Τι Είναι Οι Περισσότεροι Επισκέπτες Της Αλοννήσου : Συλλέξαμε την καλύτερη πηγή για αυτό το θέμα και σας την παραθέτουμε μαζί με άλλες πληροφορίες.
Τι Είναι Οι Περισσότεροι Επισκέπτες Της Αλοννήσου
Οι περισσότεροι επισκέπτες της Αλοννήσου είναι φανατικοί που επιστρέφουν σε αυτή κάθε καλοκαίρι. Θέλουν να περπατήσουν τα γραφικά μονοπάτια της Μεσαιωνικής Χώρας, που είναι χτισμένη ψηλά προσφέροντας πανοραμική θέα που κόβει την ανάσα, αλλά και για να απολαύσουν τα χειροποίητα γλυκά των ντόπιων. Δεν θα ξεχάσω ποτέ την αυλή ενός παραδοσιακού γλυκοπωλείου που σέρβιρε υπό τους ήχους κλασικής μουσικής. Ο συνδυασμός της ζουμερής πορτοκαλόπιτας με τις μελωδίες του Βιβάλντι και του Σοπέν ήταν μια ανεπανάληπτη εμπειρία. Ήχοι και γεύσεις που μπερδεύονταν αρμονικά με τα τζιτζίκια και τη μυρωδιά από τα νυχτολούλουδα και τα γιασεμί. Μη διστάσετε να κάνετε κάτι πέρα από τα τετριμμένα. Η Αλόννησος, που πρώτα κατοικήθηκε από το γιο του Διονύσου και της Αριάδνης κατά την ελληνική μυθολογία, είναι εκεί έτοιμη να σας μαγέψει. Επισκεφθείτε οπωσδήποτε το Κοκκινόκαστρο, με τα βράχια σε κεραμιδί αποχρώσεις, και τον Μικρό Μουρτιά για να κολυμπήσετε, και σε όποιο ταβερνάκι κι αν καθίσετε δοκιμάστε χωρίς δεύτερη σκέψη τις χωριάτικες πίτες αλλά και τα φρέσκα ψάρια που φέρνουν οι ψαράδες με τα καΐκια τους.
Πηγή entertv.gr >>>
Χρήστες που ενδιαφέρθηκαν για το παραπάνω βρήκαν χρήσιμα και τα:
Το Τορίνο είναι αξιόλογο πολιτιστικό κέντρο, με πανεπιστήμιο, πολυτεχνείο, βιβλιοθήκες, διάφορες ακαδημίες, ωδείο, μουσεία, πινακοθήκες & θέατρα. Από τα μνημεία που υπάρχουν, αξιόλογα είναι το ανάκτορο Μαντάμα, η εκκλησία Σαν Ντομένικο και η εκκλησία Σουπέργκα, 0 καθεδρικός ναός του Σαν Τζοβάνι καθώς και το ανάκτορο Καρινιάνο Η Μόλε Αντονελιάνα είναι το κτήριο σύμβολο της πόλης που στεγάζει το Μουσείο κινηματογράφου. Στο Τορίνο υπάρχει επίσης το Αιγυπτιακό μουσείο το μεγαλύτερο στο κόσμο σε αξία εκθεμάτων και το δεύτερο μεγαλύτερο Αιγυπτιακό μουσείο στο κόσμο μετά το Κάιρο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.
