουσίες ελαιοκανθάλη και ελαιασίνη οποίες συνδέονται με την πιπεράτη αίσθηση στο λαιμό και την πικρή γεύση αντίστοιχα που προκαλείται από ορισμένα φρέσκα και υψηλής ποιότητας ελαιόλαδα. Αυτές οι ενώσεις συμβάλλουν στη μείωση των καρδιαγγειακών κινδύνων. Στην πραγματικότητα, το ελαιόλαδο που είναι πλούσιο σε ελαιοκανθάλη και ελαιασίνη μπορεί να θεωρηθεί ως μια φυσική υπερτροφή. Αυτό διαπιστώθηκε σε πρόσφατη μελέτη για το ελαιόλαδο, που παρουσιάστηκε από το Τμήμα Διατροφής του Πανεπιστημίου Davis της Καλιφόρνιας και το Ερευνητικό Κέντρο Διατροφής του υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ στην Καλιφόρνια και στην οποία συμμετείχαν οι υπεύθυνοι της επιστημονικής ομάδας του διαγωνισμού. Σε αυτή τη έρευνα, μελετήθηκε αν η κατανάλωση ελαιολάδου με διαφορετική σύσταση, μπορεί να αναστείλει την συσσωμάτωση των αιμοπεταλίων σε υγιείς άνδρες και δυνητικά να προστατεύει από το εμφραγμα και το εγκεφαλικό επεισόδιο. Αποδείχθηκε ότι τα ελαιόλαδα πλούσια σε ελαιοκανθάλη και ελαιασίνη, αναστέλλουν σημαντικά τη συσσωμάτωση των αιμοπεταλίων, ενώ το λάδι που δεν περιείχε αυτές τις ουσίες, αλλά είχε ισοδύναμη περιεκτικότητα ολικών φαινολικών (κυρίως υπό τη μορφή ελεύθερης τυροσόλης) απέτυχε να παράγει αυτό το αποτέλεσμα. Είναι ενδιαφέρον ότι, σημαντικό ποσοστό εθελοντών που συμμετείχαν στη μελέτη παρουσίασαν ισχυρή απόκριση παρόμοια με τη φαρμακευτική δόση ιβουπροφένης. Στόχος της διοργάνωσης των διεθνών διαγωνισμών είναι να συγκεντρώσει στην καρδιά της Ευρώπης σημαντικούς εκπροσώπους της παραγωγής ελαιολάδου από όλες τις χώρες, τονίζοντας την πολυσήμαντη αξία του και το ρόλο του στις διεθνείς αγορές. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία, μεταξύ άλλων, να παρακολουθήσουν και να μάθουν όλα όσα χρειάζονται για τις τελευταίες εξελίξεις και τάσεις της παγκόσμιας αγοράς, να αποκτήσουν έγκυρη ενημέρωση από τους πλέον ειδικούς και να ανακαλύψουν τους καλύτερους τρόπους για την προώθηση και την αύξηση κατανάλωσης του προϊόντος τους. Στον Διαγωνισμό London International Health Olive oil Competitions 2017 (London IHOOC 2017) μπορούν να λάβουν μέρος παραγωγοί ελαιολάδου από όλες τις χώρες συμπληρώνοντας ηλεκτρονικά την αίτηση συμμετοχής τους. Για περισσότερες πληροφορίες: Confexpo Ltd, 1146 High Road Whetstone- London N20 0RA Tel: 0044 (0)208 359 1388, info@londonoliveoil.com – www.LondonOliveoil....
Πηγή geonews.gr >>>