[InterBIZ Newsletter Logo]

Το Internet κάνει τους ανθρώπους πιο κοινωνικούς

Σύμφωνα με μια εκτεταμένη έρευνα η οποία έλαβε χώρα τον Μάρτιο στις ΗΠΑ (The Internet Life Report, 10/5/2000 http://www.pewinternet.org) οι χρήστες του δικτύου είναι κοινωνικότεροι απ' όσους δεν χρησιμοποιούν το Internet και συναντιούνται συχνότερα με τα μέλη της οικογένειάς τους και τους φίλους τους. (Το 72% των χρηστών συνάντησε την προηγούμενη ημέρα ένα φίλο ή συγγενή τους, ενώ μόνο το 61% των μη χρηστών είχε παρόμοια συμπεριφορά.)

Η πλειοψηφία των χρηστών (65% των γυναικών και 59% των ανδρών) θεωρεί ότι το email ενισχύει την κοινωνικότητά τους διότι τους επιτρέπει να διατηρούν επαφές με πολλούς ανθρώπους χωρίς την υποχρέωση να σπαταλούν τις ώρες τους, μιλώντας στο τηλέφωνο για μικροπράγματα (ανέκδοτα, νέα κ.λπ.). Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο όμως δεν κρίνεται από τους χρήστες κατάλληλο για σοβαρά θέματα και έτσι οι προσωπικές επαφές (τηλέφωνο ή συναντήσεις) διατηρούν την πρωτοκαθεδρία τους όταν το θέμα είναι πολύ σημαντικό για να διευθετηθεί με ένα απλό email.

Η έρευνα ασχολήθηκε επίσης και με τις προτιμήσεις ανδρών και γυναικών μέσα στο Web. Εκεί παρατηρήθηκε ότι οι άνδρες ενδιαφέρονται κυρίως για ειδήσεις (66%), οικονομική πληροφόρηση (52%), αγορές (49%), εύρεση εργασίας (35%) online παιγνίδια (32%) και αγοραπωλησίες μετοχών (16%), ενώ οι γυναίκες ασχολούνται με θέματα υγείας (61%), ειδήσεις (53%), αγορές (46%), εύρεση εργασίας (41%), online παιγνίδια (37%, δηλαδή 5% περισσότερο από τους άνδρες) και πληροφορίες θρησκευτικού ή πνευματικού περιεχομένου (23%).

Γιώργος Επιτήδειος
gepiti@gepiti.com

Υ.Γ. Ευχαριστίες στον αναγνώστη μας κ. Δημήτρη Βενετίου για τις χρήσιμες παραπομπές που μας απέστειλε σχετικά με το θέμα.

Αποκτήστε μια δωρεάν συνδρομή στο InterBIZ

Επιστροφή στο Αρχείο ’ρθρων Παλαιών Τευχών
Επιστροφή στις Επιχειρηματικές Σελίδες

Copyright 1998, 1999, 2000 Γιώργος Επιτήδειος
Υποδείξεις, Ερωτήσεις, Σχόλια στην διεύθυνση gepiti@gepiti.com