[InterBIZ Newsletter Logo]

Τι είναι τα "error" adverts
24/11/2000 (Πλουτίστε τις γνώσεις και το λεξιλόγιό σας) Γιώργος Επιτήδειοςgepiti@gepiti.com

 

Σε όλους μας έχει τύχει να κάνουμε κλικ σε μια παραπομπή ή να καλέσουμε μια διεύθυνση στον browser μας και να λάβουμε το μήνυμα HTTP Error 404 Not Found. Το μήνυμα αυτό αποτελεί την απάντηση του server με την οποία μας δηλώνει ότι η σελίδα που ζητήσαμε δεν είναι διαθέσιμη (είτε η διεύθυνση είναι λανθασμένη είτε η σελίδα δεν υπάρχει πια).

Μερικά εφευρετικά πνεύματα σκέφθηκαν ότι αφού ο χρήστης δεν βρίσκει ό,τι επιθυμούσε, αντί να του παρουσιάζουμε απλώς ένα μήνυμα λάθους θα ήταν καλύτερα να τον παραπέμπαμε σε κάποιο άλλο site. Έτσι, δημιουργήθηκαν τα "error" adverts, δηλαδή διαφημιστικές σελίδες τις οποίες εμφανίζει ο web server ενός site όταν ο χρήστης του ζητήσει μια σελίδα που δεν υπάρχει.

Τα "error" adverts δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλή διότι τα περισσότερα sites θεωρούν πιο αποδοτικό να προτείνουν από τη σελίδα με το μήνυμα λάθους παραπομπές σε άλλες σελίδες τους παρά να "διώχνουν" με αυτόν τον τρόπο τους επισκέπτες. Ωστόσο, έχουν χρησιμοποιηθεί αρκετές φορές στο παρελθόν (ακόμη και από το Yahoo!) και σίγουρα αποτελούν έναν καλό τρόπο για να αυξήσει, έστω και οριακά, ένα site τα έσοδά του.

Γιώργος Επιτήδειος


Αποκτήστε μια δωρεάν συνδρομή στο InterBIZ

Επιστροφή στο Αρχείο ’ρθρων Παλαιών Τευχών
Επιστροφή στις Επιχειρηματικές Σελίδες

Copyright 1998, 1999, 2000 Γιώργος Επιτήδειος
Υποδείξεις, Ερωτήσεις, Σχόλια στην διεύθυνση gepiti@gepiti.com