Ποιό Είναι Το Βέλγιο: Συλλέξαμε την καλύτερη πηγή για αυτό το θέμα και σας την παραθέτουμε μαζί με άλλες πληροφορίες.
Ποιό Είναι Το Βέλγιο
Το Βέλγιο είναι μια μικρή χώρα, αλλά με τεράστια καρδιά. Έχουν εδώ το δικό τους στιλ και τους αρέσει να ανακαλύπτουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Ποια η εικόνα της ελληνικής κουζίνας εντός συνόρων και ποια θέση κατέχει η ελληνική κουζίνα στην Βελγική αγορά; Υπάρχει τρόπος να βελτιώσουμε την εικόνα της έξω από τα στενά ελληνικά σύνορα; Λοιπόν, πριν έρθω στο Βέλγιο, δεν θα ξεχάσω όταν είχε πέσει στα χέρια μου ένα περιοδικό της Brussels Airlines. Εκεί είχε μια λίστα με τα κορυφαία εστιατόρια του Βελγίου, και ανάμεσά τους βρισκόταν ο ΝΟΤΟΣ, τότε με 1 Αστέρι Michelin. Εξακολουθούσε να μου κάνει εντύπωση, παρόλο που η γυναίκα μου συνεχώς μου ανέφερε ότι όταν ήταν μικρή πήγαινε συχνά σε ένα ελληνικό εστιατόριο του St.Gilles, διότι εκεί αισθανόταν να σαν βρίσκεται στην Ελλάδα. Η ελληνική γαστρονομία έχει το μερίδιό της στην Βελγική αγορά. Το πρόβλημα εντοπίζεται στους ανθρώπους, που όταν ξεχνάν την προέλευσή τους και τις γεύσεις τους, ουσιαστικά χάνουν και τον εαυτό τους. Κάτι που από μια σκοπιά, το καταλαβαίνω. Όταν ζεις στο εξωτερικό, δεν γίνεται να μαγειρέψεις με τον ίδιο τρόπο. Αλλά όταν μιλάμε για Ελληνικά Εστιατόρια, τότε οφείλεις να είσαι αληθινά ελληνικός. Δεν μαγείρεψα ποτέ παραδοσιακά ελληνικά, ωστόσο όλα μου τα πιάτα προέρχονται από την παιδική μου ηλικία. Υπάρχουν ορισμένα εστιατόρια που η ευγένεια τους, το χαμόγελό τους και η γενικότερη ατμόσφαιρα, σε ταξιδεύει πίσω στο σπίτι. Και χαίρομαι να τα επισκέπτομαι με την οικογένεια μου. Ποια είναι τα στοιχεία του χαρακτήρα που βοηθούν στην καθιέρωση ενός Chef; Chef σημαίνει Πάθος, Υπομονή, Υπερηφάνια και αρκετή Δύναμη. Θα πέσεις, αλλά χρειάζεται να ξέρεις πως θα σηκωθείς. Chef σημαίνει ότι γνωρίζεις τη φωτιά, το νερό, τη γεύση και τις τεχνικές της μαγειρικής τέχνης. Όλοι όσοι νομίζουν ότι είναι Chef επειδή δείχνουν κουλ. Πάντα έλεγα «άστους, είναι μόνο φρου-φρου κι αρώματα, που με τον καιρό θα ξεθωριάσουν». Για μένα η μαγειρική είναι σαν το ποδόσφαιρο. Χρειάζεται επαγγελματική οργάνωση και να έχεις πάντα ένα κίνητρο, κι όλα αυτά σε σωστή ατμόσφαιρα. Η στολή δεν σε κάνει Chef. O Chef όμως κάνει την στολή, για την οποία και είμαστε περήφανοι. Όσοι έχουν συνεργαστεί μαζί μου, γνωρίζουν για τι πράγμα μιλάω. Αν και μερικές φορές τα φώτα μπορούν να σε αλλάξουν, σε μυαλό και καρδιά. Έκλαψα πολύ για να γίνω αυτός που είμαι. Έχασα πράγματα, οικογένεια, στιγμές. Αλλά πάντα ο στόχος για το μέλλον είναι, μαζί τους. Τι θα συμβούλευες έναν νέο άνθρωπο ο οποίος θα θελήσει να ακολουθήσει επαγγελματικά τον δρόμο που κι εσύ επέλεξες; Να το κάνει, να το κάνει, να το κάνει. Η μαγειρική είναι πάθος. Γεννιέσαι μ’ αυτό, κλαις μ’ αυτό, καίγεσαι μ’ αυτό. Αλλά…. αν το αγαπάς, θα σε αγαπήσει. Χρειάζεται αντοχή, θάρρος, πειθαρχία και τους σωστούς ανθρώπους δίπλα σου. Νικόλα να σε ευχαριστήσουμε για το χρόνο σου, συγχαρητήρια ακόμα μία φορά για την πορεία σου μέχρι τώρα και καλή επιτυχία στα επόμενα σχέδια σου. Φωτογραφίες: Oleg Degtiarov / Newsville....