[InterBIZ Newsletter Logo]

Πιο αποδοτικές οι διαφημίσεις σε email zines

Ezines (Electronic magaZINES) ονομάζουμε όσα περιοδικά εκδίδονται σε ηλεκτρονική μορφή (web ή email). Τα email zines, όπως το InterBIZ, διανέμονται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και, στην προσπάθειά τους να καλύψουν τις ιδιαιτερότητες όλων των προγραμμάτων email, αποτελούνται από απλό ASCII κείμενο με ελάχιστη μορφοποίηση. Δεν διαθέτουν δηλαδή τα εντυπωσιακά γραφικά και τη μοντέρνα σχεδίαση των εκδόσεων που συναντούμε στο web.

Παρόλα αυτά, το χαμηλό κόστος παραγωγής και η ευκολία διακίνησής τους μέσα στο Internet τα έχουν καταστήσει πολύ δημοφιλή στους χρήστες του δικτύου. Το ίδιο δημοφιλή όμως αρχίζουν να γίνονται σιγά σιγά και στους διαφημιστές, οι οποίοι είναι εντυπωσιασμένοι από την ποιότητα του αναγνωστικού κοινού (άνθρωποι υψηλού μορφωτικού και εισοδηματικού επιπέδου) και τη συχνότητα με την οποία απαντούν θετικά στις διαφημιστικές καταχωρήσεις-προτροπές του περιοδικού (σύμφωνα με την Manhasset, το clickthrough ενός διαφημιστικού URL σε ένα email zine φθάνει συχνά το 44%).

Φαίνεται, πως η τακτική ανάγνωση ενός email zine αναπτύσσει ισχυρούς δεσμούς και αισθήματα εμπιστοσύνης μεταξύ των συνδρομητών και της εκδοτικής ομάδας του περιοδικού. Έτσι, οι διαφημιστικές καταχωρήσεις αποκτούν μεγαλύτερη αξία και γίνονται πιο εύκολα αποδεκτές από το κοινό.

Σημείωση:

Το InterBIZ γεννήθηκε τον Οκτώβριο του 1996 και είναι, απ' όσο γνωρίζω, το παλαιότερο απ' όσα email zines κυκλοφορούν στην ελληνική γλώσσα. Η ηλικία του φαίνεται από τον τριπλό τρόπο έκδοσής του (απλό email με ελληνικούς χαρακτήρες, microsoft word attached file και greeklish), καθώς και από την - πολύ δημοφιλή πριν μερικά χρόνια - απαγόρευση διαφημιστικών καταχωρήσεων σε αυτό. Το InterBIZ δεν προτίθεται να αλλάξει την πολιτική του και να δεχθεί πληρωμένες καταχωρήσεις. Σας συνιστά όμως ανεπιφύλακτα να διαφημιστείτε σε άλλα email zines ή να γίνετε χορηγοί σε mailing lists.


Αποκτήστε μια δωρεάν συνδρομή στο InterBIZ

Επιστροφή στο Αρχείο ’ρθρων Παλαιών Τευχών
Επιστροφή στις Επιχειρηματικές Σελίδες

Copyright 1998, 1999, 2000 Γιώργος Επιτήδειος
Υποδείξεις, Ερωτήσεις, Σχόλια στην διεύθυνση gepiti@gepiti.com