Ποιό Είναι Το Μέτσοβο : Συλλέξαμε την καλύτερη πηγή για αυτό το θέμα και σας την παραθέτουμε μαζί με άλλες πληροφορίες.
Το Μέτσοβο είναι το μεγαλύτερο βλαχοχώρι της χώρας μας και ένα από τα μεγαλύτερα των Βαλκανίων. Κτίστηκε από κτηνοτρόφους σε μια πολύ προνομιακή θέση, καθώς βρισκόταν πάνω στο κύριο πέρασμα μεταξύ Ηπείρου και Θεσσαλίας. Οι Μετσοβίτες δεν είναι μια κοινότητα ανθρώπων που προσπαθούν να ζουν παραδοσιακά αλλά άνθρωποι που βιώνουν την παράδοση, την αλήθεια και την αξία της. Στο Μέτσοβο η παράδοση δεν είναι ένα αντικείμενο μουσειακής χρήσεως και λαογραφικής σπουδής αλλά η ίδια η ταυτότητα και η ζωή του. Στη φωτογραφία βλέπουμε Μετσοβίτισσες με τα καθημερινά τους, τη μαντίλα, την καζάκα και την ποδιά. Το Μέτσοβο υπήρξε πάντα ένας ζωντανός οικισμός, με οικονομία βασισμένη στην κτηνοτροφία, το εμπόριο και τη χειροτεχνία. Οι Μετσοβίτες έμποροι, που πλούτισαν στην Ευρώπη, στις παραδουνάβιες Ηγεμονίες και στη Ρωσία, ευεργέτησαν την ιδιαίτερη πατρίδα τους, κτίζοντας δημόσια κτήρια, γεφύρια, εκκλησίες και σχολεία. Το Μέτσοβο, που ήταν στην ουσία μια πόλη- αγορά και σταθμός εξυπηρέτησης των διερχομένων εμπόρων από Ανατολή και Δύση, αποτέλεσε κέντρο ανταλλαγής πολιτισμού μεταξύ των διαφόρων τοπικών πληθυσμών. Ξεχωρίζουν η δράση του Ιδρύματος Τοσίτσα και η μορφή του Ευάγγελου Αβέρωφ, που ...
Πηγή dinfo.gr >>>
Χρήστες που ενδιαφέρθηκαν για το παραπάνω βρήκαν χρήσιμα και τα:
Η Καμπότζη είναι μια από τις φτωχότερες χώρες του κόσμου, με πολλούς ανθρώπους να πάσχουν από σοβαρές διατροφικές ελλείψεις. Εκτιμάται ότι το 40% των παιδιών κάτω των πέντε ετών στη χώρα υποσιτίζονται. Η επιστημονική ομάδα ανακάλυψε ότι διάφορα ζιζάνια και υποπροϊόντα καλλιεργειών, σχεδόν μηδενικού κόστους, είχαν το ίδιο αποτέλεσμα στους γρύλλους με τις ζωοτροφές κοτόπουλων. Οι ερευνητές ελπίζουν ότι τα τριζόνια και άλλα έντομα θα αποτελέσουν, εν καιρώ, μέρος της δυτικής διατροφής, ως υποκατάστατο της κατανάλωσης κρέατος που επιδεινώνει την κλιματική αλλαγή. Εξάλλου, ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας του πρότεινε πρόσφατα ότι η κατανάλωση εντόμων είναι ένας από τους τρόπους κάλυψης των διατροφικών αναγκών του ταχέως αυξανόμενου παγκόσμιου πληθυσμού. (Πηγή:naftemporiki.gr)...
