[InterBIZ Newsletter Logo]

Το κινητό γίνεται φορητός υπολογιστής και κάτι παραπάνω
10/5/2005 (Η τεχνολογία αλλάζει και πάλι τη ζωή μας)
Γιώργος Επιτήδειοςgepiti@gepiti.com

 

Έχετε δει τα καινούρια ασύρματα ακουστικά για κινητά τηλέφωνα; Πρόκειται για ένα εξαιρετικό βοήθημα που μας επιτρέπει να απαντούμε σε κλήσεις στο κινητό μας ακόμη κι αν αυτό βρίσκεται κρυμμένο βαθιά μέσα στην τσέπη μας ή είναι παρατημένο στην άλλη άκρη του γραφείου μας.

Με μόνο μειονέκτημα τον κίνδυνο να τα χάσουμε γιατί είναι πάρα πολύ μικρά, τα νέα ακουστικά μάς απελευθερώνουν από τα δεσμά των καλωδίων που έχουν την κακή συνήθεια να μπερδεύονται παντού, καταστρέφοντας γρήγορα τις επαφές τους από το συνεχές τράβηγμα.

Όπως όμως συμβαίνει συχνά με την τεχνολογία, αυτό που ξεκινάει σήμερα ως μια απλή βολική λύση έχει προεκτάσεις που μπορούν να καθορίσουν το μέλλον ολόκληρων κλάδων της βιομηχανίας μας.

Αφού το ακουστικό έγινε περισσότερο φορητό μπορούμε πλέον να "ανεχθούμε" ένα κινητό τηλέφωνο που θα είναι λίγο πιο χοντρό και ελαφρώς βαρύτερο. Έτσι, οι σημερινές συσκευές που διαθέτουν ήδη μια εντυπωσιακή σειρά από δυνατότητες όπως φωτογραφική μηχανή, βιντεοκάμερα, ατζέντα, ραδιόφωνο κ.λπ. μπορούν να αποκτήσουν επιπλέον και όλη τη λειτουργικότητα ενός notebook computer.

Το λίγο μεγαλύτερο κινητό μας θα ήταν ακόμη αρκετά μικρό για να κρεμαστεί από τη ζώνη μας, αλλά θα μπορούσε πλέον να διαθέτει ισχυρότερο επεξεργαστή, μεγαλύτερη οθόνη (και ίσως πληκτρολόγιο), περισσότερη μνήμη και μπαταρία με αρκετή ισχύ ώστε όλα τα παραπάνω να λειτουργούν χωρίς πρόβλημα για όσο χρονικό διάστημα επιθυμούμε.

Ο απλός χρήστης κινητής τηλεφωνίας φυσικά δεν έχει ανάγκη από τόση ισχύ. Πρόκειται όμως για ένα εργαλείο που όλοι οι επαγγελματίες θα τιμήσουν με την προτίμησή τους, αν και η δημοφιλέστερη λειτουργία του θα είναι μάλλον εκείνη της φορητής παιγνιδομηχανής.

Με δυνατότητες ασύρματης δικτύωσης, άφθονη υπολογιστική ισχύ και δυνατότητα μεταφοράς στο σχολείο, στο πάρτι ή στην εκδρομή σε μερικά χρόνια το τηλέφωνο υπολογιστής που πάει παντού ίσως να αποτελέσει έντονο αντικείμενο πόθου για τους πιτσιρικάδες κάθε ηλικίας.

Γιώργος Επιτήδειος

Δημοσιοποιήσετε τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας γι' αυτό τα άρθρο

Αποκτήστε μια δωρεάν συνδρομή στο InterBIZ

Επιστροφή στο Αρχείο ’ρθρων Παλαιών Τευχών
Επιστροφή στις Επιχειρηματικές Σελίδες

© 2005 Γιώργος Επιτήδειος
Υποδείξεις, Ερωτήσεις, Σχόλια στην διεύθυνση gepiti@gepiti.com