Πηγή airquest.gr >>>
Ποιά Είναι Η Πόλη Της Ύδρας
Η πόλη της Ύδρας, που είναι και η μοναδική πόλη του νησιού, έχει ανακηρυχθεί διατηρητέα και απαγορεύεται η μετακίνηση με αυτοκίνητα. Είναι απλωμένη σε δύο βραχώδεις λόφους και σφύζει από παραδοσιακά σπίτια με κεραμιδένιες σκεπές, έντονες μπλε πόρτες και παράθυρα. Η Ύδρα εδώ και δεκαετίες, είναι ένας από τους αγαπημένους προορισμούς Ελλήνων και ξένων επισκεπτών. Στο νησί υπάρχουν 300 εκκλησίες και πέντε μοναστήρια. Η σημαντικότερη γιορτή σήμερα στην Ύδρα είναι τα Μιαούλεια, τα οποία είναι τριήμερες εκδηλώσεις, αφιερωμένες στη δράση του ναύαρχου Μιαούλη και πραγματοποιούνται κάθε χρόνο, προς το τέλος του Ιουνίου, συμπίπτοντας με τη ναυτική εβδομάδα. Η Ύδρα, περισσότερο από όλα τα Ελληνικά νησιά, ενέπνευσε τις Καλές Τέχνες. Διάσημοι Έλληνες και ξένοι ζωγράφοι απεικόνισαν στα έργα τους τα τοπία της. Μεγάλοι καλλιτέχνες, όπως ο Πάμπλο Πικάσο και ο Μαρκ Σαγκάλ, την επισκέφτηκαν και αποτύπωσαν σε σχέδια τα αυστηρά της σχήματα. Δεν είναι τυχαίο ότι στην Ύδρα υπάρχει παράρτημα της Σχολής Καλών Τεχνών από το 1936, το οποίο στεγάζεται στο τετραώροφο αρχοντικό του Τομπάζη (δυτικά του λιμένα). Η Ύδρα συνδέεται ακτοπλοϊκώς, όλο το έτος, με τα υπόλοιπα νησιά του Αργοσαρωνικού, καθώς και με τα Μέθανα, την Ερμιόνη, το Πόρτο Χέλι, το Ναύπλιο, τον Tυρό. Μπορεί να μη διαθέτει αεροδρόμιο και ίσως ποτέ δεν θα αποκτήσει εξαιτίας του ορεινού εδάφους της, πλην όμως διαθέτει ελικοδρόμιο. Ιστορία Η Ύδρα σύμφωνα με νεότερες αρχαιολογικές έρευνες, έχει κατοικηθεί από τη Νεολιθική εποχή. Δρύοπες, Μυκηναίοι, Κάρες, Σάμιοι, Αθηναίοι πρόσφυγες της εποχής των περσικών πολέμων, εποίκησαν και κατοίκησαν την Ύδρα. Η ακμή του νησιού συνέπεσε με την Πρωτοελλαδική και την Μυκηναϊκή εποχή. Το νησί ήταν εμπορικό-ναυτικό κέντρα, ανάμεσα στην Πελοπόννησο και τα νησιά του Αιγαίου. Η περιοχή της Επισκοπής, του Αγίου Γεωργίου-Αγίου Νικολάου Μπίστη, το Μπαλί, η ακρόπολη του Βλυχού και η περιοχή της Ζωοδόχου Πηγής της Ζούρβας, ήταν σημαντικοί οικισμοί εκείνης της εποχής, ενώ την Κλασσική εποχή η Ύδρα ήταν στη δικαιοδοσία της Ερμιόνης. Από αυτούς, την αγόρασαν Σάμιοι πολιτικοί εξόριστοι που οχύρωσαν την ακρόπολη του Βλυχού. Οι Σάμιοι, αφού ήρθαν σε σύγκρουση και μετά από ήττα με τους Αιγινήτες, πούλησαν την Ύδρα στους Τροιζήνιους. Την Κλασσική εποχή η Ύδρα παρουσιάζει έναν συγγραφέα κωμωδιών, τον Ευάγη τον Υδρεάτη. Την Ρωμαίικη και ...
Πηγή iator.gr >>>
Η Κρύα είναι παραπάνω από γραφική, με ψηλά πλατάνια, πέτρινα βιομηχανικά κτίρια στις όχθες και τοξωτά γεφύρια που κατασκευάστηκαν την εποχή της Τουρκοκρατίας αλλά μπορείτε ακόμα να διασχίσετε για να περάσετε πάνω από τα νερά. Ο νερόμυλος και η νεροτριβή, που φωτογραφίζονται περισσότερο, λειτουργούσαν ως τα μέσα του 20ού αιώνα και μαζί με δύο κλωστήρια, ένα εκκοκκιστήριο βάμβακος και μερικά εργοστάσια στην έξοδο της πόλης έπαιρναν όλα ενέργεια από τη δύναμη του ποταμού. Μια ανεπανάληπτη εμπειρία που αξίζει να την ζήσεις. Το όλο τοπίο γαληνεύει απίστευτα μικρούς και μεγάλους, σε σημείο που δεν θες να φύγεις. Τρανή απόδειξη πως μπορεί να συνυπάρξει το αυθεντικό φυσικό τοπίο και η οργανωμένη πόλη, χωρίς η δεύτερη να το αλλοιώνει. Αφήστε το σχόλιό σας Ενημερωθείτε για τα νέα μας άρθρα πατώντας στην σελίδα μας στο Facebook!...
Πηγή fanpage.gr >>>
Δημιουργία Σελίδας: 03/01/2017