Πηγή agronews.gr >>>
Το Βέλγιο είναι μια μικρή χώρα, αλλά με τεράστια καρδιά. Έχουν εδώ το δικό τους στιλ και τους αρέσει να ανακαλύπτουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Ποια η εικόνα της ελληνικής κουζίνας εντός συνόρων και ποια θέση κατέχει η ελληνική κουζίνα στην Βελγική αγορά; Υπάρχει τρόπος να βελτιώσουμε την εικόνα της έξω από τα στενά ελληνικά σύνορα; Λοιπόν, πριν έρθω στο Βέλγιο, δεν θα ξεχάσω όταν είχε πέσει στα χέρια μου ένα περιοδικό της Brussels Airlines. Εκεί είχε μια λίστα με τα κορυφαία εστιατόρια του Βελγίου, και ανάμεσά τους βρισκόταν ο ΝΟΤΟΣ, τότε με 1 Αστέρι Michelin. Εξακολουθούσε να μου κάνει εντύπωση, παρόλο που η γυναίκα μου συνεχώς μου ανέφερε ότι όταν ήταν μικρή πήγαινε συχνά σε ένα ελληνικό εστιατόριο του St.Gilles, διότι εκεί αισθανόταν να σαν βρίσκεται στην Ελλάδα. Η ελληνική γαστρονομία έχει το μερίδιό της στην Βελγική αγορά. Το πρόβλημα εντοπίζεται στους ανθρώπους, που όταν ξεχνάν την προέλευσή τους και τις γεύσεις τους, ουσιαστικά χάνουν και τον εαυτό τους. Κάτι που από μια σκοπιά, το καταλαβαίνω. Όταν ζεις στο εξωτερικό, δεν γίνεται να μαγειρέψεις με τον ίδιο τρόπο. Αλλά όταν μιλάμε για Ελληνικά Εστιατόρια, τότε οφείλεις να είσαι αληθινά ελληνικός. Δεν μαγείρεψα ποτέ παραδοσιακά ελληνικά, ωστόσο όλα μου τα πιάτα προέρχονται από την παιδική μου ηλικία. Υπάρχουν ορισμένα εστιατόρια που η ευγένεια τους, το χαμόγελό τους και η γενικότερη ατμόσφαιρα, σε ταξιδεύει πίσω στο σπίτι. Και χαίρομαι να τα επισκέπτομαι με την οικογένεια μου. Ποια είναι τα στοιχεία του χαρακτήρα που βοηθούν στην καθιέρωση ενός Chef; Chef σημαίνει Πάθος, Υπομονή, Υπερηφάνια και αρκετή Δύναμη. Θα πέσεις, αλλά χρειάζεται να ξέρεις πως θα σηκωθείς. Chef σημαίνει ότι γνωρίζεις τη φωτιά, το νερό, τη γεύση και τις τεχνικές της μαγειρικής τέχνης. Όλοι όσοι νομίζουν ότι είναι Chef επειδή δείχνουν κουλ. Πάντα έλεγα «άστους, είναι μόνο φρου-φρου κι αρώματα, που με τον καιρό θα ξεθωριάσουν». Για μένα η μαγειρική είναι σαν το ποδόσφαιρο. Χρειάζεται επαγγελματική οργάνωση και να έχεις πάντα ένα κίνητρο, κι όλα αυτά σε σωστή ατμόσφαιρα. Η στολή δεν σε κάνει Chef. O Chef όμως κάνει την στολή, για την οποία και είμαστε περήφανοι. Όσοι έχουν συνεργαστεί μαζί μου, γνωρίζουν για τι πράγμα μιλάω. Αν και μερικές φορές τα φώτα μπορούν να σε αλλάξουν, σε μυαλό και καρδιά. Έκλαψα πολύ για να γίνω αυτός που είμαι. Έχασα πράγματα, οικογένεια, στιγμές. Αλλά πάντα ο στόχος για το μέλλον είναι, μαζί τους. Τι θα συμβούλευες έναν νέο άνθρωπο ο οποίος θα θελήσει να ακολουθήσει επαγγελματικά τον δρόμο που κι εσύ επέλεξες; Να το κάνει, να το κάνει, να το κάνει. Η μαγειρική είναι πάθος. Γεννιέσαι μ’ αυτό, κλαις μ’ αυτό, καίγεσαι μ’ αυτό. Αλλά…. αν το αγαπάς, θα σε αγαπήσει. Χρειάζεται αντοχή, θάρρος, πειθαρχία και τους σωστούς ανθρώπους δίπλα σου. Νικόλα να σε ευχαριστήσουμε για το χρόνο σου, συγχαρητήρια ακόμα μία φορά για την πορεία σου μέχρι τώρα και καλή επιτυχία στα επόμενα σχέδια σου. Φωτογραφίες: Oleg Degtiarov / Newsville....
Πηγή tastv.gr >>>
Τι Είναι Τα Ξακουστά Τοξωτά Γεφύρια
Τα ξακουστά τοξωτά γεφύρια είναι από το πλέον χαρακτηριστικά της Ηπείρου και δεσπόζουν μέσα στην ομορφιά του τοπίου. Δυστυχώς, πριν από ένα χρόνο, η περιοχή υπέστη μια ανεπανόρθωτη καταστροφή, αφού οι ορμητικές πλημμύρες στον ποταμό Άραχθο γκρέμισαν το ιστορικό Γεφύρι της Πλάκας, το μεγαλύτερο πέτρινο μονότοξο γεφύρι των Βαλκανίων που χτίστηκε το 1866. Ο καλός καιρός μας επέτρεψε να χαρούμε τη φύση, κάνοντας ιππασία σε ένα ειδυλλιακό τοπίο που θύμιζε έργο τέχνης. Καθώς είμαστε και οι τέσσερις αθλητικοί τύποι, λίγο αργότερα βρεθήκαμε στα καταγάλανα νερά του Βοϊδομάτη, όπου κάναμε rafting. Το στοίχημα που βάλαμε είναι του χρόνου να δοκιμάσουμε και τα νερά του Άραχθου. Ήταν μια αξέχαστη εμπειρία, αλλά όπως όλα τα ωραία πράγματα, τελείωσε γρήγορα. Πίσω λοιπόν στη καθημερινότητα με καλή διάθεση και θετική ενέργεια, παίρνοντας μαζί μας όμορφες εικόνες. Μέχρι την επόμενη φορά! Κάντε στη σελίδα μας στο για να μαθαίνετε όλα τα νέα....
Πηγή jenny.gr >>>
Δημιουργία Σελίδας: 12/01/2017