Η ασφάλεια στο Internet
Είναι πράγματι ένα μεγάλο πρόβλημα που όμως δεν δικαιολογεί τις κραυγές πανικού που κατά καιρούς ακούγονται. Αν σας απασχολεί το θέμα πρέπει να σκεφτείτε τα εξής:
- Είναι ανάγκη να έχω απόρρητες πληροφορίες σε υπολογιστές προσβάσιμους από το Internet; Αν όχι, τότε ας τις βγάλω και δεν έχω να φοβηθώ τίποτε.
- Πόσο πολύτιμες είναι οι πληροφορίες μου; Αν τις κοστολογήτε αρκετά τότε δίπλα στον Internet Host σας, εγκαταστείστε και ένα Firewall (Υπολογιστής που παρακολουθεί τον Internet Host και όλους όσους έχουν πρόσβαση σε αυτόν ελέγχοντας πιθανούς εισβολείς). Να ξέρετε πάντος πως η ασφάλεια κοστίζει.
- Μην πανικοβάλεστε από ότι γράφει ο τύπος ή συζητούν οι πολλοί. Το 80% των παραβιάσεων ασφαλείας (καταστροφές, κλοπή πληροφοριών κτλ.) σε έναν οργανισμό γίνονται εκ των έσω (από το προσωπικό του).
- Κανένα σύστημα ασφαλείας δεν είναι τέλειο. Στην ζωή όλοι λαμβάνουμε τα λεγόμενα acceptable risks (Π.χ. οδηγούμε αυτοκίνητα παρά το ότι είναι το πιο επικίνδυνο μεταφορικό μέσο ή βάζουμε συναγερμό των 100.000 σε αυτά και όχι του 1.000.000 που είναι πιο ασφαλής διότι θεωρούμε πως η επιπλέον ασφάλεια δεν αξίζει το κόστος).
Περισσότερες πληροφορίες πάνω σε θέματα ασφαλείας μπορείτε να βρείτε στο Safety Connection
(http://www.safetydeck.com) και στο Security News Letter, ένα μηνιαίο newsletter με θέμα την ασφάλεια δεδομένων για την βιομηχανία πληροφορικής (http://www.isecure.com/newslet).
Επιστροφή στον Πίνακα Περιεχομένων
Επιστροφή στις Επιλογές
Copyright 1996 Γιώργος Επιτήδειος
Υποδείξεις, Ερωτήσεις, Σχόλια στην διεύθυνση gepiti@gepiti.com